Gå til innhold

Trenger Pc til filmred. + spill max 25k


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

ville nok lagt til litt mer penger og fått en 250 gigs hdd, eller kanskje en til HDD.. også en skjerm.. kjøpte en samsung syncmaster 930bf, funker utrolig godt, men antar at du vil ha en 21", og det har jeg ingen peiling på.. men skal se etter..

og folkens, en jente i nød, hvorfor ingen som hjelper...?! nytteløst.. får håpe at de svarer snart da :p

skal komme med flere tips senere..

Lenke til kommentar

Ikke dumt det du har funnet frem der. Som nevnt så vil du få bruk for mer lagringsplass etterhvert. Så du kan jo velge om du vil kjøpe en ekstra harddisk senere eller med en gang.

 

Når det gjelder skjerm vil jeg anbefale dual-screen. Det er en annen verden i videoredigering. Om du velger å ha to like skjermer(LCD?) eller en stor 19/21" og en mindre "verktøy-skjerm" er litt smak og behag. Selv bruker jeg en 19" og en 17" CRT og det fungerer veldig fint.

Ta gjerne en titt på Schmelck sin tråd om dual-screen. Da ble ihvertfall jeg frelst :)

Lenke til kommentar

Utifra den maskinen du har satt opp ville jeg spurt meg selv om du lager en spillmaskin som også en gang i blandt kan redigere video eller om du lager en videoredigeringsmaskin som også kan spille litt spill ?

De to oppsettene er nemlig temmelig forskjellig. Såvidt jeg kan se fra oppsettet ditt høyere opp har du nå et spillbasert oppsett.

Hvis jeg skal komme med forslag ville jeg helt klart droppet 2x 7800GTX i SLI, faktisk ville jeg gått så langt som å si at siden du legger opp til 19''LCD med høyeste oppløsning på 1280x1024 holder det antageligvis med 1 7800GT i massevis. Det er først i 2048x1548 at 7800GTX SLI kommer til sin rett.

Videre er jeg sikker på at du kan spare noen kroner på og gå ned 1 hakk på CPU.

Videre siden du skal helst under 25k ville jeg kuttet den ekstra Plextor leseren, og vurdert om du klarer deg fint med billigere ram, du har ikke sagt noe om overklokking så da er det helt sikkert mulig å finne billigere ram.

Videre ser jeg du har valgt en Raptor disk som bootdisk som alltid er en god ide, men so scratchdisk ville jeg gått for den enkle disken som har høyest overføring nemlig Seagate 7200.8 som har 133GB/plate i motsetning til de aller fleste andre leverandører som har 100GB/plate. Dermed sparer du støy, varme og strøm fra 2 disker og kan gå for EN 400GB istedet.

Når det gjelder skjermer, skal du gå for LCD sørg for at du velger et par som har GOD fargegjengivelse og stor innsynsvinkel slik at du slipper at fargene ser helt forferdelige ut på sluttresultatet ditt.

 

Dette er ihvterfall mine tips.

 

Cobos

Lenke til kommentar

Personlig ser dette ut som et mye bedre oppsett enn det forrige i mine øyne. Men merk at du nå har begge ram variantene og mangler strømforsyning i listen der.

Problemet ditt med skjerm er at du må bestemme deg om du vil ha LCD eller CRT. Blant LCD'ene er det ingen som har GOD fargegjengivelse slik at de er gode til videoredigering og samtidig bra for hardbarka spillere. Skal du ha det må du over til CRT. Men personlig har jeg nettopp skaffet en Eizo L768 som har fantastisk fargegjengivelse og fantastisk bilde og riktignok har jeg ikke spilt på den, men i DVD filmer er det ikke spor til etterslep. Det betyr fortsatt ikke at det er glimrende spilleskjerm isåfall ville jeg valgt den BenQ'en du valgte først. Evt kan du ha en CRT og en LCD og så bruke begge til videoredigering og bytte til CRT når du skal spille raske spill. Det er ikke et helt enkelt spørsmål....

 

Cobos

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...