Gå til innhold

Hva innebærer docking-mulighet på bærbar pc?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Docking er at du f.eks. har en sak der alle portene (ekstra tastatur, mus, skriver, USB osv.) er koblet til. Du setter PC'n inn i denne, og alle portene blir da koblet til automatisk. Kalles også en "portreplikator". Jeg er ikke så inne på dette selv, men innbiller meg at enkelte docking - løsninger har mulighet for ytterligere ekspansjonskort o.l.

 

-yummy-

Lenke til kommentar

Dokkingstasjon fungerer i praksis som en stasjonær pc. Dersom du er fornøyd med å arbeide på den bærbare mener jeg at det er lite hensikt. Men kjøp gjerne en med port-replikator, dvs port for dokkingstasjon til fremtiden.

 

Ellers er de fleste dokkingstasjoner litt tunge. Veier minst 3 kilo og koster fra 5000 kr. Dette er som sagt noe relativ informasjon.

 

Se om du virkelig har behov for det før du investerer i det.

 

_________________

Mvh

Nasir I.

 

[ Denne Melding var redigert av: iNas på 2002-08-24 21:31 ]

Lenke til kommentar

Vekten på denne stasjonen har like lite å si som fargen på hydrosolatoren i bilen din (delen finnes ikke engang), fordi den STÅR STILLE.

 

Den er et substitut for en stasjonær pc for de som ellers bruker bærbar. Tenk deg følgende situasjon:

 

Du har en bærbar pc, med mode eller nettverkskort for trådløs kobling til what-ever-nettverk med internet og slikt. Du skriver litt, svarer på noen mail, oppdaterer børsnotatene og slikt. Men en gang iblant (slutten av dagen?), så trenger du å få overført fra den bærbare til serveren, eller bli oppdatert på nytt, kanskje hente den filmen du fikk hentet ned til serveren (Ikke si at alle firmaer er like strenge), og kanskje du ikke skal ta med pc'n hjem engang. Da tusler du inn på kontoret ditt, plugger den bærbare ned i dockingstasjonen, fyrer opp de to 21" du har tilkoblet der, lydanlegget, kaffetrakteren og mikro'n. Etter en halvtime har du utvekslet alt, hentet filmen, lagd ostesmørbrød og et par kopper kaffe, du er nå klar til å se på film. Alt sammen på din vanlige bærbare. (Merk, micro og kaffetrakter er IKKE standard)

 

Det er mye lettere å ha 100Mbit på en dockingstasjon enn på en bærbar. Og store skjermer og god lyd og alt det derre andre, sier seg selv at det får du bare på stasjonære. Så om du vil ha samme maskin, men begge fordelene, er dette en god løsning.

 

Lord Thaniel

--------------------

Certain subjects does not incline to repetition.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...