Gå til innhold

350D med zoom kit eller D70S kit?


Anbefalte innlegg

Jeg er amatør som ønsker å ta steget opp til speilrefleks da jeg ikke er fornøyd med kompaktkameraene. Jeg ser Netshop har Canon EOS-350D digitalkamera Zoom til under 10.000 med 18-55 og 55-200. Er dette et bra tilbud? Et annet alt. jeg har sett for meg er Nikon D70s Kit med AF-S DX Zoom 18-70mm som koster det samme.

Det er ca. det jeg kunne tenkt ang pris. men kan ga litt høyere hvis men er usikker på om det er nødvendig. Ønsker å ha med en OK blitz også. Det er blir til alround bruk mest innebilder, men også ute.

Hvis objektivene til Canon er OK virker det på meg som jeg for mer for pengene her...? Er åpen for andre forslag også.. Men jeg har lest at det objektivet som følger med 350S ikke er veldig bra?

Endret av Milzit
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Hvis objektivene til Canon er OK virker det på meg som jeg for mer for pengene her...?
Kameraene er ganske forskjellig rent fysisk, noen misliker grepet på 350D og noen synes D70s blir for stort. Hvis du kjøper det som gir mest utstyr for pengene og ender opp med å mislike det så gjør du en veldig dårlig handel. Du burde ta deg en tur i en butikk og teste begge to for å være sikker.

 

Men jeg har lest at det objektivet som følger med 350S ikke er veldig bra?
Det er et fint objektiv i forhold til prisen. 18-70 objektivet til Nikon har større zoom og høyere lysstyrke. Canon objektivet er på sin side mindre og lettere. Endret av Kristallo
Lenke til kommentar

Må bare si det jeg også; kameraene ser knallike ut på bilder, men er veldig forskjellige å holde i. Jeg liker tyngden på D70s, synes 350d blir for lett og lite. Objektivet til D70s går for å være bra.

 

Først og fremst bør du prøve kameraene i butikken, kanskje liker du det litt mindre og mer hendige 350D mye bedre enn Nikon sitt!

Endret av firstperson
Lenke til kommentar

Sjekk ut D50 også, som er litt mindre og billigere enn D70s. Man kan jo også kjøpe D50 med 18-70'en, som går for å være et ganske godt objektiv og gir mye for pengene. EF18-55'en går for å være middels, men er billig og gir dermed også mye for pengene. (Jeg syns Canon's objektiver i denne klassen er litt triste pga. spinkel mekanikk, ikke skikkelig fokusring og manuell overstyring som man får meg ring-USM og ikke avstandskala, men noe må ofres for å gjøre de billige uten å ofre (alt for mye) optisk kvalitet.) Mvh. RKS.

Lenke til kommentar

Som "kristallo" nevner her, ta deg en tur i butikken og kjenn på, ta på og føl på hvordan D70s,D50 og 350D kjennes og holde. Kameraene er forskjellige i størrelse, vekt og geometri. De vil derfor kjennes forskjellige å holde. Kvalitetsmessig er de såpass like at det vil være personlig intrykk som vil være avgjørende. Har selv d70 og er kjempefornøyd med det. Jeg synes personlig, 350D blir for lite å holde i, eller er dette også meget bra kamera.

 

:) Per

Lenke til kommentar

Et evig spørsmål det, hva man skal velge av disse to. Jeg tror det meste er nevnt, bare at et 70-300 objektiv til Nikon (naturlig forlengelse av 18-70) koster fra 1500 kroner. Og det har omtrent samme kvalitet som Canons 55-200. Så om du vil bruke 1500 kroner mer, mener jeg du får et mye bedre normalzoomobjektiv i 18-70 enn i 18-55. Det er også mer robust, og derfor også tyngre.

 

Men som sagt... følelsen av selve kameraet er viktig, for objektiv kan jo uansett byttes ut senere. Prøv også uten objektiv da vektforskjellen på Nikon 18-70 og Canon 18-55 er stor. Den kan lure deg.

Lenke til kommentar

Takk for tips!

Jeg har prøvd D70 før og virker som en bra størrelse. Jeg får ta en tur inn til Oslo og FotoVideo og se litt på de. De har kit både med AF-S DX 18-70mm og Sigma 18-50mm f.2.8., og Nikon 18-70. Jeg ikke helt hva som er best allround her, hadde tenkt til å starte med et objektiv. Fordelen med Sigma og f.2.8 er vel at man kan ta bilder uten blitz med mindre lys, vet ikke hva verdien på AF-S er. Hvor mye zoom forskjell er det på 50 og 70mm? Ser Sigma 18-50 er anbefalt som primærobjektiv i anbefaling av speilrefleks her.

Men får høre litt der...har lyst på en bra blitz også, Nikon SB-800 ser bra ut selv om den koster litt.

Har vel skjønt at begge kameraer er bra og at jeg antagelig ikke kommer til å merke noe særlig forskjell likevel, da gjenstår vel hva som er best å holde i..(evt at jeg får et objektiv mer på 350D). 350D har høyere oppløsning, men leste i en test ifra en svensk blad at de heller anbefalte D70 da det ikke klarte å bruke ekstra oppløsning til å lage renere bilder, så høyere oppløsning på 350D ikke er noe særlig arument mot D70S.

Endret av Milzit
Lenke til kommentar

Du klarer deg helt sikkert med en SB-600, og da sparer du ca. 1500 kroner. Største forskjellen er rett og slett styrken på blitsen, og at SB-800 kan brukes som master, mens SB-600 kun kan brukes som slave (har kun noe å si i et flerblits-system).

 

SB-600 er sterk nok til å lyse opp et relativt stort rom, mens SB-800 nok bør brukes om du skal lyse opp litt større områder som inne i en liten kirke eller lignende.

 

Og som sagt får du et veldig bra objektiv med Nikon D70s. Og hvis du liker best å holde det kameraet, så bør du glemme at du får med et ekstra objektiv på Canon kameraet. Et telezoomobjektiv kan man kjøpe senere, og koster ca. 1500 kroner. For 1500 kroner ekstra får du altså et mye bedre normalzoomobjektiv, som du tross alt kommer til å bruke mye mer enn et telezoomobjektiv. Så det er dette objektivet man bør legge mest penger i, med mindre man skal være seriøs på naturfoto da.

 

Angående Sigma 18-50/2,8 så leste jeg i nyeste nummer av Svenske Foto en liten test av dette objektivet. Det kom ikke så veldig bra ut annet enn på lysstyrke. De mente det var litt "plastig" og at skarpheten ikke var topp (eller blander jeg med et annet Sigma objektiv nå?). Historisk sett har Sigma også vært svake på mekanisk konstruksjon, men det har forhåpentligvis blitt bedre (selv om mange tester mener at de billigere objektivene kan virke litt plastic-fantastic). Blir sikkert skutt av Sigma-eiere nå, men jeg refererer bare til hva jeg har lest, og tidligere egen erfaring med Sigma.

Lenke til kommentar

SB-800 forandrer blitzhodet posisjon i samsvar med objektivets brennvidde, vil ikke det gjøre noe særlig i forhold til å ta bedre innebilder? Etter å ha lest sammenligningen med 350D og D70S så kan vel 350D være en alternativ med et bedre objektiv. Ser fotovideo.no har flere alternativer her også, bla. Canon Ef S17-85mm. Men det gjenstår og se om jeg synes det er for lite, vil vel si at jeg har "normale" hender.. :D

Endret av Milzit
Lenke til kommentar

Hmm... SB-600 zoomer også etter hvilken brennvidde du har på objektivet, men vet ikke helt om vi snakker om det samme. Begge blitsene har full TTL styring.

 

Det er klart at et 350D med 17-85 IS USM blir en bedre pakkeløsning totalt enn D70s med 18-70. Du får med IS på kjøpet, noe større zoomområde og muligens marginalt skarpere optikk. Men det koster litt mer også. Kameraene i seg selv er så like, at optikken sammen med følelsen av kameraet spiller størst rolle når man skal velge. Det kommer jo an på hvor mye man er villig til å bruke (man får det man betaler for) og hvordan man liker grepet på kamera.

 

Både folk med små, normale og store hender kan falle for grepet enten på 350D eller D70s. En venninne av meg, med små hender, skulle ha et speilrefleks. Hun var innom butikken der jeg jobber og prøvde både 350D og D70. Hun likte D70 best, men "alle" hennes venner anbefalte 350D, så hun gikk først for det. Hun følte aldri at kameraet var riktig, og fikk aldri tanken bort fra hvordan D70 var å holde. Så hun byttet til D70 et par dager etterpå og først da ble hun fornøyd. De fleste foretrekker faktisk D70 sitt grep, men noen prioriterer at 350D er lettere og mindre. Og veldig mange kjøper det uten å engang holde et D70 eller prøve å holde det slik et speilrefleks faktisk skal holdes. Alt for mange holder det feil.

Lenke til kommentar
Alt for mange holder det feil.

5041849[/snapback]

 

Hvordan holder de det da? Opp ned? :p

 

Jeg var og prøvde mange kameraer før jeg bestemte meg for ett D50. D50 og D70s er forholdsvis like og holde i, D70s er marginalt større. Jeg likte aldri grepet og hvordan 350D lå i hendene mine, eneste Canon kameraet jeg prøvde som jeg likte var 20D - men det lå noget utenfor hva jeg ville betale for ett dSLR.

 

Så jeg vil iallefall anbefale D70s! I nyeste nummer av svenske Digitalfoto var det en head-to-head mellom D70s og 20D... og med kitobjektivene (18-55 på Canon), anbefalte de helt klart D70s - så valget mellom D70s og 350D burde være lett (nå pådrar jeg vel meg alle Canon fantasters vrede her... :p ).

 

Sigma 18-50 F/2,8 har fått toppkarakterer i alle tester og erfaringer jeg har lest så langt, sikker på at det ikke var Sigma 18-50 F/3,5-5,6 du så en test av da Afseth? Det er vel ett billig "plastobjektiv". Ett Sigma 18-50 F/2,8 står forøvrig øverst på listen min over objektiver jeg skal ha fremover.

 

Jeg kjøpte nylig en Sigma 18-125 til min D50, og det virker iallefall som ett meget bra objektiv kvalitets- og byggemessig - langt bedre enn 18-55 kitobjektivet, som iallefall er "plastic fantastic"! Til prisen (ca. 2500) virker det så langt som ett meget bra objektiv! Er skarpere enn kitobjektivet hele veien fra 18-55 iallefall, så jeg er fornøyd (etterhvert blir 18-125'en min ett allroundobjektiv jeg vil ha med på reiser og steder hvor det ikke er praktisk og bytte eller drasse på ørten forskjellige objektiver...).

 

Før jeg sporer helt av, så er sammendraget dette;

-Sats på D70s med enten 18-70 eller Sigma 18-50 F/2,8

-Jeg tror Sigma objektiver litt opp i pris og kvalitetsleiet er vel så bra som originale Canon eller Nikkor objektiver

-Hvor mange måter kan du holde ett dSLR på? :tease:

Lenke til kommentar
Hvordan holder de det da? Opp ned?  :p

 

Mange måter å holde et DSLR på. Ser mye rart der jeg jobber. Blant annet en som holdt et kamera bak-frem og ikke skjønte så mye :!: De fleste som holder et (D)SLR for første gang holder venstre hånd på venstre side av kamera, og høyre hånd på høyre side av kameraet. Spesielt med en tung linse, sier det seg selv at kameraet blir fortungt og arbeidsstillingen blir langt fra optimal og komfortabel.

 

Høyre hånd skal holde grepet på høyre side. Venstre hånd skal holde under selve objektivet. Da har man lett tilgang til zoom og fokus, og kamera blir verken fortungt eller baktungt. Noen velger også å holde på siden av objektivet når de skal zoome eller fokusere, men også det blir feil. Venstre hånd skal altså holdes under selve objektivet. Da har man ideellt grep.

Lenke til kommentar

Hadde egentlig tenkt til å gå for en D70S kit i morgen, men får vente til onsdag da og se hva Nikon lanserer da.. Men har sett at alle sier at 350D er for lite og sitter for dålig i hånden. Men i sammeligngen som ligger på akam så får selve huset gjennomgående bedre karakter, men det er pga optikken som er med i standardkitet at 70S blir "best". Men det burde være mulig å få et bedre objektiv til 350D også uten at det koster altfor mye. Hvis nyheten til Nikon på onsdag ikke er aktuell for meg, heller jeg vel til D70s kit evt. med en 70-300 linse i tillegg.

Lenke til kommentar

Det lyder MEGET som om du ikke har haft fat i kameraerne i virkeligheden :hmm:

 

Det er vigtigt du prøver dem inden du bestemmer dig - jeg har ikke problemer med 350 D, men er glad for det ikke er større når der skal store optikker på.

 

hvis du går efter canons USM serie optik går du ikke helt galt i byen. men de billigeste optikker er ikke særligt lysstærke.

 

Jeg har lige fået sigmas 18-125 mm, og den burde du kunne få til sammen pris med 350D som D70s med 18-70 mm - bare et forslag (den er heller ikke særlig lysstærk)

 

evt. sigmas 18-50 f 2,8, hvis du tit tager billeder ved dårligt lys, eller Tamron 28-70 f 2,8 hvis du kan undvære vidvinkel

Endret av Kigulu
Lenke til kommentar
Hadde egentlig tenkt til å gå for en D70S kit i morgen, men får vente til onsdag da og se hva Nikon lanserer da.. Men har sett at alle sier at 350D er for lite og sitter for dålig i hånden. Men i sammeligngen som ligger på akam så får selve huset gjennomgående bedre karakter, men det er pga optikken som er med i standardkitet at 70S blir "best". Men det burde være mulig å få et bedre objektiv til 350D også uten at det koster altfor mye. Hvis nyheten til Nikon på onsdag ikke er aktuell for meg, heller jeg vel til D70s kit evt. med en 70-300 linse i tillegg.

5049859[/snapback]

 

Det kan jo være lurt å vente på Nikon og se hva de har i kofferten.

Uansett ville jeg prøvd, kjent på og testet ergonomien på D70s, D50 og 350D som vi har anbefalt deg tidligere! Hvem av kameraene som sitter best i hånden er jo forskjellig fra person til person.

 

:) Per

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...