Gå til innhold

Folk som ikke vet hva de snakker om 2


WRZ_rules

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Er borti denne type inkompetanse nesten hver dag på jobb. Har nå alltid liggende en harddisk på kontoret som jeg viser til alle som mener at en harddisk er kabinettet :smile:

Det verste er at folk med både MCP og andre sertifiseringer fremdeles kaller kabinettet for harddisk.

 

Man kan dog kalle PC'en for CPU, dette ble gjort tidligere, da CPU står for Central Prosessing Unit, og ble brukt for å skille datamaskin, skjerm, skriver etc. fra hverandre.

Man kan blant annet finne denne betegnelsen både i gamle bøker og blader.

De siste 20 årene, hvor folk har fått mer kompetanse og ikke minst tilgang til å gjøre oppgraderinger selv, har prosessoren vært den enhet man vanligvis kaller CPU (for det er jo det den er :smile:

 

Arcade

Lenke til kommentar

Jeg var innom Elkjøp(!) for å kjøpe ny harddisk. De har en del gode tilbud så hvorfor ikke? Ekspeditøren, som var en eldre herre, presterte å presentere meg for alle kabinettene de hadde. Både sorte og blå. Men den sølvfarga kunne jeg ikke få, fordi det var en såkalt "Macintosh", det er ikke ikke helt det samme nemlig.

Lenke til kommentar

Jaja... Elkjøp er noe for seg selv, når det gjelder PC'er.

Jeg ble med naboen min, dit... For han trengte råd, angående en PC han hadde fått tilbud på. Ble møtt av en ung ekspeditør, som mer eller mindre sto og gned seg i henda. Trodde han hadde fått solgt noe nå. Han ga på, ut fra start, og la ut om hvor fin og bra denne maskinen var. Men så snubla han stygt, når jeg begynte å spørre om enkle ting som; Hvilket skjermkort er det på'n? (Svar: Skjermkort???) Hvor mange PCI slotter er det? (Svar: PCI???) Fins alle programmene på separate CD'er? (Svar: Hææ???) o.l.

Det endte med at han hentet eskene med alt innhold, ga dem til meg, og gikk for å ta seg av noe annet viktig.

 

Tror du det ble noe salg?

Lenke til kommentar

Sørtra mi er ferdig utdannet dataingeniør fra høyskolen i Ålesund. Fattern'n skulle ha satt inn en HD i PC'n sin. Siden søstra mi var hjemme og jeg bor i en annen by, spurte jeg om ikke ho kunne gjøre det... Nope. Ho var ikke så sikker på hvordan man skulle gjøre det. (ok tenkte jeg, det er lov å være usikker. kan jo hende ho skulket den timen)

 

Det endte med at jeg måtte gjøre det når jeg var hjemme i juleferien. Gjett hva "dataingeniøren" sa når jeg åpnet kabinettet?

 

"Ååå.. er det sånn den ser ut inni.. så mye luft det er der. Jeg trodde den var mer fullstappet.."

 

Viste ikke om jeg skulle le eller gråte!

Lenke til kommentar

Hihi ja detta blir morro...

 

Har tatt et år på IKT og den ene læreren hadde

spurt om skjermkortet som satt en l-kjøp "pc", ekspeditøren la ut om at det hadde støtte for 19" skjerm. osv

 

Skulle likt og vært der når han knakk sammen i latter :grin:

 

uansett hadde oxo en lærer som hadde no microsoft sertvifiseringer og IT-akademiet (kvinnelig). Hun skulle lære oss outlook så siden hu ikke kunne no selv satt hun på en film. når filmen klikka sa vi til henne at det bare var og restarte pc`n så funka det. senere under filmen fikk hun noen fine meldingsbokser på skjermen der det det sto "Er du dum? vet du egentelig hva du driver av med?" hu skjønte ikke noe da heller men men.....:razz:

Lenke til kommentar

For å forsvare søstera di så kan jeg nevne at det er ikke slik man lærer på dataingeniør-linja. Det meste går i teori og helst software-rettet. Er lite harware. Er ikke helt sikker på om de har noe om harware eller ikke (går der ikke selv), men de driver ihvertfall ikke å setter sammen PCer. Syns det er like dumt å høre folk si til en data-ing "Oi, du må ha en god PC"...Ehh...blir litt feil liksom!

Lenke til kommentar

Man kan godt være dataingeniør og aldri ha sett inne i en pc - og man kan godt ha MCSE uten noengang å ha åpnet Outlook.

 

Svært mye av det som foregår på høyskoler og universiteter har ingenting med personlige datamaskiner å gjøre overhodet.

 

Flere av mine kunder er både høyt utdannet og driver med greier jeg ikke har det minste snøring på - men de trenger allikevel hjelp til enkle ting som å oppdatere antivirusen sin osv...

 

Husk at dyktighetsgraden innen IT regnes ikke ut fra score i CS eller 3D-mark... :razz:

Lenke til kommentar

Det burde vært obligatorisk med oppfriskningskurs for ansatte i elektro/mobil butikker. Jeg var innom klart svar i Kragerø og spurte om de hadde noen gamle prosessorkjølere inne, da jeg skulle ha en stillegående kjøler til mitt skjermkort.

 

Etter mye om og men gikk ekspeditøren inn på bakrommet og fant frem en gammel støvete eske.

 

Inholdet var en gammel og pinglete slot-A kjøler. Greit tenkte jeg, med en liten baufil og litt pågangsmot kunne jeg få plass til den på skjermkortet mitt. En slot-a kjøler kunne da ikke koste stort tenkte jeg, og sa at jeg kunne gi 100kr for den. Ekspeditøren rynket på nesa... hmmm.. nei, jeg kan da huske at jeg gav mer for den jeg... sa han.

Ok du skal få den for 500kr sa han!

500kr!!

Jeg prøvde å forklare han at slot-a prosessorer var noe som tilhørte fortiden og ville sansynligvis ikke fått solgt kjøleren til noen andre.

nei.. han sto på sitt og skulle ha 500kr for den gamle noname kjøleribben.

 

Jeg gikk til en kamerat og fikk tak i en k6 vifte isteden jeg.. :smile:

Lenke til kommentar

hehe, minner meg om en gang en kunde kom inn i butikken og skulle ha ny pc. Greit nok det - vi ble enige om hva han skulle ha - men så kom det - han hadde en gammel pc hjemme, og kanskje vi kunne ta den i innbytte? - burde jo nesten kunne bytte likt, mente han, siden han hadde betalt nesten tre ganger så mye for den gamle 386'en sin for bare fem-seks år siden som det han skulle betale nå. Kjempedeal mente han. Men ikke vi :razz:

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-08-22 15:25, r0nin skrev:

Quote:


Den 2002-08-22 14:49, Domino skrev:

Clas Ohlson selger "harddisk-holdere"..

F*en for noen harddisker de må ha i sverige! ;D


 

Jeg har "harddisk-holder". Min heter NoVibes.

:razz:

 

Ok, burde kanskje utdype med at disse "harddisk-holderne" hadde føtter for gulv-plassering og plass til en ibm-comp ps/2 ;P

(nei, ikke playstation 2)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...