Gå til innhold

Hva gjør globaliseringen med samfunnet vårt?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Heisann!

Jeg har en oppgave på skolen om globalisering, men trenger litt hjelp.

Hva mener dere globaliseringen gjør med samfunnet?

 

Litt fakta om globalisering er ikke å forakte det heller ;)

5241958[/snapback]

 

Kan starte med hva wikipedia har å si om saken:

Globalisering er et meget vidt begrep og vanskelig å definere, men man kan si at globalisering er det som gjør at verden blir mindre og mindre. All kommunikasjon skjer raskere, enklere og over større avstander. Det fører til at menneskelig samhandling på tvers av landegrensene blir lettere. Globaliseringen øker både flyten av fysiske varer, mennesker og flyten av elektronisk informasjon. Vi kan takke informasjonsteknologien og transportteknologien for at denne formen for globalisering er mulig.

 

Globaliseringen betyr i hovedsak at folk kommer nærmere hverandre. Landegrenser og fysiske hindringer er nødvendigvis ikke noe som setter begrensninger på handle, kommunikasjon etc.

Globalisering fører også med seg en slags integrering. Kulturforskjeller minker, folk snakker flere språk og hvor du kommer fra trenger nødvendigvis ikke si noe om deg som person. Alt dette kan ha både positive og negative effekter.

 

Globalisering er noe som skjer hele tiden, og som wikipedia nevner er det vanskelig eller umulig å se utfallet av prosessen. Men vi kan se virkningene av prosessen etter hvert som det skjer.

 

For meg er globalisering både positivt og negativt; Vi får alle mer tilgang til informasjon, mulighetene øker og vi lærer oss til og akseptere andre personers kultur og bakgrunn. Men globaliseringen fører også til at mye av det særegne du setter pris på også har en større mulighet til å forsvinne.

Lenke til kommentar

De må definere globalisering og avgrense oppgaven. Du kan f.eks. skrive noe om hvordan landegrenser blir mindre viktige i våre dagligliv. Evt noe om global governance.

 

Faktisk, du kan skrive om så å si hva som helst, begrepet er så vidt at du kan plassere det meste der.

Endret av Cybbe
Lenke til kommentar
Nå er jo Jan Arild Snoen slettes ikke en nøytral kilde. Han er en ekstremist som får betalt for å lyve, med den hensikt å kjempe for den øvre middeklasse sine særinteresser.

5242494[/snapback]

Hva han er er ikke så interessant, det er hvordan han argumenterer og underbygger sine påstander som betyr noe.

Lenke til kommentar
Så arbeidskraft er ekstremt billig i USA?

Forsåvidt, men den er enda billigere i India og Kina.

 

Og dyrere i Afrika enn i Kina og India? Og alle disse landene må nødvendigvis konkurrere på nøyaktig de samme varene?

5245068[/snapback]

Dette vet jeg lite om, men India har vel best utdannet arbeidskraft når det gjelder teknologi.

Lenke til kommentar

Du brukte ordene "oversvømmelse av varer" som om det skulle være noe negativt. Men overflod av varer er jo viktig for velstand.

 

Om du tenker på fattige land, så kjøper de vel det som er billigst.
Ikke alle. Flere fattige land har proteksjonistisk økonomi, mens dem som har en liberal økonomi har den største veksten. Endret av T.F.T
Lenke til kommentar
Nei, det er ikke noe negativt med det slik sett. Men jeg lurer på om frihandel gjør at fattige land kan selge sine varer til en pris som gagner dem, når folk kan kjøpe billige amerikanske?
Selvfølgelig kan de det, når de afrikanske (f.eks) varene er billige(re) vil jo disse også bli solgt. USA har jo tross alt tollsatser og subsidier til landbruket.
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...