Gå til innhold

Er det flest tall OVER eller UNDER 100 ?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg er enig med anth. Svinger assosierer jeg med veier og dermed med kjøremønstre. Man kan selvfølgelig bryte trafikkreglene men det er heldigvis ikke et vanlig kjøremønster. Jeg vil også assosiere "antall svinger" med antall svinger man må kjøre for å komme fra A til B den korteste veien. F.eks om det er flest høyresvinger eller venstresvinger på strekningen mellom Trondheim og Roma. Kriteriet korteste vei bruker jeg bare for enkelhets skyld. Man kan jo f.eks velge å kjøre en merkelig vei: Innom england og ta 1 million ganger gjennom to rundkjøringer også videre slik at man oppnår flest venstresvinger, men sånne spesialtilfeller blir mest bare av filosofisk interresse. Så ved vanlige kjøremønstre er jeg enig med anth at det er flest høyresvinger.

 

Edit: Hva med rundkjøringer: I store rundkjøringer må man jo alltid svinge litt til høyre for å komme inn i den, så til venstre en langs buen i rundkjøringa, og til slutt blinke ut av den til høyre: Totalt: 2 høyresvinger og 1 venstresving... Eller hva mener dere? Unntaket er når man svinger til høyre med en gang.

 

Men hvordan skal man "telle" svinger? Skal man telle vinkel man svinger eller holder det med antall svinger samme hvor mye man svinger?

Endret av Simen1
Lenke til kommentar

Jeg har også tenkt litt på hvordan man teller. 1: Forholdet med vinkel og lengde/varighet på sving, eller 2: antall svinger som i hvor mange ganger man passerer senter på rattet. Siden det blir spurt om "antall svinger", må det vel være mest riktig å bare telle antallet uten hensyn til noe annet.

Endret av anth
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...
  • 2 måneder senere...
Jeg har nå tatt meg bryet og skrevet ned alle tallene på vei til uendelig. Og jeg kan derfor med sikkerhet si at uendelig + 100 er større enn uendelig - 100!

hvordan kan du mene det da uendelig ALDRI stopper ?

du kan ikke ta noe som ikke stopper, for så å trekke ifra noe på det ?

5735435[/snapback]

 

Du har tydeligvis aldri hørt om matemagi.

Lenke til kommentar

Jeg er ingen matteekspert, og jeg har ikke lest alle postene i denne tråden. Men kan man tenke følgende for å forstå dette? :

 

La oss tenke oss en uendelig lang, rett tallrekke før og etter tallet 100. Nei - det er rimelig vanskelig å forholde seg til! Men hva om vi tenker oss at en gitt tallinje, la oss si fra -400 til 600 (100 blir midtpunktet) og plasserer dem i en sirkelformet tallinje. 100 kommer øverst i sirkelen, mens intervallene forøvrig blir plasser på venstre og høyre side av 100, på linjen (minus og pluss). Da får vi -400 på det nederste punktet til venstre i sirkelen, mens vi får 600 i det nederste punktet til høyre i sirkelen. En sirkelformet linjal så og si.

 

Men hva om vi tenker oss at linjalen forsetter videre langs den samme sirkelen, og at verdien stiger for hver runde den tar. Vi drar ut verdiene fra -400 til -900 og vi har gått en hel runde mot klokka. Vi drar ut verdien 600 til 1100 og vi har gått en hel runde med klokka. (Det vil si at tallet 100, tallet 1100 og tallet -900 har samme posisjon i sirkelen.) Og hva om vi lar dette fortsetter i en uendelighet, runde etter runde så lenge sirkelen er lukket, noe den naturligvis alltid vil være. Da kan vi forstå bedre hva uendelighet egentlig er.

 

Tallene som ligger under hundre vil gå rundt i sirkelen mot klokka, mens tallene som er over hundre vil gå med klokka - uendelig mange ganger. Men fra utgangspunktet 100 vil de ha kommet like langt; dvs etter 1 runde fra tallet 100 vil begge ha kommet 1000 tall +- videre, og derfor kan man si at det er like mange tall under 100 som over 100. Dette viser jo videre at man ikke kan plusse på 100, 200 eller andre tall for den saks skyld, på den ene siden, fordi utgangspunktet er irrellevant.

 

 

Men som sagt; jeg aner ikke om dette er en gyldig eller treffende sammenligning, men det virker jo rimelig da?

Endret av Zatôitchi
Lenke til kommentar
Hva er det mest av: høyresvinger eller venstresvinger ?

5122540[/snapback]

 

 

Det er sansynligvis flest høyresvinger, da motorveiene kun har avkjørsler til høyre - altså høyresving...

5735596[/snapback]

 

 

du har ikke tenkt på at man kan snu å kjøre vegen andre vegen også da ? det er jo akkurat like mange høyre og venstresvinger ? ;P

 

om det ikke er flere enveiskjørte venstre eller høyresvinger ;P

Lenke til kommentar

 

 

 

Det er sansynligvis flest høyresvinger, da motorveiene kun har avkjørsler til høyre - altså høyresving...

5735596[/snapback]

 

 

du har ikke tenkt på at man kan snu å kjøre vegen andre vegen også da ? det er jo akkurat like mange høyre og venstresvinger ? ;P

 

om det ikke er flere enveiskjørte venstre eller høyresvinger ;P

5738055[/snapback]

 

 

Ja, men når du kjører motsatt vei, må du også svinge av til høyre fra motorveien... ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...