Gå til innhold

hvilken linux versjon kan jeg kjøre??help


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Med den hardwaren? Ville nok gått for Slackware eller en nedstrippet versjon (kanskje gammel versjon) av andre. Du har jo alternativer som LFS, men siden du er nybegynner er ikke dette veldig aktuelt (må vel kompileres fra en maskin med linux installert så det var vel kanskje et drlig forslag). Gå for slack du! Den er bra!

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-08-21 19:31, cecolon skrev:

Jeg kjører selv Slackware 8.1 på en 486/66, tror det var 24 mb ram på denne (eller mindre.)


 

Man trenger ikke en gammel versjon for å kjøre på en gammel maskin, men det kan selfølgelig være smart å lage ny kernel, og gjøre slik at færrest mulig programmer kjører. Jeg brukte ikke særlig lang tid på å sette opp denne (kompilerte kernel på en annen maskin osv), skal ikke så mye til.

 

Code:

root@gateway:~# uptime
19:42:45 up 5 days, 8:04, 1 user, load average: 0.00, 0.00, 0.00

Lite load :smile:

 

Code:

root@gateway:~# ps aux|wc
26 358 2465

Ikke så mange programmer som kjører heller da. De "vanlige" (endel programmer som systemet "må" ha?), syslogd/klogd, sshd, dhcpd, identd, og pppd. Bruker iptables til å forwarde mesteparten av trafikken videre til maskinen som skal stå som server, 166 mhz.

Lenke til kommentar

Tror Redhat ennå kjører på 486. De har ihvertfall ikke gått over til kun 586-binaries ennå.

Med all respekt for den eldste distroen, jeg tror ikke Slackware er tingen for deg. Ikke akkurat for nybegynnere.

Ville nok prøvd Red Hat eller Mandrake(de har en distribusjon for 486). Kommer litt an på hva du har tenkt å bruke maskinen til. Hvis det er til en spesifik oppgave er kanskje ikke en full installasjon nødvendig. Hvis det er for å bli kjent med linux vil du muligens bli litt skuffet, da det er lenge siden man kunne kjøre et kick-ass linux system på en 486 med fullt grafisk brukergrensesnitt og det hele. De fleste linux-variantene i dag er litt i tyngste laget.

Bidrar gjerne med råd, hvis du ønsker.

 

:smile:

Howard Gittela

Lenke til kommentar

takk for mange gode råd alle sammen.

jeg studerer informatikk så poenget er å bli litt kjent med linux.

Hvis alt går som det skal har jeg planer om og prøve og sette opp en liten ftp-server for et lite nettverk.

jeg har også en ny ibm maskin som uten tvil er sterk nok til å kunne kjøre alle de nye linux versjonene(har redhat 7.2 på cd).grunnen til at jeg i utgangspunktet ikke vil innstalere linux på den er at jeg har mye data som jeg er litt redd for og klusse til på den.I tillegg tester jeg ut en del programmer så det blir en del restartig,noe som jo ikke er særlig gunstig hvis jeg skal sette opp en server.

Den gammle maskinen kjører win 95 men jeg på ibm maskine har xp pro.

har tenkt på om det finnes en måte der jeg kan kjøre linux på ibm maskinen og administrere compaqen gjennom denne slik at tilgangen til serveren ikke blir brutt hver gang jeg er nødt til å restarte ibm maskinen.har ikke kjøpt hub eller noe annet nettverksutstyr foruten kabell og nettverkskort til ibm maskinen.

er forbert på at dette kan blir nødvendig men vil vente til jeg har fått linux opp å kjøre først.

selv om jeg vet at compaqen sannsynligvis ikke ville kunne klare og dra redhat 7.2 har jeg prøvt og innstalere det.fikk imidlertid et nytt problem her.kommer ikke inn i bios.har prøvt alle de logiske tastene som f1 f2 og f10 og noen flere kommbinasjoner,men det er vel bare og fortsette og prøve(men hvis noen har gode råd så tar jeg gjerne mot dem)

i det hele tatt så er det et rimelig stort prosjekt for en windows gutt,men gøy skal de bli når det virker.

Hvis dere har lyst til å dele deres synspunkter på hvordan dette best kan ordnes så føl fri til det.

Lenke til kommentar

Compaq har tradisjonelt hatt et litt sprøtt bios-system. det legges på en egen partisjon på disken, så hvis den slettes forsvinner config programmet. det gjør ikke egentlig så mye, da det meste detekteres automatisk. Ellers er det bare å laste ned fra compaq sine sider.

Hvis du vil kan du alltids få en eller annen eldre linux distro av meg, men skal den kjøre som server tror jeg ikke du skulle ha noen problemer med å kjøre Rhat 7.3. bare ikke installer X, evt ikke kjør gnome eller kde, det er de som suger minne.

Det krever nok litt tunga rett i munnen å sette opp den maskinen, så hvis du kjenner noen som har litt snøring kan det være lurt å be om hjelp.

Evt hvis du bor i nærheten av Oslo gir jeg gladelig en hånd.

 

:smile:

Howard

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...