Gå til innhold

Hvor høy FSB tåler en XP-M2400(fjq4c)?


Anbefalte innlegg

Jeg får inn et OCZ PC4000 2GB sett som jeg skal bruke sammen med denne. Pr. i dag har jeg kun klokket MP med FSB på standard(DDR400) fordi jeg ikke ser noen hensikt å kjøre ram usynch pga. dårlig RAM. Det gir vel ingen reelll ytelsesøkning.

 

Men nå som jeg får en ganske så god RAM som er god for helt opptil DDR550 på kun 2.7v(infineon, test hos anandtech). Så lurte jeg på hva denne "stakkars" 133Mhz/266FSB cpu'en egentlig er god for.

 

På DDR400 er jo prosessoren allered nesten dobblet i FSB hastighet. Men hvor langt kan man egentlig presse den uten å ta livet av den? 250Mhz? 275Mhz?

 

Hva gir best økt total systemytelse?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

det har vist seg at i mange tilfeller hjelper det å oppnå høyere fsb på nforce2 kort ved å kjøre mer spenning gjennom NB chipsettet. dette må gjøres via voltmod for å gå høyere enn de rundt 1,7 v som tilbys på abit nf7 f.eks. rundt 2v begynner det å monne skikkelig. på dfi lanparty rev b har de som når rundt 260fsb osv, voltmod.

 

du bruker eliminasjonsmetoden: først stiller du løse timings/divider på rammen så du vet at det ikke er den som stopper deg fra å nå høyere fsb, så ser du til at cpu multiplier er satt ned så du har godt slingringsmonn. Hvis det er noe igjen da, er det enten et kranglete grafikkort (ofte ati kort nekter høy fsb selv om det er divider. Hadde selv dette problemet med et radeon 9100 en gang.). Det som da gjenstår er mest sannsynligvis NB chipset volt. Av og til kan det være cpu som trenger L12 mod.

Lenke til kommentar
Hvis det er noe igjen da, er det enten et kranglete grafikkort (ofte ati kort nekter høy fsb selv om det er divider.  Hadde selv dette problemet med et radeon 9100 en gang.). 

5245234[/snapback]

 

Men nforce2 har jo pci\agp lås på frekvensen, så den var ny for meg.

5247538[/snapback]

 

Ja, det har du rett i. Det var derfor jeg sa SELV om det er divider. Vet ikke hva det skyldes. Men den går altså ut av 3dmark og til skrivebordet. Selv om "2d oppgaver" som prime osv er stabile. Dette skjer med endel ati kort. Kan være mange faktorer som spiller inn, for det jeg vet kan det være noe med bios på det kortet som ikke var helt sunt. Men jeg synes å ha lest om flere med samme problem.

 

Og Theo343: ja. når du får en ustabil fsb frekvens;

 

først ser du om mer cpu spenning hjelper. så øker du ram spenning. når du når taket der. når det blir ustabilt og mer ram spenning ikke hjelper, øker du chipsett (NorthBridge) spenning. slik fortsetter du oppover. husk at mange kort blir veldig sære når du når høyt opp i fsb frekvenser. så det er viktig å ta alt "nice and easy" og øke litt og litt. Har hatt en del erfaringer med at man når lengre da enn hvis man går andre veien. dvs. øker cpu spenning mye, så ser hvor mange mhz man oppnår. Dette er som sagt forskjellig fra kort til kort.

 

Har du forresten sett at jeg har svart deg på posten din ang XP-M prosessor og klokkeproblemer på DFi nf2 400sg-agf i en annen post? Har samme kortet selv. Leiter etter VOLTMODS. Er det noen som kan hjelpe meg med det?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...