Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Styring mazda 626


Anbefalte innlegg

Heisan er helt fersk her på forumet.har et spmål om styringen på 626 min. noen som vet om svakheter i tannstang ? når jeg kjører virker det som om endledd er gåen,blir liksom litt vinglete i lange svinger.men endeledd er skiftet på begge sider og forstilling stilt opp igjen på verksted.bilen er en 91 mod 2.2glxi i b fin stand.runder i disse dager 300000km.noen har sagt til meg at det kan vere noen ventiler i tannstangen som fusker.noen som vet?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
sort boks? hva er den till? hvordan kan den påvirke stryringen?

tror nok de bare kødder meg deg...... men problemet ditt kan være ganske mye...feks utslitte opphengs kuler el gåent hjullager ,spissinga kan være gal (ingen garanti for at de vet hva de gjør på verkstedet) kansje problemet liggert i dempertårna eller dødgang i styresnekka....... men detta er generelle problemer de.....har ikke så mye innsikt i mazda modellene

Lenke til kommentar

Jeg kødder ikke...

Det ligger en svart boks under førersetet ditt og den regulerer hvor mye servoen din skal hjelpe deg i å svinge. Det går ann at den er litt smårar, sjekk kontaktene på den ihvertfall.

 

Det som exs skriver stemmer forsåvidt det og da.

 

Men når du var på 4 hjulskontroll med bilen din, skal du jo få et ark med de nye verdiene på alle hjulene. Dette er for at du som kunden skal se at det virkelig har blitt gjort noe med bilen.

 

Hjullager som er gåent er det vel neppe, da disse hjullager går både 400000-500000 km før de gir opp. Men det kan være bærekulene eller den ene bærekulen. Tror ikke at slakk i styresnekka skal være et problem, men det kan jo såklart være det.

Lenke til kommentar

glemte og si,denne uvanlige oppførselen på styringen kan merkes også når bilen er i gang men står i ro.hvist jeg dreier ratte,er det som om servoen "tuller"litt og det blir lettere inn i mellom.så jeg har vel mere tro på at det er ett problem med servoventiler,tannstang eller eventuelt sort boks under setet.det ble i en service i forbindelse med eu kontroll byttet skiver,lager og endeledd. bede spesielt om go kontroll foran i forstilling pga rar oppførsel. skal prøve og bytte tannstang,så for vi se.skal gi en tilbakemld hvist det forandrer seg.

Lenke til kommentar

Det kan jo hende at du bare har lite servovæske da! Har du sjekket det?

 

Jeg har hatt akkurat samme feil som du beskriver, men det ordnet seg selv. Da var det i tillegg slik at desto fortere jeg kjørte desto lettere ble det å svinge. Og ikke nok med det, plutselig kunne servoen helt kutte ut midt i en sving med en hand f.eks. og da ble det tungt.

 

Men uansett sjekk servovæsken.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...