Gå til innhold

Hvilket stativ til filming? Hvor dyrt?


Anbefalte innlegg

Driver med litt amatør-film produksjon og har planer om å ta steget videre og kjøpe et forholdsvis bra stativ. Jeg ser på Velbon stativene på mpx.no og vet ikke helt hva jeg skal velge. Hva er egentlig forskjellen på disse stativene? Hva er bedre med et dyrere stativ bortsett fra at det er høyere og kan holde et tyngre kamera?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har ikke så altfor mye peiling på stativer, men jeg kjøpte ihvertfall et Velbon 686 for noen år siden. Er veldig fornøyd med stativet (du får veldig myke bevegelser, det er vater på det ++). Betalte 800 for det på Elkjøp (ja, jeg var dum og kjøpte det på Elkjøp, kjøpe det heller via en norsk nettbutikk).

 

:)

Lenke til kommentar

Bruker ett Libec Th-950Dv stativ til mitt Panasonic ag-dvc30. Har ofte montert en stor vidvinkel med solblender, og det er nok justeringsmulighet på tripod plata til å kompensere for allt fra ingen ekstra linse til tung vidvinkel.

 

Er vansklig å anbefale noe stativ uten å vite noe om budsjett, kameratype og bruksområde.

 

Sjekk rundt på bruktsider. Skal du kjøpe brukt tripod sjekk at det ikke er slark i hodet, noe som lett oppstår hvis man feks. mister den ut av bilen på hodet(har prøvd det = ett ødelagt hode..).

 

Du må fort ut med ett par tusen(om ikke enda litt mer) for ett sikkelig stativ, som allt annet så går prisen derfra og oppove til ett par siffre til;) Da får du og kulehode med vatring som gjør det lett å få stillt kameraet vannrett.

Man må ikke ha ett "dyrt" stativ eller bra for at resultatet skal bli bra, men dårlig kvalitet på selve stativet feks. slark i deler ødelegger fort bilder med litt zoombruk. Sikkelig jevn bevegelse ser bedre ut og virker mye mer "profft".

Etter å ha drasset på stativet i hele sommer i regn, gjørme og allskens drittvær er konklusjonen klar at sikkelig stativ er verdt det det koster...Eneste haken med de oljedempet hode er at de blir litt seige i kulde. Når du står i på vestlandet og lurer på om regntrekket er konstruert for å tåle tilnærmet monsunregn så er det siste jeg vil ha i huet om tripoden detter sammen... oftopic,(mer sjokkerende var folk fra nrk som drøyet vel lenge med å få på regntrekk på sine rimlige..not..digibeta... :whistle: )

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...