Gå til innhold

Opera 6.0


ratrune

Anbefalte innlegg

Jeg har følgende browsere installert:

 

IE 6.0

Opera 6.0

Netscape 6.2

Netscape 4.7

 

Hvorfor? Jeg prøver så langt det lar seg gjøre å kode sider slik at de kan sees i overnevnte browsere. Nå er det vel NS 4.7 som svikter.

 

Koder forøvrig i XHTML, og har laget en side som ser lik ut (så sant det lar seg gjøre) i alle disse.

 

http://eternityweb.net/raptured/

 

Hva som er best av Opera og IE 6.0 er ikke så lett å si. Jeg liker begge to.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Quote:


On 2001-12-02 21:27, sdhild99 skrev:

Jeg har følgende browsere installert:


IE 6.0

Opera 6.0

Netscape 6.2

Netscape 4.7


Hvorfor? Jeg prøver så langt det lar seg gjøre å kode sider slik at de kan sees i overnevnte browsere. Nå er det vel NS 4.7 som svikter.


Koder forøvrig i XHTML, og har laget en side som ser lik ut (så sant det lar seg gjøre) i alle disse.




Hva som er best av Opera og IE 6.0 er ikke så lett å si. Jeg liker begge to.




 

Jeg synes det er bra at du gjør dette, men jeg ser ikke helt vitsen i å støtte Netscape 4.7, ettersom Netscape er tatt til et helt annet nivå med 6.x. Jeg forstår ikke helt hvorfor noen ser på 4.x og 6.x som to forskjellige nettlesere, da de egentlig bare er to versjoner av samme program. Det ville være det samme å fortsatt støtte IE 3.x, men det er det ingen som gjør. Hvorfor? Netscape 4.x er, for å si det rett ut, noe skikkelig møkk. Den er ustabil som applikasjon, og leser HTML mye saktere enn de nyere nettleserne på markedet.

 

Det viktige er å sørge for at ikke ett selskap styrer utviklingen, men at utviklingen blir koordinert av uavhengige organer. Microsoft prøver så godt de kan å styre utviklingen av Internett, og det er farlig.

Lenke til kommentar

Jeg ser på NS 4.7 og NS 6.01+ som to forskjellige nettlesere fordi de viser sidene totalt forskjellig. Man må kode anderledes, og NS 4.7, er som du sier meget begrenset.

 

Enig med deg, jeg tror nok ikke jeg gidder å kode for NS 4.7x så mye lenger. De som foretrekker Netscape som default nettleser har jo i alle tilfelle lastet den ned, siden den ikke følger med OS. (mulig den følger med Linux, jeg vet ikke). Siden de da foretrekker NS, gjør de sikkert en liten innsats for å oppdatere sin NS til nyeste versjon.

 

Ang. Opera 6.0 så har jeg ikke hatt muligheten til å teste den noe særlig enda, siden den er helt ny. Men i kveld har jeg opplevd 2 stk. "Opera has generated an error, and needs to close. An error log will be created". Dette skjedde aldri med 5.12. Dette er litt skuffende synes jeg.

Jeg kjører W2K SP2 English version. Noen som vet HVOR den error loggen skrives? Jeg har aldri funnet den.

Lenke til kommentar

Søk etter 'drwtsn32.log' for error-fila.

Ga ikke meg så mye forståelig info.

 

Når det gjelder NS4.x vs. 6.x, så var det mange som foretrakk 4.x i lang tid etter at 6 kom fordi 6 var ustabil og ganske så uferdig i begynnelsen. Derfor har det vært lurt å utvikle for den også.

 

Nå er vel 6 også stabil og brukbar, så det burde gå greit å kaste 4.7.

Lenke til kommentar

Er det brukerne som skal tilpasse webdesignerne, eller webdesignerne som skal tilpasse kunderne ?

 

Jeg har hatt problemer med noen nettsider ved bruk av Opera. (f.eks. at menyen ikke fornyer seg).

 

Ellers vil jeg si at IE6 fungerer greit, og jeg forstår ikke helt hvorfor jeg skal bytte den ut med Opera6, selv om den også er en veldig veldig god browser.

 

Netscape skjønner jeg ikke helt hvorfor folk fortsatt bruker.

Lenke til kommentar

Quote:


On 2001-12-06 22:46, unwill skrev:



Ellers vil jeg si at IE6 fungerer greit, og jeg forstår ikke helt hvorfor jeg skal bytte den ut med Opera6, selv om den også er en veldig veldig god browser.



Eventuelle grunner til å bytte ut:

Hvis man liker mouse gestures

Hvis man er lei av nye popup vinduer

Om man har en sliten maskin(ikke at det er noe problem blant leserne her :smile:)

Om man f.eks bruker både Windows og Linux så kan man få samme grensesnitt og browser begge steder.

 

Mne det er helt og holdent opp til deg. Liker du IE så fortsett med det :smile:

Lenke til kommentar

Opera er jo genialt.. (Gå hjem stygge IE!) Opera er et must for en som sitter litt på nettet. IE er ubrukelig i forhold. Også liker jeg ikke Micro$oft så altfor godt at det gjør noe! :roll: Forresten har de fleste skolene i landet tenkt til å gå over til Linux -sparer mangen høvdinger på det i året.. Lisensene er jo litt dyrt.. men men. Opera er laangt mer funksjonelt! Bare husk å laste ned den versjonen med Java. Ellers får du problemer med diverse toolbar's, som f.eks. PSData og QXL.no sine :sad:

 

Uansett. Det er verdt å laste ned Opera. Det er faktisk en langt raskere browser, indeed! :grin: For meg virker det iallfall som sidene lastes fortere. Og mouse gestures er genialt..genialt!! Det gjør ting mye, mye raskere; som f.eks. å surfe rundt på hw.no forumet :cool:

Lenke til kommentar

Har alltid likt mouse gestures og brukergrensesnittet/email osv med opera.. Men er fortsatt en del problemer i 6.0. Først er det problemet med at den ikke viser alle sider like bra som ie (pga at ie dominerer markedet og mange lager sider som ser fine ut i ie isteden for å følge html standarden. Standardinnstillingen for "identify as" i opera er "MSIE5.0", sier litt...). Det er også en del plugins man ikke får til opera..

 

Så er det minneforbruket som har blitt litt bedre siden 5.12, men er ikke helt fikset ennå. Prøv å ha på opera et par dager, sjekk mem forbruk i task manager og så lukker du opera og ser hvor mye minne det egentlig tok opp. Sist jeg prøvde sto det i task managern at opera brukte ca 25MB, jeg lukket programmet og fikk 80MB mer ledig minne...

 

Et annet problem er at det klikker ganske ofte.. bruker winXP vet ikke om det har noe med det å gjøre.. fikk også en temmelig syk feilmelding av opera:"There is no disk in the drive. Please insert a disk into drive F:" dette mens jeg surfet på hwno.

 

Konklusjonen min er at skal man ha opera må man nesten ha ie som backup..

Lenke til kommentar

Jeg opplever faktisk at 6.0 krasjer oftere enn 5.12 gjorde.

Den viser dessuten enkelte sider dårligere enn 5.12, eksempelvis tomshardware og slashdot.org.

Det merkelige at det bare er under XP. I w2k og Mandrake vises slashdot riktig, selv om jeg bruker identisk ini-fil.

Den har også enkelte problemer med skandiabanken som 5.12 ikke hadde(må trykke refresh for å vise siden)

Så, ja en bør ha en annen browser i bakhånd.

Lenke til kommentar

Ingen tvil om at Opera er bra. Men at det knuser IE 6.0 er en temmelig drøy påstand synes jeg. Jeg vil gå så langt å si at en slik påstand nesten skyldes uvitenhet :wink:

 

Jeg er ingen Microsoft fan, eller hater. Men for de av dere som synes at Opera er bedre BARE fordi den IKKE er laget av Microsoft, så holder ikke det argumentet.

 

Min mening: IE & Opera 6.0 versjonene er begge to GODE browsere. De har begge sine svakheter og styrker.

 

Jeg har unansett mer enn en browsertype installert

Lenke til kommentar

Hadde det ikke vært for at Opera har en tendens til å klikke av og til (ulovlig operasjon...), og at det er noen sider som ikke funker helt i opera, hadde Opera vært extremt overlegen over IE6.

 

Men pga dette er opera bare litt overlegen.

 

(jeg vet at det ikke er opera sin feil at noen sider ikke funker)

 

en ting som er kult er at det går an å fortstte der du var hvis det klikket. det gikk ikke før...

Lenke til kommentar

Brukte bare IE i mange år. Syntes det var bra men gadd aldri å prøve Opera pga at alle vinduene var låst inne i et. Teit. Men endelig har dem gjort noe med det. Brukt Opera siden 6.0 kom ut. Det er genialt. Bare synd at det er en del sider den ikke liker. Men MS har forurenset HTMLen med mye rart og morsomt.

 

En liten komentar til et tidligere innlegg: Når ble HTML et programmeringsspråk? Hvor kan du lage programmer i HTML? "struktureringsspråk" ville vel være mer passende?

Lenke til kommentar

Tydeligvis ikke, men er det noen andre som har problem med å integrere DownloadAccelerator til opera6.0 i win2000? Jeg får det i alle fall ikke til fordi DA finner ikke filen opera.ini....?

Dessuten, husker ikke opera passord slik som IE??må skrive inn alle brukernavn og passord hver gang jeg skal inn på siter som jeg er registrert for...og dette er fordømt irriterende!

Takker for svar...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...