Gå til innhold

Nytt Nikon kamera lanseres til uken


Anbefalte innlegg

Sakset fra Fotografi:

 

Siste: Ny Nikon speilrefleks til uka

 

(21.10.2005) Nikon lanserer til uken et nytt speilreflekskamera med proff bildekvalitet til "amatørpris".

 

Av: Morten M. Løberg

 

 

Nikon vil på en pressekonferanse onsdag i neste uke lansere et nytt digitalt speilreflekskamera. Det er klart at det nye kameraet vil ha profesjonell ytelse hva bildekvalitet angår, men rimelig pris. Det synes sannsynlig at kameraet skal konkurrere i "billig-sjiktet" rundt 7.000 kroner for kamerahus med standardzoom. Foreløpig har ikke Nikon sluppet detaljer om det nye kameraet.

Det er samtidig grunn til å tro at Nikon lanserer et nytt profesjonelt speilreflekskamera før jul. På spørsmål om dette tidligere i år svarte ledelsen i Nikon Nordic noe unnvikende, "men dere kan jo kikke under jukletreet når den tid kommer".

 

 

Får håpe Canon får noe å tenke på.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hmm nei... du sier noe :hmm:

 

Kanskje D60 da? En kamera midt i mellom D50 og D70?

D50 kit ligger på ca 6000 mens D70s kit ligger på ca 10 000... 7000 er jo imellom...

 

Men D60 blir vel neppe navnet, siden Canon hadde en modell som het EOS D60. Kanskje D55, D65, who knows... nå er det sengetid kjenner jeg! Vi vet om litt over en uke uansett... håper jeg!

Lenke til kommentar

Spennende... spørsmålet er om det blir en arvtager etter D70s, eller en forbedret utgave av D50. D70s ble av mange regnet som en mellomstasjon mellom D70 og et nytt kamera i samme klasse... så det er kanskje dette kamera som kommer nå.

 

Men 7000 kroner med standardzoom? Hvis det ikke er en ny versjon av D50 (tvilsomt ettersom den er så ny) så må de vel sette ned prisen på denne som for tiden ligger i underkant av 6000 kroner. Canon vil også bli tvunget til å sette ned prisen på sin 350D for ikke å tape mye salg. Da kan det bli billige tider for de som vil ha en inngangsbillett til DSLR verdenen.

 

Uten tvil veldig spennende tider vi har i møte. Spesielt hvis ryktene om D200 rundt juletider også stemmer.

Lenke til kommentar
Kan jo ta en stund, men Nikon er uansett flinkere enn Canon når det gjelder leveringsdyktighet. Tror vi slipper et skrekkscenario lik det vi har hatt med 20D, 300D, 350D, 5D og S2IS for å nevne noen.

5047367[/snapback]

Og årsaken til Canon's leveringsproblemer er vel at kameraene er enormt populære over hele verden. Stadig stigende populæritet.

Lenke til kommentar

Men de burde jo kunne lage flere fabrikker for å kunne dekke etterspørselen. Det er det viktigste når man driver business. Samtidig må de jo kunne gå ann å produsere et visst antall før man slipper kamera. 5D var jo omtrent umulig å oppdrive da det skulle være klart for butikkene, og det var ikke fordi det var så populært... det var fordi de fleste fikk inn maks ett eller to eksemplarer selv om det var bestilt flere titalls eksemplarer.

 

Nikon har også opplevd et stort oppsving med sine nyeste kamera (D70, D70s, CP5900 og 7900) og det var kun en kort periode at de var utilgjengelige. Men nå er det jo ikke det vi diskuterer her da.

Endret av Afseth
Lenke til kommentar

Det er vel veldig lite sannsynlig at Nikon erstatter D50 allerede nå etter bare et halvt år, særlig siden D50 har vært en suksess som har kapret viktige markedsandeler fra erkerivalen Canon.

 

Jeg synes også det virker rart at det skal være plass til en modell mellom D50 og D70s, og det ligner ikke Nikon å erstatte en modell (D70s) etter bare et halvt år, Nikon pleier jo å ha litt lengre levetid på modellene sine. Det eneste logiske er en modell i sjiktet over D70s som kan erstatte D100 og konkurrere mer direkte med EOS 20D.

 

Når det gjelder leveringsproblemer er det vanlig å introdusere modeller tidlig hvis man vil hindre at kundene kjøper konkurrentens modeller. Hvis man derimot skal erstatte egne modeller er det om å gjøre at ingenting lekker ut før alt er klart.

 

Edit:

Etter å ha tenkt meg litt om tror jeg at modellen som lanseres til uka skal erstatte D70s, til tross for at den bare er et halvt år gammel. D70s var en for liten oppgradering til å få et langt liv. En Ny D80 med samme sensor som Sony DSC-R1 hadde vært noe!

 

Proffmodellen det snakkes om før jul er vel den nå så berømte D200.

Endret av simfan
Lenke til kommentar
Det synes sannsynlig at kameraet skal konkurrere i "billig-sjiktet" rundt 7.000 kroner for kamerahus med standardzoom. Foreløpig har ikke Nikon sluppet detaljer om det nye kameraet. ".

5045766[/snapback]

 

Ny oppdatering av artikkelen i dag:

 

"Det er altså ikke noe kamera i "billig-sjiktet" rundt 7.000 kroner, men heller ikke noe 40.000 kroners kamera. Såvidt fotografi.no har brakt på det rene, dreier det seg uansett om et kamera med svært høy ytelse i forhold til til pris"

 

 

Jeg har ikke lyst til å vente :p

Men jeg må vente til det nye blir lansert uansett.

 

Den nye artikkelen så dårlig ut!

Lenke til kommentar
Hvis det er et kamera i klassen 20-30 000; vil da D70s/D50 synke i pris? Eller vil prisen dale kun hvis det de slipper et kamera som er i samme prisklasse som D70s/D50?

5057758[/snapback]

 

 

Hvis det er et kamera i 20-30 000 kronersklassen, vil selvsagt ikke prisen synke på D70.

Men noe som kan indikere på at det kommer et kamera i 10-13 000 kronersklassen, er at D70 og D50 har blitt satt ned en god del den siste måneden - både i nettbutikker og i vanlige butikker.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...