Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

noen økonomer/studenter jeg kan stille noen spørsm


Anbefalte innlegg

Jeg går i 10. klasse og vi har et YoU-prosjekt på gang. Der skal vi lage intervju, søknad og diverse om et yrke. Jeg valgte økonomisk rådgiver og jeg regner med at det går innenfor alt det med økonom. Jeg har lagd en søknad og sånt, men mangler et intervju.

Det intervjuet skulle vi egentlig lage på en messe som var i Oslo Spektrum, det klassen vår trodde var at det skulle være folk med yrker, høyskoler og den slags slik som det var på en liknende messe som var i Lillestrøm i fjor, men det var det ikke. Det var bare forskjellige studieretninger i videregående (elektro, studiespesialisering osv) så vi fikk ikke intervjuet noen økonomer, kokker, politimenn og frisører. Så det jeg tenkte var å stille noen spørsmål til dere økonomer/studenter som er medlem i dette forumet (hvis det finnes noen :) ).

 

Da fyrer jeg løs:

 

-Er det lurt å velge Studiespesialisering (allmenn) for å bli økonom/økonmisk rådgiver?

 

-Etter det jeg har skjønt finnes det vanskelighetsgrader i matte og realfag på vgs, hva burde man velge? vanskelig eller lett?

 

-Hva slags utdanning kreves etter vgs? hvor?

 

-Hvor gode karakterer må man ha for å komme inn på høyskoler og sånt?

 

-Hva innebærer arbeidet til en økonom/økonomisk rådgiver? Hva slags utfordringer og oppgaver støter man på?

 

-Hvilke personlige egenskaper kreves i yrket?

 

-Er det mulig å si noe om begynnerlønn, evt. topplønn?

 

-Arbeidstiden?

 

-Hvor kan man få seg jobb etter studier?

 

Takk for at du gadd å lese dette, det vil hjulpet veldig mye hvis du også gidder å svare på disse spørsmålene :thumbup:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

trippelpostet.

https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=492544&hl=

https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=492543&hl=

https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=492542&hl=

 

 

---------------

 

-Er det lurt å velge Studiespesialisering (allmenn) for å bli økonom/økonmisk rådgiver? Nei, allmenn er for trøtte skolefreaker som kommer til å drive med evig utdanning. tro meg

-Etter det jeg har skjønt finnes det vanskelighetsgrader i matte og realfag på vgs, hva burde man velge? vanskelig eller lett? velg slik at du får litt motstand hvis du har plane rom å lære noe.

 

-Hva slags utdanning kreves etter vgs? hvor? vet ikkje.

-Hvor gode karakterer må man ha for å komme inn på høyskoler og sånt? Følg med i timene, så kommer du nokk inn, men vil tro at du trenger ca 4. ++

 

-Hva innebærer arbeidet til en økonom/økonomisk rådgiver? Hva slags utfordringer og oppgaver støter man på? hvordan det er å lede bedrifter økonomisk og administrativt (tror eg)

 

-Hvilke personlige egenskaper kreves i yrket? edu bør vertfall følge med i mattetimene. litt IQ skader heller ikkje.

 

-Er det mulig å si noe om begynnerlønn, evt. topplønn?

Begynnerlønnen varierer alt fra hvilke jobb du kan få deg, og topplønnen kan være MANGE millioner. for å ikkje snakke om milliarder (men selfølgelig, alt etter hvilke jobb du anskaffer deg.

-Arbeidstiden?

vanlig norsk arbeidstid er 8-16 eller 7-16.

 

-Hvor kan man få seg jobb etter studier? alt etter hvilke del av du vil spesialisere deg på.

Lenke til kommentar

-Er det lurt å velge Studiespesialisering (allmenn) for å bli økonom/økonmisk rådgiver? Du bør nok velge fag på videregående som er relevante. Det er ikke nødvendig, men du vil være mye bedre stilt overfor videre utdanning om du velger fag som bedriftsøkonomi, regnskap, og selvfølgelig matte.

 

-Etter det jeg har skjønt finnes det vanskelighetsgrader i matte og realfag på vgs, hva burde man velge? Så vidt jeg vet stilles det vel krav om 2MX (ihvertfall til siviløkonom-utdanningen), så velg den vanskeligste du, du gjør det ihvertfall langt enklere for deg selv når begynner på høyskole/universitet

 

-Hva slags utdanning kreves etter vgs? hvor? Du kan enten ta en bachergrad i økonomi og administrasjon på en av de mange høyskolene i landet, her vil jeg anbefale en skole i de største byene. På distriktshøyskolene kan du komme ut for mye rart. Den andre muligheten din er å ta en bachelor + master (det som tidligre var siviløkonom-utdanningen) på et av stedene som tilbyr dette, først og fremst Norges Handelshøyskole eller BI i Sandvika (eller de har vel flyttet til Nydalen nå kanskje?). Også Høyskolen i Agder og Bodø tilbyr dette, men det er vel NHH og BI som er mest anerkjent.

 

-Hvor gode karakterer må man ha for å komme inn på høyskoler og sånt?

Ad bachelor: På de fleste høyskoler utenfor de store byene trenger du ikke gode karakterer i det hele tatt, her kommer du inn nesten uansett. På høyskolene i de store byene tror jeg poengkravet ligger på litt under 50, som skulle tilsi at du har rundt 4 i snitt.

Ad master (siviløkonom): Her er det litt verre. På NHH liggerdet vel poenggrensa et sted midt mellom 50 og 60, nærmere 60 kanskje. Altså bør du ha et snitt på rundt 5 for å komme inn. BI, Bodø og Agder ligger alle noe lavere.

Sjekk Samordna Opptak sine poengstatistikker for siste opptak for nøyaktigere summer.

 

-Hva innebærer arbeidet til en økonom/økonomisk rådgiver? Hva slags utfordringer og oppgaver støter man på? Som økonom har du en veldig bred utdanning som gjør at du kan jobbe med veldig mye forskjellig. Noen jobber med regnskap og revisjon, andre driver med ledelse og adminstrative oppgaver, noen med makroøkonomi, og mange blir også konsulenter. I tillegg til en hel masse annet. Du kna altså ende opp i veldig mye forskjellig.

 

-Hvilke personlige egenskaper kreves i yrket?

Du bør være glad i faget ditt. Dette er vel noe som kan sies å gjelde alle yrker, men det er veldig viktig at du ivrer for det du driver med. Hvis du synes det høres kjedelig ut å føre regnskap og utarbeide rapporter har du siktet deg inn på feil yrke. Det viktigste er at du synes økonomi er spennende.

 

-Er det mulig å si noe om begynnerlønn, evt. topplønn?

Ser han over meg nevnte millioner/milliarder. Dette er selvfølgelig helt ute av proporsjoner. Det er INGEN økonomer i Norge som tjener en milliard kroner.

Vanlig begynnerlønn ligger vel på rundt en 300.000 kr. Litt usikker på bachelor, men om du tar en mastergrad vil du vel ligge på rundt 500.000 etter noen år, og kanskje til slutt ha en topplønn på 7-800.000 før du går av med pensjon. (Privat sektor vel og merke).

 

-Arbeidstiden? Veldig forskjellig. I offentlig sektor kan du sikkert få en 8 til 4 - jobb, kanskje også i privat sektor. Men skal du tjene mer penger enn en vanlig kommuneansatt må du være forberedt på å jobbe mye i perioder. Som konsulent f.eks. kan du ikke se bort fra 12 timers arbeidsdager, og kanskje mer.

Men det går jo litt ut på hva slags lønn du selv er fornøyd med.

 

-Hvor kan man få seg jobb etter studier?

Egentlig overalt der det finnes bedrifter.

 

 

Håper dette hjalp deg litt videre :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...