Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Russeanlegg i 20k klassen


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Bruktmarked på bilforumet.net?

Bruktmarked på gatebilforum.net

 

Anbefaler iallefall å holde deg unna SoundMagus USCarvor, ACME, Xzound og den møkka der. Det er enormt mye dritt på markedet som ikke er verdt penga og mye av det ligger ute på finn og QXL.

Da stoler jeg mer på det som dem har å selge på seriøse fora for bilsterereo.

 

Om noe annonseres med store bokstaver og skrivefeil der teksten inneholder useriøse påstander som "aller råeste", "best i gata" og liknende ville jeg ligget langt unna.

Lenke til kommentar

vet om en som har mye krem brukt utstyr.... send meg en PM....

og skal det spilles høyt og brutalt så er 6x9 elemter det beste alternativet... de vil overlappe mye bedre et sett med feks 4-6x12".... altså 2 sett foran og 2 sett bak + 4x12"... med kvalitets forsterkere med mye "headroom" og kontrol. :thumbup:

Lenke til kommentar
.............sliter med iå sitta med rydden intil baksetene med kun 1 a dm;)...........

 

det var litt vanskelig med dialekten din gitt.. ;) men at det trøkker trenger nødvendigvis fortelle at det faktisk spiller musikk med ensartede toner.....dvs at du hører/merker forkjellige typer basser, da det faktisk musikk består av mange forkjellige. Ganske viktig faktisk da alt av bass er ikke bare enkelt "dunk" lyd. Derfor kostere enkelte bass elementer 200-400kr mens andre 2000-4000kr... det samme gjelder forsterkere og øvrige elektronikk. :yes:

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Nja, stort Hz - spekter?

Om du mener at de evner å dra ivei med mye brutale greier subsonisk er det jo fine saker, men om de reklamerer med at de spiller opp til 5000Hz har det ingen relevans da de fleste suber som brukes til å spille musikk ikke beveger seg over 80Hz. Aller helst burdte de holdt seg til ca 50 - 60 Hz og latt midbassene ta seg av resten derfra og opp til mellomtonen.

 

Og for å gjenta meg selv (igjen) så er impedansen til et element sterkt varierende, noe som gjør at en forsterker som SoundMagus ikke vil ha en sjanse i havet til å levere strømmengden som kreves for å opprettholde effekten ved lange pådrag i enkelte frekvensområder. Typisk sett den laveste delen av spekteret. Da får en klipping og dødt element fortere enn en aner.

 

Ellers er det topp at du går for kvalitet sjøl, det vil lønne seg for deg i lengden :)

Lenke til kommentar

Og for å forvirre enda mer, sier heller ikke impedansen på ett høytalerelement for mye om hvor "tungt" de belaster forsterkeren. En basser kan være oppgitt til f.eks 4 ohm impedans, men hvis du har denne basseren i en portet kasse som er tunet til f.eks 40hz vil denne bassen antagelig dra under 2 ohm rundt avstemt frekvens. Har du den derimot i en lukket kasse kan den samme bassen godt ha en impedans på 20-30 ohm ved samme frekvens. Grunnen til dette er at elementet vil ha forsjellig resonans eller selvsving ettersom hvilke kasse den sitter i. Så m.a.o har kassa mye å si på hvor hardt ett element belaster forsterkeren. Er også grunnen til at "db-drag gutta" ofte bruker små lukkede kasser. Netopp for å få høy impedans rundt "boom" frekvensen og da paralellkoble mange elementer som forsterkeren fortsatt greier å trekke på grunn av den høye impedansen som kommer av at elementene går i selvsving rundt den valgte frekvensen. Spiller de derimot lyd med en annen frekvens "ramler" hele konseptet sammen i stygg lyd grunnet overbelastede forsterkere og klipping.

 

Dagens leksjon.

Lenke til kommentar
.... Er også grunnen til at "db-drag gutta" ofte bruker små lukkede kasser. Netopp for å få høy impedans rundt "boom" frekvensen og da paralellkoble mange elementer som forsterkeren fortsatt greier å trekke på grunn av den høye impedansen som kommer av at elementene går i selvsving rundt den valgte frekvensen. Spiller de derimot lyd med en annen frekvens "ramler" hele konseptet sammen i stygg lyd grunnet overbelastede forsterkere og klipping.

 

Dagens leksjon.

 

:nei: blir feil dette her, da dedikerte dBDrag biler bruker ikke lukkede kasser pga lavere effektivitet enn refleks kasser.... og ved bruk av refleks kasser så bruker man også subsonics filter slik at man ungår å spille noe under avstemings frekvensen... jeg kjenner ikke til noen som bruker lukkede kasser og spiller noenlunde høyt med dB i forhold til brukt effekt på forsterkeren/elementer/kasse. I tilleg er slisse porter enda bedre løsning en vanlig rør når man kommer opp i dB. ;)

Lenke til kommentar

vil bare si at det heter subber og ikke basser , bass er en "tone" skala , mens sub er et stort høyttaler ellement

 

jeg hadde i vertfal sett dumt på noen som kom i kassa på en butikk og spurte etter basser ( jeg jobber ikke i noen hifi butikk som du risikerer ikke og treffe på meg altså ) , og regner egntlig med mange andre hadde gjort det og :p

 

 

ikke for og være frekk eller noe , men man kan lære seg navn på ting først som sist

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...