Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

hvor mye bør ein legge ut for å få de perfekte anl


barane

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

man man bruke flere hundre tusen kroner på et anlegg, og det vil fortsatt ikke være perfekt.

 

Mitt drømmeanlegg:

 

Pioneer DEX-P9 + DEQ P9 cd-spiller

Rå kabler

Focal Utioia Be Nr 7 front

Audison VRX 2.400 til front

 

2 x Focal Utopia 33WX subber

Audison VRX 1.500 monoblokk

 

 

Har nå VRX 2.400 og 2 x 33WX subber.. Har et inderlig ønske om å skaffe meg et Focal Utopia Be nr 7 sett! Koster dessverre over 20000 kr...

Lenke til kommentar

Trur egentlig aldri eg kommer til å få det perfekte anlegge i min bil dessverre pga kossen bilen e laga. Men hos meg må det nåkk ha blitt

 

Alpine spillern eg har: 9833

Adire Brahma subb(er)

Hifonics forsterkere

CDT frontsett

har allerede soroche kabler, men måtte vel invistert i nåkka bedre rca kabler

 

 

*forsvinne inn i drømmeland*

Endret av Defus
Lenke til kommentar

Tja, Alpinespiller og skjerm av ypperste slag, Morel Supremo diskanter, CDM 54 mellomtoner, Elate 6.5 midbasser og elate 10" suber, alt drevet av forsterkere fra Sinfoni ville nok gjort meg rimelig happy.

 

Ville nok fått headroom og godlyd i bøtter og spann her.

-Det beste er at det faktisk er realistisk rent kostnadsmessig også, hehe ;)

Endret av Jalla
Lenke til kommentar

vet om en kar som faktisk har "bare" en Pioneer P9 (DEX + DEQ), en Audison VRX 2.400 og et sett med Focal Utopia 165W (kjøpt for ca 3 år siden)

 

Han spiller "aldri" noe særlig høyt, så han trenger ikke sub, sier han.. Og viss han skal ty til sub så må han nesten ut med 2-30000 til for sub + kasse + forsterker for å ikke gå NED i lydkvalitet..

 

Han sitter et par timer hver dag i bilen visstnok og hører på klassisk musikk, opera osv..

 

Litt galskap! Men de dyrere settene til Focal, Morel osv er faktisk fantastiske da! Har nå endelig fått hørt Morel Elate, og det var absolutt i minst samme klasse som Focal Utopia 165W. Har dog enda ikke fått hørt på Focal Utopia Be -serien enda.. *sikle*

Lenke til kommentar

Nåh... Kan nå få mannen til å ta en prøvelytt på etpar Elate 10" suber på Sinfoni så kan det hende han ikke behøver å legge ut så mye likevel...

Mulig det er nok å låne ham lyttetid med SI D2 suben jeg har for øyeblikket også, hehe ;)

 

Er nok litt galskap, men sunn galskap (syns nå jeg da :p)

Fint at det er mye snadder på markedet iallefall.

 

Skal innom en som, til konas store glede, nettopp har fått lydddempa hjemmekinorommet sitt nå. Han er i samme gata når det gjelder lyd. Gøy med folk som tarn helt ut :D

Lenke til kommentar

vel.. for det første så er ikke "90% mere" mer enn ca det doble av "x"... hehe..

 

For det andre så er jeg delvis enig da, så lenge man allerede har beveget seg litt oppover i pris.

Det er nok mye større forskjell i lyd mellom et typisk "rimelig" sett til 1000 kr og et "bedre" sett til 2000 kr enn det er i forskjell mellom et sett på 10000 kr og et på 20000 kr. Men i bunnen så er forskjellene meget store.

Lenke til kommentar

Når en beveger seg oppover i prisskiktet så får alt mer å si. Demping, forsterkere, kabler, vinkling og plassering, spiller, innspillingskvaliteten på musikken.

Det er helt klart er et eksponensielt mellom pris og kvalitet, slik er det med de fleste ting her i verden.

En får ikke mercedes til Ladapris ;)

 

Generelt vil jeg si at en bør gå for få og bra komponenter.

Slik vil resultatet bli bedre enn om en får tak i flere av lavere kvalitet.

 

Som jeg har sagt etpar ganger før så er det nok å holde seg edru ei helg ekstra og heller spare den tusenlappen en bruker på drikk av gjæret malt, diverse destilater og nattkebab/burger og bruke den på bedre lyd. Men det er nå meg da, hehe ;)

Endret av Jalla
Lenke til kommentar
eg sitter å lurer på ka dere meiner er de perfekte anlegg??  :dribble:

og kor mye ein bør legge ut på et slik anlegg?  :hmm:

5082182[/snapback]

 

Det perfekte anlegg finnes egentlig ikke. For det første finnes det alt for mange begrensinger i selve bilkupeen, og for det andre er det alt for store variasjoner i en enkeltes personlige preferanser.

 

Skal man derimot oppnå så høy lydkvalitet som mulig, også i forhold til pris, er det få produkter som er gode nok i mine ører.

 

Personlig har jeg nettopp bestilt opp et anlegg som er meget tett på mitt drømme anlegg, men mener det er viktig å ha noe å glede seg til. derfor tok jeg den ikke hetl ut denne gangen.

 

mvh

 

Glenn

Lenke til kommentar

drømmeanlegg ja!... :D jeg er så heldig av å ha en tungt og meget musikalsk anlegg. Så selv er jeg ikke så lang unna "mitt drømme anlegg" men som Glenn sier så er det en del faktorer som alltid vil være avgjørende for hva man syns er best eller ikke, men gode og fornuftige konstruksjoner både av elementer og elektronikk har en god tendens til å yte bedre kvalitet og lyd enn vanlig og rimelig utstyr, det har litt med produksjon metoden og teknikk som kreves for å oppnå gode resultater og tilfrestille en hvis spec innefor definerte og smalle toleranser slik at det garanterer for en likt resultat innenfor samme produkt og eventuelt modell. Avanserte tekniske løsninger krever igjen mer komplekse produsksjons metoder...ergo gjennspelier seg på prisen igjen...

 

Men på dette nivå blir gjeldende kvaliteten på musikk materiel ganske varierende. Man merker forskjell på gode og dårlig opptak. Mine Morel Supremo diskanter er helt extreme på det område, men ved gode opptak er en fryd å spille "høyt" da dynamikken er stort så merken man ikke at man spiller høyt før side mannen pratter til deg men man hører ikke hva han sier.... :D

 

Ellers kunne jeg tenke meg en bedre Head Unit da jeg merker at dynamikke i den nåvarende spilleren er noe "begrenset" ellers trodde at jeg hadde en "overdimensjonert" headroom på subbene men etter å ha prøvd de samme 2x10" med en ekte og virkelig strøm sterke forsterker på 2x800 watt så fikk jeg hakka slepp hvordan de subbene presterte av dynamikk og mye effekt de tålte...

 

Jeg har hørt mange forkjellige merker men som sagt man begynner å komme i mer og små "nyanser" avdeling som en vesentlig forkjell mellom merkene, selv merker jeg først og fremst evnen til å explodere i en hav av dynamikk og mange små mikrodetaljer som man kan høre samtidig, sånt er innmary moro. Jeg har også montert en meget "rimelig" anlegg i bilen til kona og der merker man forkjellen på "rimelig og dyrt" elementer... det er som sagt noe man selv må høre for å forstå det...og ja: det er en del lydforkjell på prisen.

 

Kabler og tilgang tilstrøm blir absolut meget viktig også, demping er noe varierende men uansett viktig og ikke minst: MONTERINGEN er det aller viktigste av alt... finishen syns jeg selv ikke er av betydning så lenge det ikke forbedrer/forverrer lyden...

 

man tilbringer tros alt mange timer bak rattet og er greit å unne seg vellyd.

 

Ellers er vel å forvente seg en vellydende bil som Glenn kommer etterhvert, tror ikke jeg sier mye feil om ikke det blir Herts elementer :innocent: men ampene er jeg ikke sikker, :hmm: jeg holder meg til Morel self :tease: selv kommer jeg til å bytte ut forstekerne på frontsette i første omgang... :w00t: og det blir nok Sinfoni.... :thumbup:

Lenke til kommentar
Hva består det anlegget av da Glenn?

Personlig har jeg ikke noe direkte drømmeanlegg, for det jeg tviler på at jeg noen gang blir fornøyd med lyden i renaultn. Men det er mye jeg sikler på ja.

som fks, morel, hertz,tru tech,etc etc

5085794[/snapback]

 

He he, tenkte jeg skulle være litt hemmelighetfull, men anlegget blir meget spesielt.

 

Spilleren er hemmelig, grunnen er at det ser ut som jeg har fått agenturet på det som er noe av det mest interessante på spillerfronten for tiden.

 

Forsterkerne kommer fra ARC Audio selvfølgelig. Vurderte å vente på den ekstreme SE serien som kommer i 2006, men det har jeg ikke tid til, og XXK serien er ekstrem nok i massevis.

 

Mellomtone og diskant er ikke bestemt 100% enda.

 

Bass blir nok noen 8" fra ARC Audio

 

Subben blir selvsagt ARC Audio FL12. Egentlig litt vel ekstrem i forhold til hva jeg liker, men bassen er så fet at jeg klarte ikke la vær å bruke den............he he.

 

Det er en sor fare for at systemet blir 5 veis eller en eller annen kvasiløsning, med en blanding av aktiv og passiv drift. Med andre ord, her må jeg ha tungen rett i munn he he

 

Kabler og tilbehør, blir det definitivt råeste som er å få tak i av bilstereotilbehør, nemlig Connection Audison. Dette er produkter fra Elettromedia, firmaet bak Audison og Hertz. Connection Audison er så råe produkter at jeg valgte å droppe import av eget kabel og tilbehørsmerke. Kan jeg ikke levere det beste, så gidder jeg ikke ha noe annet.

Connection Audison distribueres av ICE Audio.

 

mvh

 

Glenn

Lenke til kommentar

Dette høres unektelig spennende ut. :)

Med så mange fete prosjekter tror jeg at til sommeren skal ferien gå til en dedikert lytterunde rundt om det langstrakte land for å høre på det jeg vil kalle sq biler. Eneste jeg har hørt som jeg mener er gjennomført bra hitills er en liten sniklytt jeg fikk av fido da han var innom hjembyen min.

 

Men hvis vi skal se på mitt favoritt anlegg som jeg tror kan spille fint i teorien og som jeg kan faktisk ha råd til en gang.

uten å si noe sikkert så må det bli noe som:

 

Spiller:Topp Alpine / Pioneer

Front:Uvisst, må bli enten morel,focal el hertz miele. :) (dette er kun basert på kritikker fra folk rundomkring. Samt at jeg ikke har funnet noe jeg er heelt 100% fornøyd med enda av andre merker)

Bass: Re XXX, IDMAX

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...