Gå til innhold

Passende SCSI kontroller?


Meanman

Anbefalte innlegg

Noen som kan svare meg på om dette kontrollerkortet passer bra med harddisken?

Kontroller:

Tekram SCSI DC-390UW4 68-pin Ultra320

(eventuelt noen andre Ultra320 kort jeg bør bruke)

 

Harddisk

Seagate Cheetah 15K.4 36GB 68 pin Ultra320

 

Tenkta da mest på grensesnittet mellom kontroller og hvodkort, da jeg har et vanlig MSI K8N Neo2 Platinium kort med vanlige PCI 66 slot. Kontrollerkortet her står det kùn PCI-X/133.

 

I tillegg lurer jeg på om det er noen som har erfaringer vedrørende om det går an å bruke dette kortet til å boote i fra med mitt hovedkort? Noen som har erfaringer rundt dette?

 

Planen er å sette opp disken som en rein systemdisk, får å få et stabilt, raskt og pålitelig system.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ta en kikk på denne guiden. Jeg mener at SCSI-kortet skal gå fint på ditt hovedkort dog med redusert hastighet. Ikke at det har så mye å si, for du vil aldri være i nærheten en gang av den teoretiske makshastigheten pga at du kjører kun én disk og ikke minst pga PCI-bussens begrensning på 133MB/s.

 

Til ditt bruk, kan en kontroller av typen Adaptec 19160 være et vel så godt valg. Selv kjøpte jeg et 29160 brukt for et par år siden og det holder bra. Disse kortene har en maks teoretisk hastighet på 160MB/s mot ditt forslag på 320MB/s, men som sagt, du vil aldri åpne denne allikevel og diskene og kontrollerne fungerer fint om hverandre bare at den ene i vil begrense den andre selvfølgelig.

 

Støtter ditt valg av SCSI som systemdisk. Venter på en Maxtor 36GB 15K rpm som var billigere enn den fra Seagate og skal visst yte litt bedre også fikk jeg et tips om. Har fra før en 15K-disk fra Seagate på 18GB (de første 15K-diskene som kom ut) som har fungert bra. SCSI er gøy! :p

 

Edit: Glemte booting. I de fleste BIOS'er skal du kunne velge "SCSI", "other" e.l. under oppstartsalternativer. Sett i kortet og hovedkortet bør kunne finne at du har et SCSI-kort og dermed gi deg denne opsjonen.

Endret av Mad Wolf Magnux
Lenke til kommentar

Takk for bra svar.

Mad Wolf Magnux:

Du anbefaler et Adaptec 19160 kort til meg. Etter en rask kikk på dataene for dette kortet og sammenliknet med 29160 kortet ser det ut til at sistnevte støtter 64bit teknologi.

Bør jeg gå for et slikt da jeg kjører AMD 64 +3500 prosessor?

 

En ting til:

Hvis jeg ikke får tak i noen retail pakke, er det internal "LVD" kabel jeg trenger eller er det "Ultra Wide SCSI" kabel?

Endret av Meanman
Lenke til kommentar

64bit i den sammenhengen betyr at PCI-porten er 64bit (som ofte kjører på 66, 100 eller 133MHz). "Vanlig" PCI er 32bit. 29160-kortet som jeg har, er en 32bit-versjon (29160N er vel det nøyaktige navnet). Dette er ikke det samme som 64bit i forbindelse med 64bit-prosessorer; PCI-portene dine er de som må være kompatible med kontrollerkortet.

 

Litt ved siden av: Hvis du vil regne ut hvor mye teoretisk makshastighet i MB/s er over PCI-bussen, bruker du formelen (bit*MHz)/8

 

Kabel: LVD, bare pass på at det er 68pin så går det nok bra :) Kjøp med en som har terminator på enden. Men vil anbefale deg å kjøpe retail ettersom SCSI-kabling er dyrt

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...