Gå til innhold

6800 SLI -> streker i bildet


JoKr

Anbefalte innlegg

Jeg sitter med en Oppie 144 (67w), A8N-SLI Premium, 2 stk ASUS Extreme EN6800 (standard 6800, ikke GT el Ultra) 256mb, 2x1GB GEIL DDR500 som drives av en MIST 500W.

 

Problemet mitt er at jeg får streker i bildet når SLI aktiveres, det behøver ikke være load eller noe - men f.eks i 3dmark 03 så har jeg noen streker nede på den lyse linja med FPS telleren, som forksyver enkelte horisontale linjer en smule, men det kan også forekomme flere steder på skjermen samtidig - typisk hvis det er lyse felt i spill. I 3dmark 03 er det streker på menyen konstant via alle testene (dog ikke cpu testene).

 

Har prøvd både med og uten vsync, uten hell. Har også skiftet plassering på kortene, uten at det ble hverken bedre eller dårligere.

Windows XP SP2 er nyinstallert, har prævd de nyeste Forceware driverne og ASUS sine egne.

 

Kortene har en temp på ca 50grader og viser feil med det samme SLI slår inn. Det kommer ikke flere eller færre feil hvis jeg går fra 350/600 til 450/800 - eneste er temp som kryper opp mot 70grader - men det kommer ikke mer korrupsjon i bildet av den grunn.

 

Har NEC 2080UX+ koblet til, men har ikke fått tak i DVI-I - DVI-I kabel ennå, så jeg bruker VGA -> DVI -I - kan det være her problemet ligger? (Mens jeg skriver dette, har jeg selvsagt ikke tatt en screenshot og kikket på det for å se om problemet er synlig på screenshot'et....)

 

Jeg tenkte å laste opp noen screenshots når jeg kommer hjem -> har forsøkt å google det -> men kommer typisk til bare vsync løsninger.

 

Noen forslag?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
jeg viste ikke 6800 kunne kjører i SLI engang jeg..

 

hmmmm

5117112[/snapback]

 

Jo det kan det...

 

Til trådstarter: I nVidia menyen der du aktiverte SLI, sørg for at alternative "Vis lastbalansering" eller "Show Loadbalancing" ikke er krysset av. Det er alternativet under aktiver SLI.

 

Ble det bedre nå??

Lenke til kommentar

Har fremdeles ikek kommet hjem enda, men vet med sikkerhet at jeg ikke har Load Balancing på, for når jeg prøvde det kom det en kjempestor grønn sak over hele skjermen i Quake4 fra bunn til topp på venstre side som skulle illustrere et eller annet, og den var mer irreterende enn informativ, så den er av.

 

Ellers er jeg meget spent på å ta en screenshot og se om jeg ser det forskjøve området der- så kan jeg poste bilde. Ellers får jeg ikke bilde hvis jeg bruker DVI-I fra skjermkort til DVI-D på skjermen med DVI-D kabelen som følger med, og DVI-I inngangen på skjermen vil ikke ta imot ledningen engang.

 

Men takk for forslagene så langt

 

(PS, std 6800 kjører fint SLI - 3dmark03 = 8400 på enkelt og litt over 16000 i SLI, men hva hjelper SLI når bilde blir forvridd....)

Lenke til kommentar
Forekommer problemene når kortene ikke er klokket noe som helst? Prøv det først, og se om det hjelper.

5118416[/snapback]

 

Standard klokk er 350/600, og selv om de er paa under 50grader saa er det daarlig i SLI, hvis et enkelt kort kjoerer alene kommer det ingen merkelige ting i bildet.

 

Har litt problemer med aa faa screenshots fra 3dmark 03, saa jeg proever noe annet...

 

edit:

 

Tok noen screens i Quake 4 med mange defekter i bildet, lastet ned program til aa see .tga filene - og bildene er perfekte... Undersoeker om det kan vaere vga forbindelsen som er crap...

Endret av JoKr
Lenke til kommentar

Saa bruker jeg DVI-D inngangen paa skjermen, bruker Nvidia sine nyeste forceware drivere, men SLI oppsettet har fremdeles daarlig bilde. Har proevd aa leke med innstillingene, uten held. Det er dessuten vanvittig irreterende at jeg ikke kan vise feilen paa bildene via screenshots, skal lete frem kameraet for aa vise det tror jeg.

Lenke til kommentar

Jeg har lagt med en video i Quake4 hvor det er ganske ille - men hvis jeg kjoerer enkelt kort gaar det uten korrupt grafikk.

 

Tips?

 

edit: legger med et screenshot fra Quake4, som merkelig nok, er uten feil...

edit2: hmm, selv om hw sier jeg har 17mb tilbake aa laste opp - vil den ikke ta .tga filen...

FUBAR_SLI.wmv

Endret av JoKr
Lenke til kommentar

Takk for tipset:

Prøvde først å snu broen - ingen endring i resultat

Skiftet så plassering på kortene (igjen) med snudd bro - ingen endring i resultat

 

Får fremdeles samme streker i 3dmark 03 - midt på frames telleren.

 

Har ikke aktivert noen spille profil - feilen slår inn i FEAR demo, COD2, Quake4, 3dmark03 eller hvilket som helst spill/prog som aktiverer SLI. I Quake 4 og FEAR er det synlig i menyen (New game osv menyen).

 

Jeg prøver en mail til ASUS - måtte bare sjekke at jeg ikke var fullstendig borte i natta. Muligens det er HK, som også er ASUS, men finner ingen som har samme problem på nett.

 

Ellers, ettersom jeg sitter her skuffet med SLI lortet, prøvde jeg å få opp humøret med Oppie'n, som går uten problem fra 1800mhz til 2712mhz (temp fra 31 til 37) - synd jeg ikke montert vannkjølingen enda pga SLI problemer.

 

Hvis noen har andre ideer så tast i vei!

Lenke til kommentar

Så har ASUS svart på min mail - det er noe feil med de første 6800 kortene - og i mange tilfeller holder det å bytte posisjon på kortene for å fjerne problemet.

 

Vel, jeg venter på svar fra den om jeg får RMA nummer eller hvad - ellers kjipt å miste gfx kortene for en periode. Jaja, greit for eksamens lesingen jeg ligger dårlig an til...

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Heisann

 

Jeg har Nvidia GeForce 6800 256-bit (A1,16x,6vp) 256mb. Jeg har bare et kort. Jeg har også en sånn omformer til skjermen min fordi skjermkablen er for gammel til det kortet. Husker ikke navn men dere skjønner?

 

Jeg bruker ikke SLI, men alikevel får jeg et problem med streker i grafikken. Jeg kunne ikke se noen streker i den filmen du la med her, men det er hvertfall ting som blir dratt ut av objekter i spillet. Deler på bilene i Need for Speed, monsteret i Black & White 2, Forskjellige ting i FEAR, Q4 og playersmodels i DOD:S hvis jeg har høy grafikk.

 

Jeg har ikke så peiling på slike ting, men ofte virker det som det blir værre etterhvert som jeg spiller. Tenkte det kunne være varmen, så jeg skulle se om jeg fikk boosta vifta på koretet. Hakke finni ut åssen jeg gjør det enda.

 

Huff, håper ikke mitt er defekt også :/

Endret av SmiGGah
Lenke til kommentar

Jeg har ingen problemer overhodet i single card use - det er kun når SLI blir aktivert.

Jeg kan koble til både med VGA og DVI uten problem med singlecard - men får samme effekt med SLI uansett om jeg bruker VGA el. DVI.

 

Viften kjører i de fleste tilfeller allerede på 100pct - eller tett mot - og burde i hvert fall kjøre 100pct under tung load - så kanskje ditt problem er at kabinettet ditt er veldig varmt? Du kan jo finne temp under ADVANCED under Display Properties.

Prøv å kjøre med kabinettet ditt åpent...

 

Jeg er ellers meget godt fornøyd med single card prestasjonene - spiller BF2 og COD2 uten problem på ok høye innstillinger.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...