chris Skrevet 3. oktober 2005 Del Skrevet 3. oktober 2005 (endret) Her kan vi legge inn tips til mat som er lettvint og god. Da starter jeg med laks i folie. 2-3 poteter 1 gulrot ½ purreløk 300 g fiskefilet (laks, torsk, ørret eller sei) 2 ss margarin 1 ts salt ½ ts pepper Sett stekeovnen på 200 °C. Skrell potetene, og del dem i ½ cm tykke skiver. Kutt opp grønnsakene i tynne skiver. Legg fiskefilet, grønnsaker, poteter og margarin i aluminiumsfolie. Ha på krydder, og pakk folien godt sammen. Stek pakken midt i ovnen i ca. 20 minutter. Veldig godt, dette kan også gjøres med annen fisk eks ørret eller torsk. Endret 4. oktober 2005 av chris Lenke til kommentar
Zethyr Skrevet 3. oktober 2005 Del Skrevet 3. oktober 2005 Noe som er hakket nærmere nerdemat: Spaghetti. Er godt med spaghettisaus over, men for ekte nerder kan de lønne seg å bare satse på revet Norvegia og litt aromat (fåes kjøpt i butikken). Én ingrediens mindre som kan svi seg. Grandiosa/Big One er kanskje litt drøy å dra inn i denne tråden. Lenke til kommentar
MrLee Skrevet 3. oktober 2005 Del Skrevet 3. oktober 2005 "Smelte" lungemos i en panne + koke poteter finnes ingenting bedre i verden (joda, men det er veldig godt) Enkelt som få er det også. Lenke til kommentar
Spragleknas Skrevet 3. oktober 2005 Del Skrevet 3. oktober 2005 (endret) Indonesisk satay-saus (peanøtt saus). Ikke glad i peanøtter, men sausen er digg! Serveres med (egg)nudler og grillspyd (svin, sopp, squash, paprika evt. annet digg). EDIT: Sausen kjøpes ferdig (ikke tørr pose, helst helt ferdig i flaske, eller lages selv av peanøtter, vann, chilli, hvitløk og sukker) Endret 3. oktober 2005 av Okay Lenke til kommentar
Zlatzman Skrevet 3. oktober 2005 Del Skrevet 3. oktober 2005 Laks og spaghetti er lette måter å lage bra mat på kort tid uten å bruke hele verden og litt til av penger, brukes flittig her. Om du vil prøve en ny vri på laksen kan du steke den, og under stekeprosessen tilsette litt appelsinmarmelade i panna (under / ved laksen). Denne vil avgi både sitrussmak og sukker. Pass derfor på å ikke bruke for mye, da det vil bli for søtt ganske fort. Har forøvrig ikke fått noen andre til å smake denne spesialiteten min, så vet ikke om det i det hele tatt er godt. Prøv derfor på et lite stykke til å begynne med. Medium-tynne potetskiver stekt i masse olje gjør seg når man er lei av vanlig potet. Selv bruker jeg rapsolje, og er fornøyd med det, men har ikke prøvd så mange andre typer. Regner med at det funker med de fleste matoljene. Så kommer vi til den beste maten, dette er kanskje ikke middagsmat, men nevnes likevel: Trenger: Baguette Ost Smør Hvit majonaise (ikke nødvendig) Skinke Pepperoni, chorizo eller annen spekepølse Tomat, salat, o.a. Krydder Dette er forsåvidt en helt vanlig baguette, forskjellen ligger i en noe spesiell tilbereding. Først smører du majonaise (hvit, f.eks. hellmanns) på den delte baguetten, og legger et tynt lag ost oppå. Dette kjøres i ovn eller mikro (jeg foretrekker mikro) til osten har smeltet. Den vil nå trekke litt inn i baguetten, noe som gjør metoden ideell til småtørre baguetter som har ligget i skapet en dag for lenge. Deretter har du på skinke, spekepølse, grønsaker og krydder, etterfulgt av mer ost, og nok en runde i mikroen. Jeg foretrekker å ikke bruke andre grønsaker enn tomat og salat, og også ha lite skinke. Bruker en del pepperoni, og krydrer med chili-krydder og jalepeños på glass. Kjempegodt! Lenke til kommentar
chokke Skrevet 3. oktober 2005 Del Skrevet 3. oktober 2005 tomatsuppe: 2 porsjoner. 1 løk 1 fedd hvitløk 200 gram hermetiske tomater 1/2 liter vann + 1 terning buljong 1/2 spiseskje hvetemel olje/smør ta finhakk løken vis du ikke liker å tygge så mye og putt den oppi en kjele hvor du har varmet olje/smør og la løken brune seg (bli gyllen) og ta hvetemelet oppi. Hell så oppi tomatene og rør rundt før du heller oppi vannet+terningen og lar alt koke . krydr. nyt varm og god skal lage dette i morra til 4 personer, mat for en god stund, og det er sunt og dritgodt Lenke til kommentar
OscarWoHA Skrevet 4. oktober 2005 Del Skrevet 4. oktober 2005 Tomatsuppe v2.0: Easy Edition. - En stk Toro Tomatsuppe på pose. - Litt vann. Lenke til kommentar
Pantera Skrevet 4. oktober 2005 Del Skrevet 4. oktober 2005 Grandiosa/Big One er kanskje litt drøy å dra inn i denne tråden. Ja, det er jo tross alt mat som skal diskuteres her... Mitt tips: 1 pose Pytt i panne 1 god porsjon bacon 1 boks med brune bønner (Baked beans) 2-3 egg (speilegg) Kjapt, enkelt og skikkelig godt. mvh Pantera Lenke til kommentar
chokke Skrevet 4. oktober 2005 Del Skrevet 4. oktober 2005 Tomatsuppe v2.0: Easy Edition. - En stk Toro Tomatsuppe på pose. - Litt vann. den er ekkel Lenke til kommentar
bror_bror Skrevet 4. oktober 2005 Del Skrevet 4. oktober 2005 Bacon på leverposteien Banan og pianøttsmør, det er godt det Lenke til kommentar
chris Skrevet 4. oktober 2005 Forfatter Del Skrevet 4. oktober 2005 Tomatsuppe v2.0: Easy Edition. - En stk Toro Tomatsuppe på pose. - Litt vann. Det er mest moro å lage lett og god mat fra grunn av synes nå jeg. Lenke til kommentar
Koffert Skrevet 4. oktober 2005 Del Skrevet 4. oktober 2005 Bacon på leverposteien Tøft!! Det må prøves. Lenke til kommentar
chris Skrevet 4. oktober 2005 Forfatter Del Skrevet 4. oktober 2005 Noen som har noe lurt tips til hva man kan lage med litt Scampi? Lenke til kommentar
bror_bror Skrevet 4. oktober 2005 Del Skrevet 4. oktober 2005 Bacon på leverposteien Tøft!! Det må prøves. Det er drit digg Lenke til kommentar
Pasient Skrevet 4. oktober 2005 Del Skrevet 4. oktober 2005 Pytt i panne: Pølse Potet Løk Hvitløk Rødløk Bacon Pepper/salt/grillkrydder/whatever Stek alt, og spis sammen med kneipbrød. Skyll ned med valgfri iste/brus/juice. Lenke til kommentar
Koffert Skrevet 4. oktober 2005 Del Skrevet 4. oktober 2005 Angående leverpostei og bacon: Spiste det i stad, og !! Lenke til kommentar
bror_bror Skrevet 4. oktober 2005 Del Skrevet 4. oktober 2005 Angående leverpostei og bacon: Spiste det i stad, og !! Ojoj Jeg tror jeg skal lage meg det til kvelds i dag! Lenke til kommentar
sluffy Skrevet 4. oktober 2005 Del Skrevet 4. oktober 2005 Noen som har noe lurt tips til hva man kan lage med litt Scampi? Denne er ikke så dum, men det er ikke akkurat noe som tar kort tid å lage. Lenke til kommentar
pakke Skrevet 4. oktober 2005 Del Skrevet 4. oktober 2005 Fredagsmiddag for travle gutter: Du trenger - 1 pose pytt i panne - 2 brødskiver - 1 liten klatt margarin - 1 boks á 0,5 liter kald øl av valgfritt merke Stek panneretten i henhold til bruksanvisningen på posen. Smør på brødskivene. Glefs i deg retten mens den fortsatt er varm, og skyll ned med den avkjølte ølen. Lenke til kommentar
Det Dvergiske Kaffebord Skrevet 4. oktober 2005 Del Skrevet 4. oktober 2005 Fredagsmiddag for travle gutter: Du trenger - 1 pose pytt i panne - 2 brødskiver - 1 liten klatt margarin - 1 boks á 0,5 liter kald øl av valgfritt merke Stek panneretten i henhold til bruksanvisningen på posen. Smør på brødskivene. Glefs i deg retten mens den fortsatt er varm, og skyll ned med den avkjølte ølen. Å, nå ble jeg sulten Pytt i panne er über digg. Dere burde prøve pytt i panne med fløtesaus, den er enda bedre enn den vanlige. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå