Gå til innhold

Linux eller Windows på dine servere?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ikke for å være kjip eller noe, men dette var jo bare en lang svada artikkel. Ingen kilder som dokumentererer uttalelsene, ingen tekniske utgreiinger etc.

Sier ikke at det er feil det som står, er langt på vei enig med mye av det, men jeg kunne aldri tatt med meg en slik artikkel til sjefen for å argumentere for å bruke en Linux maskin til oppgave XYZ...

 

Forøvrig, forhåndspremisset om at "Religiøse oppfatninger av hvilket operativsystem man skal velge fører sjelden til noe godt" er helt sant og er ett STORT problem tror jeg, uansett hvilken side av gjerdet man sitter på.. ;)

Lenke til kommentar

"På sømløs integrasjon mellom ulike applikasjoner og operativsystem innehar nok fortsatt Microsoft den gule ledertrøyen."

 

Hvor tar dere sånt fra? Jeg har drevet en del med administrasjon av Windows-maskiner, og vil egentlig si at Windows integrerer best med Windows, men ikke med andre operativsystemer. Integrasjonen har også en del quirks, så sømløst er det nok ikke heller.

 

Jeg får inderlig håpe dere virkelig har tenkt til å gå i dybden, for det er jo ulike formål der man veldig lett kan utpeke Windows eller Linux som en vinner. Best til shell-server (er jo tross alt en stor business)? Best til å serve en ASP-løsning? På begge disse eksemplene er det egentlig bare ett av alternativene som gjelder (hvis man ser helt bort fra andre OS, som forøvrig også gjerne bør nevnes?)

Endret av Nichotin
Lenke til kommentar

Dette blir for generelt. Hva er egentlig en Linux server? Har artikkelforfatteren da en Debian server eller Novell Open Enterprise Server i tankene eller kanskje en annen distribusjon?

 

Gi oss heller en sammenligning mellom nettopp Novell Open Enterprise Server og tilsvarende Microsoft produkt.

Endret av Willow
Lenke til kommentar

Enig med de fleste her. Det ble mye generell prat og lite konkret innhold.

 

Også stusset jeg litt på sammensettingen av disse to leddsetningene:

Det finnes fortsatt en god del programvare som kjører 32-bits modus, men faktum er at fremtiden ser ut til å være 64-bit - spesielt på grunn av tilgjengelige minneressurser.

32bit programvare kan være greit å kjøre under et 64bit OS for å lette senere oppgraderinger (til 64bit-versjonen av samme programvare) og/eller for å kjøre parallellt sammen med annen 64bit programvare.

Lenke til kommentar

Det er en grunn til at MCSE består av 7 eksamener og tar ca. et halvt års arbeid å få. Det hadde ikke vært slik hvis det "bare var å trykke på en knapp".

 

Hele artikkelen bærer preg av høynivåsynsing uten å ha prøvd noen av delene og bidrar til å videreføre fordommene om Linux som "vanskelig" og Windows som "lett".

Lenke til kommentar
Linux har tradisjonelt vært sterkere på 64-bits-fronten enn tilfellet har vært for Microsoft Windows. Det er først den siste tiden at Microsoft har kommet sterkere på 64-bit - Linux ligger nok fortsatt et lite hestehode foran.

 

På hvilken måte ligger Linux foran Windows Server 2003 på 64-bit?

Lenke til kommentar
Linux har tradisjonelt vært sterkere på 64-bits-fronten enn tilfellet har vært for Microsoft Windows. Det er først den siste tiden at Microsoft har kommet sterkere på 64-bit - Linux ligger nok fortsatt et lite hestehode foran.

 

På hvilken måte ligger Linux foran Windows Server 2003 på 64-bit?

5059732[/snapback]

 

Linux har hatt støtte for AMD64 siden 2003. I tillegg er 64-bitsstøtten i Linux velprøvd siden det er støttet på andre arkitekturer som for eksempel Sun UltraSPARC siden 1999.

 

Microsoft kom i år. Inntil noen har hatt det i produksjon en stund er det uprøvd. Nå står flere klar for å rulle det ut så erfaringene kommer snart. Spesielt databaseservere og terminalservere forventes å dra nytte av mer adresserbart minne.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...