Gå til innhold

Hvorfor bruke Winamp istedetfor wmp?


nahojdat

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg har selv vært fast bruker av Winamp siden tidlig på 2-tallet. Må si at winamp har alle grunnleggende funksjoner man kan ønske seg av en mediaplayer. I tillegg har jeg alltid hatt sansen for UI'et. Winamp har etter min mening et veldig enkelt, men avansert system for å behandle spillelister og mediabibliotek. Videre er det veldig enkelt å søke fram til riktig sang. En annen ting som var fint med Winamp i tidligere versjon var den begrensede minnebruken, som ser ut til å stige nevneverdig mot senere versjoner.

 

Skinning muligheten er morsom, da det finnes mange artige skins.

 

Jeg tror at mye av grunnen til at mange bruker winamp, kort fortalt, er dens enkelthet tross av avanserte funksjoner, samt at det er nok en kraftig vanesak.

Lenke til kommentar

WMP får jo knapt plass på skjermen med mindre man har 32" :dontgetit:

 

Annen fin ting med Winamp er jo at den støtter omtrent det som er av formater, evt. ved hjelp av enkle plugins.

 

Deliplayer2 er et artig alternativ som kan ha meget avanserte spillelister (Pro-versjonen) og som tar ca. 3-400 formater. Det er også EKSTREMT konfigurerbart! Uheldigvis er vistnok MP3-kvaliteten litt dårligere enn WMP og Winamp, og det støtter ikke video.

Lenke til kommentar

Er det noen måte å få winamp til å legge seg helt ned på linjen som wmp?

Edit: fikk det til..

 

Edit2: Viktigere spørsmål, Hvordan gjør jeg så den ikke spretter opp på skjermen hver gang jeg bruker hurtigtaster på tastatur til f.eks å bytte sang?

Endret av nahojdat
Lenke til kommentar
Ja, spørsmålet er om det er noen grunn til å bruke winamp istedetfor windows mediaplayer?

Er det noe funksjoner som er bedre eller lignende?

Er det skinning funksjonen som lokker?

Bruker media player til vanlig og er stort sett fornøyd men er alltid åpen for nye programmer som gjør jobben bedre..

Som video program er WMP bedre, men det er ingen god avspiller. WMP er for den som bare vil spille av filene sine (selv om den ikke støtter så mange filer uten addons).

 

Jeg bruker ingen av delene... Winamp er bra, men det er ikke noe mega-program. I tillegg så liker jeg ikke de nye versjonene av Winamp. Winamp 2.xx er den beste versjonen.

 

Men test ut begge to og gjerne et til program, så forteller du oss hva du liker best!

 

Lykke til!

Lenke til kommentar

Jeg liker spesielt de globale hurtigtastene i WinAmp. Hvis jeg surfer i Firefox og det kommer opp en sang jeg er litt lei, trykker jeg bare CTRL + ALT + PageDown for å komme til neste. Volum og start/stopp samt en haug med andre kommandoer kan også styres på den måten.

WinAmp har også så fin fade-out på sangene når man lukker spilleren.

Et annet veldig stort pluss er at WinAmp kan ligge i system tray istedetfor på start-linjen. Dermed sparer man masse plass på stars-linjen.

Lenke til kommentar

hovedgrunnen til at jeg bruker winamp (dog uten winamp agent, media library og støtte for video) er at når jeg dobbeltklikker på en fil i musikkmappa min, så starter winamp å spille den av omtrent momentant selv om winamp ikke var lasta på forhånd. Hvor lang tid tar WMP på den samme oppgaven? 5-10 sec?

Lenke til kommentar

Fikk til å legge i system tray, og nå fikk jeg også til å gjøre så den ikke kommer opp p å skjermen når jeg bruker tastaturets hurtigknapper for sangbytte osv, virker ganske bra dette, liker den spesielt godt pga jeg har skiftet utseende på xp med crystalxp sitt vista look, passer mye bedre inn enn wmp ihvertfall..

Stort pluss at utseendet kan gjøres så mye med, t.o.m utseendet på ikonet i traybar ;)

Lenke til kommentar
Er det noen måte å få winamp til å legge seg helt ned på linjen som wmp?

Edit: fikk det til..

 

Edit2: Viktigere spørsmål, Hvordan gjør jeg så den ikke spretter opp på skjermen hver gang jeg bruker hurtigtaster på tastatur til f.eks å bytte sang?

1. Ikke noe problem. Eksempelvis kan du ta en kikk på en av disse plugin'ene: http://winamp.com/plugins/browse.php?searc...C&query=taskbar

 

2. Litt usikker på hva du mener her; du sier Winamp kommer i fokus hver gang du benytter en mediatast på tastaturet for å styre den? Evt. han man slike global hotkeys som kan brukes, men det gjør vel mediatastene noe overflødige :p. Sjekk om det er en instilling i programvaren for mediatastene (f.eks. Logitect iTouch) som forårsaker dette.

 

EDIT: Litt sent ute der ja :p

Endret av AndyG
Lenke til kommentar

Vel, ikke så sent, fungerte litt og så sluttet det å fungere, nå spretter den opp på skjermen uansett når jeg trykker på mediatastene...

Og ikonet kommer i taskbar når jeg starter opp pcen, om jeg begynner å spille av musikk så er ikonet der 2 plasser..

 

Edit: Fikk til at den ikke hopper på skjermen hver gang men 2 ganger ikonet finner jeg ikke ut av..

 

Edit2: Og der ble det strøkent, disablet winamp som er der i oppstart...

Endret av nahojdat
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...