Gå til innhold

Synspunkter på stillegående AMD64-maskin?


Anbefalte innlegg

Hei.

 

Jeg må motvillig innrømme at min trofaste maskin fra 2001 begynner å dra på årene, og at det derfor er på tide med en ny PC. Jeg har satt sammen noen deler jeg mener skal være brukbare, men det er selvfølgelig fint om noen som har erfaring med noen av delene kommer med tilbakemeldinger på mine valg. Her er varene jeg har plukket ut: Handlekurv

 

AMD Athlon 64 3500+

Antec P180

ASUS A8N-SLI Deluxe

OCZ Platinum EL DDR400 1024 MB (2x512)

Point Of View Geforce PCX 6800 GT

Zalman CNPS7700-AlCu

Zalman ZM-NB47J

 

Et av mine viktigste kriterier er at det skal være minst mulig støy fra maskinen. Derfor har jeg plukket ut en rimelig diger vifte som skal bråke lite, men jeg er faktisk ikke sikker på om den passer. Er den for stor?

 

Jeg har et Chieftec-tower i dag, og har inntrykk av at det ikke akkurat er så veldig lyddempende. Derfor er det kanskje best å bytte ut kabinettet og PSU-en. Synes dette virket bra til mitt formål. Jeg er ikke sikker på hvilken strømforsyning jeg skal velge og hvor mange Watt jeg har behov for. Har sett litt på Hiper, men er det nødvendig med 580 Watt da? Dessuten er prisen nokså høy.

 

Når det gjelder skjermkort så ser jeg at prisene på disse har økt kraftig siden jeg bygde PC i 2001. Jeg har ikke behov for det råeste på markedet, men vil ha et kort som er kraftig nok til å kjøre de fleste spill. Spiller ikke så veldig mye uansett. Og kortet bør helst ikke bråke for mye, men på dette området har jeg ingen erfaring om hva som bråker og ikke...

 

Er det noen som har synspunkter på dette oppsettet? Går delene sammen? Jeg må vel også nevne at jeg har en IDE-harddisk (200GB), DVD-brenner, mus, tastatur og skjerm fra før.

Endret av Bombur
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Så ut som et fint oppsett det der..

Men har villa vurdert å legge i en 500lapp ekstra til et 7800Gt kort som er mye bedre :)

5047471[/snapback]

Ja, jeg lurer på om dette kortet kan være et alternativ. Det er jo hele tiden snakk om å vurdere pris kontra ytelse... Er dette kortet verdt de 700 kronene ekstra?

Lenke til kommentar
Så ut som et fint oppsett det der..

Men har villa vurdert å legge i en 500lapp ekstra til et 7800Gt kort som er mye bedre :)

5047471[/snapback]

Ja, jeg lurer på om dette kortet kan være et alternativ. Det er jo hele tiden snakk om å vurdere pris kontra ytelse... Er dette kortet verdt de 700 kronene ekstra?

5047493[/snapback]

 

Ja, byttet selv ut mitt 6800 gt mot ett 7800gt og merker forskjell i både billedkvalitet og fps, mye bedre hvis du vil bruke AF og AA. Helt klart verdt 700 kr ekstra. Jeg ville også byttet a8n deluxe kortet til ett a8n premium.

 

http://www.netshop.no/aspx/login.aspx?Retu...d7387&plid=7387

Endret av Dr.Gonzo
Lenke til kommentar

Nå har jeg oppdatert handlevognen min med strømforsyning og harddisk. Slik det ser ut akkurat nå ligger det an til 6800GT og ikke 7800 som skjermkort. Jeg hadde ikke sett for meg at jeg skulle bruke 2000,- på kabinett og strømforsyning... :)

 

Før jeg bestiller håper jeg det kan være noen som kan si noe om valget av vifte. Det viktigste argumentet når jeg skal velge vifte er støynivået. Men er det noen som kan si hvor mye en standard "boxed" vifte bråker i forhold til denne? Er det noe poeng i å bytte ut viften, eller er det minimalt å tjene på det med tanke på støy?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...