Gå til innhold

Tom for toner på gammel laser -kjøpe ny fargelaser


Anbefalte innlegg

Har fått en eldre laserskriver, Minolta PagePro 8L, som det kan se ut som er tom for toner. Har ikke mye greie på skrivere, og spesielt ikke på laserskrivere, men det er ei svart, tynn stripe på høyresida av arket. I tillegg blir det lyse felter når man skriver ut flere sider etter hverandre. Uansett så trenger jeg å vite om det lønner seg å kjøpe ny toner. Det er jo også en trommel som kanskje må skiftes etterhvert? Skriveren har skrevet drøyt 8000 sider totalt.

 

Ny toner koster nesten 700kr

 

Hvis man skal kjøpe ny laserskriver, bør man satse på farge? Koster det mer for en S/W side på en fargelaser, enn på en S/W laser?

 

Komplett har tilbud denne uka på HP Color LaserJet 2600N

 

Har sett at bruker på forumet er fornøyd med denne, Samsung Fargelaser CLP-510

 

Bruken skal være lett kontorarbeid. Har en blekkskriver fra før av.

Endret av namla
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har ikkje noen erfaringer med den HP CLJ skriveren, men tror den bruker samme innmaten som 2800 serie multifunksjonsmaskinene deres, og det er solide saker, om enn noe trege da tonerkassettene sitter i en 'karusell' og må roteres ved fargeutskrifter. (Også bråkete)

 

Om du skal ha HP skriver for kontorbruk anbefaler eg heller 3500/3700 serien...

Den er litt dyrere, men skriver mye raskere.

 

Se også denne linken ang. fargeskrivere:

http://forum.hardware.no/index.php?showtopic=469378

 

http://www.blekkpatron.no har toner til PagePro 8 for 670Kr, (Aner ikkje om 8 og 8L bruker samme tonerkassett)

og et Refill kit(for en refill) for 8L til 350Kr...

 

Min PagePro 1300 har en trommel som må skiftes etter 20000 sider, men aner ikkje noe om 8L

(Du kan jo søke på Konica-Minoltas sider om du føler deg heldig... )

Lenke til kommentar

Er det noen som vet noe om driftskostnader til fargelasere? Og i forhold til sort/hvit-laserskriver, på sort/hvit utskrifter? Er noen skrivere billigere enn andre, spesielle merker?

 

Tenker da på tonere, tromler og andre ting som "går tomt". Er det en trommel på hver farge i disse skriverne? Hvilke skrivere har lavest sidepris.

 

Noen som har en anbefaling av fargelaser som har lave driftskostnader, men ikke for dyr i innkjøp (max ca 5000). Og helst mulighet for nettverk.

Lenke til kommentar

Ingen fargelasere er billige i drift, ihvertfall sammenligna med en sort/hvot laser.

 

Men de er sabla mye billigere enn en blekkskriver.

 

Selv liker eg HP CLJ3500/3700 skrivere godt. Der står de fire tonerkassettene på rekke og papiret passerer bare en gang igjennom leamikken slik at de skriver mye raskere enn f.eks CLJ2500/2550/2600 skriverne hvor tonerkassettene sitter i en karusell.

 

Skriverne har vanligvis bare ett overføringssett eller 'imaging drum'.

 

Hvor lenge rekvisitaene varer det varierer ifra modell til modell.

2500/2550/2600 har alle et overføringssett som varer til 20.000 sort/hvit sider(fargeutskrifter teller som 4 sider, så ved kun fargeutskrifter varer det til 5000 sider, men et realistisk tall er 6 - 8000 sider ved normalt bruk)

På disse skriverne er det kun toner og overføringssett som er forventa å skiftes...

 

3500/3700 skriverne har en helt annen type overføringssett og det tror eg holder til 50 - 60.000 sider eller deromkring. (Det selges som vedlikeholdssett, ikkje rekvisita, så...)

 

Den eneste fargelaseren på markedet eg IKKJE vil anbefale er den Konica-minolta skriveren som selges/ble solgt på Coop...

Den er sikkert grei, men tonerkassettene varer bare til 2500 sider, og så må du bestille nye hos Konica-minolta norge, og DET kan være en dyr affære...

 

Foreslår at du sjekker www.hp.no komplett.no og www.blekkpatron.no for priser på rekvisita.

OBS: De fleste nyere HP lasere sjekker om det er ekte vare eller tredjeparts tonere du setter inn...

 

En bonus med HPs fargelasere er ett års på stedet garanti.

Lenke til kommentar

Takk for hjelpende svar!,

sjekket litt på komplett på fargelasere og endte opp med at Samsung CLP-550N er svært gunstig ,med tanke på pris. Den koster 4400,- og da følger det med fargetonere til 5000s og sorttoner til 7000sider. Men brukererfaringene på siden tilsier at skriveren får et rødskjær i bileder på Samsung sine fargelasere. Noen erfaringer?

 

HP Color LaserJet 3550n kan også være aktuell, men er litt dyr i innkjøp, synes jeg.

 

Oki C5250n har jeg også sett på, men leste følgende komentar til en skrivertest på pcworld.no: (testen leses her. (kommentaren er om skriveren OKI 5200n.))

Jeg ringte en Oki-forhandler HM Kontor AS på Ski for sporenstreks å bestille en skriver. Trond, "selgeren" – eller heller "rådgiver i særklasse" – kunne fortelle meg en annen historie. Enten har Trond klart å "snakke meg rundt", eller så har jeg her truffet et firma som virkelig er opptatt av at kunden skal tilbys det han trenger. I alle fall, Trond spurte meg om jeg var klar over at driftskostnadene var høye for denne skriveren. Han kunne fortelle meg at etter 15000 s/h sider måtte jeg også bytte fargetromlene, selv om jeg ikke hadde skrevet en eneste fargeside.

 

Dette forandrer kostnadstabellen til PC World. Oki blir da ikke lenger den suverene vinner med hensyn til kostnader. Jeg må innrømme at jeg opprinnelig blandet sammen hva Oki sier med hva PC World skrev. Bladet feilinformerer ikke like grovt som Oki, men bladets uttalelser er diffuse og kan misforstås.

 

Trond fortalte meg at for å spare fargetromlene måtte jeg manuelt deaktivere fargedriverne. Skal jeg skrive en fargeside, må jeg manuelt aktivere driverne (3 stk?). "Og det er det ingen som gjør".

 

Er det slik på flere type skrivere, at fargetrommlene slites selv om man skriver ut kun sort/hvitt? Og har alle fargelasere en trommel for hver farge?

Lenke til kommentar
Er det slik på flere type skrivere, at fargetrommlene slites selv om man skriver ut kun sort/hvitt? Og har alle fargelasere en trommel for hver farge?

Se kva eg skrev om HP skrivere litt lengre opp.

 

Om det kalles overføringssett, fargeromler eller ja...

HP har ihvertfall bare en.

 

Mulig at Okis løsning kan gi bedre bilder?

Eller lavere sidekostnad ved pun fargeutskrifter?

Lenke til kommentar

Hvis man sammenligner fargelaser og sortlaser på sortutskrift:

 

HP Color LaserJet 3550: Sort toner 6000s koster 1175,-

-Kan man da bare dele prisen på toneren på antall sider?:

-1175/6000= ca20øre pr side.

 

 

HP LaserJet 1020: Sort toner 2500s koster 635,-

-635/2500= ca25øre pr side.

 

Kan man regne så enkelt for å finne ut hvor mye en sortside koster på ulike skrivere, eller finnes det flere kostnader å ta hensyn til? I så fall virker ikke fargelasere dyrere enn sortlasere, på sortutskrift.

Lenke til kommentar

På de skriverne som har overføringssett eller utskiftbare tromler, så må prisen på de også regnes med, men ellers er det nok å bare dele prisen på tonerkassetter med antall sider, ja.

 

Hvordan slike sett skal regnes må du bare lese ut av dkumentasjonen på skrivern.

På 2500 må man telle som fire, ja. Dette varierer ifra skriver til skriver desverre, så...

 

Det eneste som ER sikkert er at ei fargeutskrift på en laser er billigere enn ei fargeutskrift på en blekkskriver.

 

Årsaken til at du fikk lavere utskriftskostn. for ei sort-hvit side på en 3550 enn på en 1020 er at disse skriverne ikkje er beregna på de samme markedene og derfor bygges etter forskjellige kriteria.

(1020 er privat/veldig små kontor, og derfor er størelse et viktig poeng. Litne størelse betyr mindre tonerkassett. Når en tom kassett koster omtrent like mye å lage uansett hvor stor/liten den er, sier det seg selv at en større kassett er rimeligere i bruk.)

 

Vær obs på at HP for mange av sine sort/Hvit lasere har to forskjellige tonerkassetter å velge mellom, vanlig og en merka med X på slutten av navnet. Disse inneholder ofte dobbelt så mye toner, uten å koste det dobbelte.

Desverre er det ikkje alle butikker som selger slike kassetter...

Lenke til kommentar

Hei.

 

Ville sjekket ut Dells fargelasere hvis jeg var deg. Jeg har selv bestilt den som heter 3000Cn. Det er 15% rabatt på de et par uker til fremover.

 

Ifølge produsenten er driftkostnadene veldig lave. Under 10 øre pr side i sort og under 25 øre for farge. (hvis jeg husker rett, jeg regnet ut selv). Den er også relativt rask til å skrive ut.

 

Printeren kommer på ca 3200,- inkl frakt.

 

Jeg kan prøve å få gitt en tilbakemelding når jeg har testet den :-)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...