Gå til innhold

Miksing av trommer - Jeg sliter litt


riktig

Anbefalte innlegg

Lurer på om noen av dere har peil på dette. Jeg sitter her med en haug med trommespor jeg skal mikse. Trommene låter fint i utgangspunktet, men alt jeg gjør av EQ blir bare verre enn utgangspunktet. Jeg tenker først of fremst på skarptromma nå. Basstromme, overhead, tammer og ambiens får jeg til sånn passe greit, men skarpen låter bæsj uansett hva jeg gjør. Den er av typen Mike Portnoy-lyd med en ganske kraftig overtone. Er det noen lydfreaks som har noen forslag? Jeg har det meste av effekter og sånt, så det skal ikke være noen begrensning sånn sett.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hmm, ja. Jo mer jeg skrur, jo mer mister jeg dømmekraften. Det er der problemet ligger. Den låter jo veldig tøft i utgangspunktet, men jeg får den ikke riktig i miksen. Det sier "boff", og ikke "pang", for å si det sånn.

 

Edit: Jeg har omtrent null erfaring med dette, prøver bare å få det så bra jeg kan.

Endret av SirMaximus
Lenke til kommentar

Det er ikke så greit hvis trommeopptaket ikke låter så bra i utgangspunktet. Litt vanskelig å si akkurat hva som kan gjøre skarpen din bedre, men du kan kanskje prøve med en kort, men stor klang med høy cutoff i bassen og liten eller ingen cutoff på diskant. På alle klanger heter parameterene forskjellige ting, så det er ikke så lett å si akkurat hva det skal skru på heter.

 

Ikke gå amok med EQ, å gi på for mye gain med EQ er ikke bra for lyden, prøv noe kutt i bassområdet og litt boost i høy mellomtone (1.2-2 kHz?) og diskant.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...