Gå til innhold

Fasekjøling her *peke*


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg har fundert og tenkt på dette mye og har kommet frem til at jeg vil prøve meg på vannkjøling. Jeg har lest artikler om Vapochill som klare å nå -25C - -30C på det beste og dette like jeg :dribble:

 

Hvilken komponenter finnest det som kan få væsken i minus grader? Siden jeg er ganske ny på dette så ser jeg helst at jeg slipper å "lage" mine egne blokker etc.

 

System specs:

 

Ram: 2stk - OCZ 2048MB Dual Channel Platinum Edition

Skjermkort: 2stk - Club3D Radeon X1800XT 512MB PCIe 16x

PSU: Enermax Noistaker 600W strømforsyning

CPU: AMD Athlon 64 X2 4800+ 2.4 Ghz BOXED

MB/HK: DFI LanParty UT RDX200CF-DR m/Crossfire

Miditower, "Air Black"

 

(+ kortleser, cd-rommer, hd'er etc.) :thumbdown:

 

Finnest det komponenter som kan klare å holde -10C på dette systemet (idle, ikke klokket) som ikke er hjemmelaget? :roll:

 

Er det noe dere ellers ville anbefalle? Hadde vært knall med et system som kunne gå så godt som vifteløs/lydløs! :w00t:

 

EDIT: Topic endret fra "Vannkjøling her *peke* <- til -> "Fasekjøling her *peke*"

Endret av Yois111
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Microplex.no og 3dfxcool.no selger vanlig vannavkjøling. Men det jeg annbefaler deg er litt mer Hi-End,

 

Peltier får du på eBay.com til en ganske rimlig pris. Du trenger også en eller flere 12V strømforsyninger som kan gi en glatt og fin spenning til peltierene, peltier trekker mye strøm. Så pass på at strømforsyningen er stor nok :)

Peltier guide!

 

Radiatorer kan du jo kjøpe på en bilopphøgger. Disse er billige og store, så det er ikke sikkert du trenger vifer på dem. Om du velger og bruke slike må du nok ha disse utenfor kabinettet, om du flytter på mye på PC'en er det ikke så annbefalt.

Radiatorene kan også stå utforbi huset nå om vinteren. Da vil du få relativt kaldt vann :)

 

Vannavkjølingen må ha en sterk pumpe og vannblokker som passer peltier om du velger dette :)

 

Vannavkjøling - FAQ

Lenke til kommentar

Skal vi se.. pletier guiden var vanskelig å forstå seg på (forstod noe da), menne.. jeg flytter mye på pc'en så ville helst sett at jeg kunne ha vannkjølingen inne i maskina ;)

 

Og helst ferdig deler, sånn at jeg bare kjøper inn del for del, slanger etc. og kobler sammen. Kom gjerne med forslag til væske som tåler en 10-20 minus grader.

Lenke til kommentar
Skal vi se.. pletier guiden var vanskelig å forstå seg på (forstod noe da), menne.. jeg flytter mye på pc'en så ville helst sett at jeg kunne ha vannkjølingen inne i maskina ;)

 

Og helst ferdig deler, sånn at jeg bare kjøper inn del for del, slanger etc. og kobler sammen. Kom gjerne med forslag til væske som tåler en 10-20 minus grader.

5058509[/snapback]

 

Om du skal ha radiatoren(e) inni kabinettet vil du bare få romtempratur. Derfor er det umulig og få minus grader på vannet om ikke det er minusgrader i rommet PC'en skal stå i.

 

Peltier går ut på at det er en liten hvit sak på 50mm*50mm*5mm (kan være litt større/mindre også) som blir kald på den ene siden og varm på den andre siden. Du må kjøle ned den varme siden (helst med vannavkjøling) for og forhindre at loddingene inni smelter. Uten last er den kalde siden 70'C (?) kaldere enn den varme siden. Derfor vil man kjøle den varme siden så mye man kan.

 

Peltier trekker somregel mye størm.

Lenke til kommentar

Skal vi se.. vi får prøve å få dette på riktig spor så vi får noen kjappe svar her.

 

Noen som har forslag til en kraftig radiator som i det hele klarer å kjøle ned vannet til minus grader? Tenker nå på en radiator som er beregnet til å kjøle ned vann til PC'en, ikke bil radiator etc.

Lenke til kommentar

Det holder ikke med en psu når du skal ha pelt. Ang. Hvor mye deltaT det er på elementene avhenger av type, tror jeg. Tror du blir nødt til å kjøpe et kjempesvært kabinett til dette her :D Husker ikke helt hvor det var, men 8-ball på forumet her kjøpte et gedigent tec (lurer på om det var ferdig montert på kjøleblokk og), du kan høre med han om hvor han kjøpte det og hva det kom på.

 

Edit: en vanlig radiator kan ikke kjøle vannet til under luft temp., det er jo lufta som egentlig kjøler vannet.. Du må ha en chiller eller tec for å få til minusgrader.

Endret av ManagHead
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...