Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Passord på trådløst nettverk


Anbefalte innlegg

Heisann!

 

Hjemme hos meg har vi en datamaskin med bredbåndstilgang. Vi har satt opp et trådløst nettverk fra den PC`en hvor jeg kobler opp laptopen min. Nå har jeg endelig skaffet meg en stasjonær PC med trådløst nettverkskort som jeg gjerne skulle ha koblet opp til nettverket hjemme hos oss.

 

Problemet ligger i at vi har sikret nettverket vårt for uvedkommende med et passord eller noe slikt. (Er ikke helt sikker på den biten). For å koble meg til nettverket med den nye PC`en må jeg selvsagt ha dette passordet og et brukernavn i tillegg, noe som selvsagt er glemt og kastet for lenge, lenge siden.

 

Spørsmålet er da som dere sikkert skjønner: Hvor finner jeg dette brukernavnet og passordet? (Ja, det er ikke skrevet ned på papir eller noe sånn :hmm: )

 

Regner med at jeg finner disse opplysningene på hovedmaskina som bredbåndet er tilkoblet?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis tu tenker på ruteren, så er det etter min erfaring ikke noe brukernavn og passordet er: admin eller administrator. med mindre du har forandret på det.

 

(?)ellers er det vel en liten knapp på baksia som heter reset (som oftest) trykk inn den og ruteren vil bli resatt til fabrikkny(?)

Lenke til kommentar

Du vil kunne finne ut hvor mange tegn det er ved å åpne egenskapene til det trådløse nettet og velge fanen der det står trådløst nett.

 

Men, det enkleste er vel å gjøre alt på nytt. Logge deg inn på ruteren med passordet der. Dersom du ikke har passordet til den heller, så må du reset-e ruteren noe du i de fleste tilfeller gjør ved å trykke inn den lille sorte knappen bakpå ruteren. Da vil brukernavn og passord på ruteren mest sannsynlig være admin. Dette finner du opplysninger om i brukermanualen til ruteren din.

 

Lykke til!

 

Mvh

JDM

Lenke til kommentar

Regner med at det er krypteringsnøkkel som er angitt. Log deg på routeren og les av nøkkelen der. Sett opp nettverkskortet på den nye maskinen med samme nøkkel. Hvis du ikke kan lese nøkkelen på router kan du angi ny og legge den nye nøkkelen inn på alle maskinene som skal nå routeren. Alle nettverkskort må ha mulighet for samme nøkkelengde og standard (WPE/WAP).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...