Gå til innhold

Hva er absolutt billigste atx kabinett, uten psu?


Anbefalte innlegg

Hei.

Jeg sitter her med en pc utover hele bordet, og jeg trenger rett og slett "innpakning" til denne. Pc'n skal stå slik at den ikke vil synes, og trenger ikke lyd i front og denslags luksus. Skal bruke psu som jeg har fra før, så helst uten psu.

 

Jeg ser i prisguiden at det finnes noen i 3-400 kr's klassen, de fleste vel med psu... Men mener jeg for noen mnd siden så en annonse med et kabinett som kostet enda mye mindre. Noen som har tips til hvor det kan ha vært, eller som vet om noen superbillige ATX kabinetter, eller har jeg drømt...?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Dette da?

5247755[/snapback]

Billigere.

5248609[/snapback]

Billigste

 

denne har 3x ubsporter og audio på toppen noe som er ganske så fint å ha ;) det veier 6,4kg, så skulle tru det var litt"kvalitet", ser ut til å ikke være plast!

var dårlig med info å finne om kabinette, men i følge en tysk side så klarte jeg å forstå det slik at det er 1x 120mm vifte plass og 2x 80 vifteplasser..

Lenke til kommentar

Ser ut som du (trådstarteren) befinner seg i Oslo, og er det snakk om kabinett som veier noen kilo så får man jo en frakt på ca 100 kr? Så tilfeldigvis at de har den derre Acase kabinettet til 295,- på Digital Impuls også. Så hvis du vil spare enda litt kan du bare ta deg en tur til byen og bære kabinettet hjem til en netto på 295, + bensin eller kollektiv transport med mindre du bor midt i byen ;)

Lenke til kommentar

Ja tusen takk for innspill alle sammen, det var nok det 100Kr's tilbudet fra MPX som Pels nevner jeg hadde i bakhodet.

Men da ble det Acase fra DigitalImpuls på meg denne gangen. Har faktisk et sånt Q-tech 400-500Kr's kabinett fra før av, og jeg syns i grunn det ser helt greit ut jeg. (har kanskje ikke så høye krav til denslags...)

Men man må virkelig passe seg for hvor man lener seg på det med døren av, ikke akkurat solid :p

 

Finner ikke mye info om den Acase boksen, mr.nauz har allerede funnet mer enn jeg har om det, men det er uasett helt sikkert bra nok for den bruken jeg er ute etter nå. :)

Lenke til kommentar

Nå har jeg fått snekret sammen kassa, det ble altså en "Acase Camelon miditower" til kr 295,- (fra Digital Impuls)

Siden det ikke var bilde av det der, og ellers lite info om det såvidt jeg har sett, tenkte jeg at jeg kunne legge noen her. Kan jo hende det er fler som er på jakt etter billig innpakning her også.

 

Jeg ble i grunn positivt overasket jeg..., syns dette kabinettet virker mer solid og gjennomtenkt enn feks Q-tech's som jo er i samme klassen (forventingene var altså ikke så veldig høye da men).

Det er plass for 120mm vifte både bak- under psu, og foran harddisker, og plass for en 80mm i sidedøren, samt plass for en 80mm(?) nede på andre siden foran hd. Så det er et lite luftinntak nede på siden av den siden man ikke tar av også.

 

Alle disker festes ved hjelp av noen plast og metallskinner, som bare legges på siden av diskene (inn i skruehull) og så skyver man diskene på plass til de låses med et klikk.

Så ingen skruer er nødvendig. Dette gjør monteringen svært enkelt, men ulempen kan nok være at man går glipp av kjøleeffekten diskene eller får fra kabinettet, og selv om det ikke har vært et problem her, kan det kanskje også være fare for vibrasjoner med disse festene..?

celeronferdig1538gh.th.jpg

acasechameleonmiditowerforfra0.th.jpg

acasechameleonmiditowerfraside.th.jpg

 

 

Vel vel, takk for hjelpen dere som har bidratt. Jeg kommer nok til å kjøpe flere slike kabinetter i fremtiden i alle fall, når kravet er billig og greit. Etter mitt syn vesentlig bedre enn Q-tech, også slipper man å ende opp med et lager av tiloversblivende 350W psu'er... :D

Lenke til kommentar

Godt å vite at jeg var til litt hjelp, og spessielt bra var det at du ble fornøyd :) Bra at du tok deg tid til å ta noen bilder, og det ser brukbart ut.

 

Noen spørsmål hvis du har tid:

Hva kom med pakkningen?

Hva er kabinettet laget av? stål , alu, plastikk? ;)

Også kunne du tatt et par nærbilde av der hvor du fester disker og dvd-roms.

Føles den billig ut?

Kan begge sidedørene åpnes? (er det av den typen som må skyves helt bak, litt bak, dra ut 45 grader).

Og tilslutt hvordan var monteringen? Var det noen ting som du kan ta ut og feste og settes inn igjen, eller jobber man alt inni.

 

Oops.. ble litt mange spørsmål, og hva kan man egentlig forvente av et billig kabinett ;)

Lenke til kommentar

Ja bare hyggelig det. Det er klart alt er jo relativt, så man skal vel ikke sammenlikne dette med LianLi til 3000 KR, men feks Q-tech som jeg har fra før av er jo i samme kategori...

Hva kom med pakkningen?

Hva er kabinettet laget av? stål , alu, plastikk?

Det følger med alle skruer som er nødvendig for feste av hk, pci kort, psu, deksler ol. Også er det da en haug med disse festeskinnene for HD FDD cd/dvd.

Det følger også med plastføtter, og et skjema over tilkoblinger for lyd/usb.

Og det følger med en universal I/O panel som kan skrus vekk.

Og til slutt en systemhøyttaler til hk.

 

Kabinettet er laget av stål, med avtagbar front av plast. Forhøyningen med usb osv er også av plast.

Også kunne du tatt et par nærbilde av der hvor du fester disker og dvd-roms.

Her ser du hordan man setter festeskinner på hd.

sidefestehd8gd.th.jpg

slik ser det ut når det er presset inn på plass:

innfestninghd5mw.th.jpg

Og dvd spilleren, litt spesielt at fronten MÅ av, men det er bare å dra den av, så fort gjort likevel.

festedvdspiller5tn.th.jpg

 

Og tilslutt hvordan var monteringen? Var det noen ting som du kan ta ut og feste og settes inn igjen, eller jobber man alt inni.

Man kan ta ut den skuffen som holder hardisker, en liten skrue, og en slags klips holder den på plass. Dette gjør det greit og sette inn vifter både på siden og foran diskene om ønskelig.

hdskuffen0za.th.jpg

 

Kan begge sidedørene åpnes? (er det av den typen som må skyves helt bak, litt bak, dra ut 45 grader).

Ja, begge dører kan tas av individuelt. Det gjøres ved å skru ut 3 skruer på hver plate, og så trekke platen litt (ca 2CM) bakover og ut hvilken retning du vil. :)

 

Føles den billig ut?

Ehhm... altså som du selv sier, hva kan man forvente osv... Man merker jo at det er brukt tynne plater osv på dette kabinettet også, men som nevnt, har jeg erfaring med Q-tech, og dette er fryktelig mye bedre både i "følelse" og utforming.

Man kan i det minste fint lene seg på dette med ene døren av, og fortsatt få på døren uten og drive oppretterarbeid først, hvis du skjønner...

Det virker mer presist, og bedre skrudd enn feks Q-tech, og flere skruer ikke minst.

Det som var litt uvant for meg i alle fall var at det var en molex i steden for ledning til power-led. Så i steden for å hente signal fra hk, kommer det fra psu. Fungerer jo like greit, men har ikke sett det før, i tillegg kunne jeg tenkt meg at usb ledninger var 5 cm lenger. De er lange NOK, men får ikke lagt de så pent.

 

Oops.. ble litt mange spørsmål, og hva kan man egentlig forvente av et billig kabinett

He he, ja da håper jeg at jeg har svart på det meste. Vanskelig og gi noen konklusjon, jeg hadde lave forventninger og ble positivt overasket, men er ikke sikker en anne ville sagt det samme... :hmm: Men dette er i alle fall ikke noe jeg kan skjønne at noen vil si ikke er verdt det det koster, for å si det slik.

Endret av pcp160
Lenke til kommentar

Ja, bare legge til en liten mod som jeg gjør på alle mine kabinetter; sidedørene på dette kabinettet bærer preg av at den er tynn, så for å unngå skrammel bruker jeg asfaltplater fra Biltema (tror jeg det var) Koster 11,50 pr stykk i alle fall.

Dette er nok en særlig god investering spesielt på denne kassen :)

vibrasjonsdemper5fo.th.jpg

Lenke til kommentar

Ja, nå har jeg altså allerede kjøpt og er fornøyd med et kabinett som var billigere enn alle i prisguiden. :)

Jeg fant aldri noe 100Kr's kabinett lenger. Akkurat den boksen jeg skulle sette sammen nå kunne jeg brukt hva som helst, plast, tre, gummi-- men det jeg fikk fatt i var såpass brukbart syns jeg, at det ville jeg kjøpt igjen, for å si det sånn.

Endret av pcp160
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...