Gå til innhold

6800GT og dualscreen-problemer


kilogram

Anbefalte innlegg

Hei,

 

har nylig investert i et XFX Geforce 6800GT-kort, og opplever noen små uregelmessigheter når jeg bruker det i dualscreen.

 

Grunnen til at dette kortet ble valgt, er at jeg har 2 20"-LCD-skjermer, som da skal kjøre i 1600x1200-oppløsning, og dette kortet har to DVI-utganger.

 

Kortet fungerer bra i spill, men har to problemer i Windows;

 

* Når jeg skifter tab i Opera eller Firefox på skjerm nummer 2 vil skjermen gå i svart i omtrent 1 sekund. Dette skjer ikke når jeg bruker programmet på skjerm 1, og det skjer ikke alltid.

 

* Når Opera og Firefox kjører i fullskjerm på skjerm nummer 2 (men ikke på skjerm nummer 1), og jeg besøker f.eks. fremsiden av programmer.no, så vil enkelte av bildene på siden ha "flicker"-effekt, dvs. at det ser ut som om enkelte av pikslene forsvinner og kommer tilbake. Om jeg laster et av bildene som har denne effekten direkte i nettleseren, forsvinner problemet, men når jeg ser på fremsiden av nettsider kan det oppstå. Problemet forsvinner også når jeg endrer størrelsen på nettleservinduet (altså ikke maksimert).

 

Jeg lurer på om dette kan være driverproblemer, eller om det er noe galt med kortet? Er det noen som har opplevd noe lignende?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har ikke det samme problem som deg i nettleser, siden jeg bruker IE. Men jeg har det problemet at hver gang jeg høyreklikker på videofiler (i skjerm 1), så tar det ca 1 sekund, så blir skjerm 2 svart i 1 sekund, og så etter det så kommer høyreklikk-menyen opp. Samme problem oppstår også hvis jeg trykker på Avansert under egenskaper for skjerm-innstillinger.

 

Jeg har GF4 Ti4200, skjerm 1 (analog LCD) er koblet til DVI-kontakten med DVI-VGA overgang, og skjerm 2 (CRT) er koblet til VGA-kontakten. Jeg har forøvrig driver 77.72, men problemet har vært slik siden jeg satt systemet mitt i dualscreen jula 2003.

 

Jeg får 6600GT (AGP) i posten om 1 eller 2 dager, så jeg får se om det er samme problem med det kortet.

Lenke til kommentar

Fikk et tips fra en kamerat om at det kunne være TMDS-transmitteren som ikkje klarte å levere til skjerm nummer 2. Det viste seg å stemme, og ved å sette ned fargedybden på den skjermen til 16-bit, så forsvinner denne flickeringa. Eg har heller ikkje oppblevd blanking av skjermen.

 

Dette er likevel en suboptimal løsning, da jeg gjerne skulle ha utnyttet ekstra fargebitene.

Lenke til kommentar

Har prøvd med 16-bit farger på bare en av skjermene og på begge, men ingen av delene hjelper for meg.

 

Hva er en TMDS-transmitter, og er skjermkortet delvis ødelagt siden den ikke klarer å levere til skjerm 2?

 

Men uansett får jeg som sagt mitt nye 6600GT i dag eller i morgen, så får se om problemet vedvarer med det kortet.

Lenke til kommentar

Jeg har et Geforce 6600GT kort og har koblet det til LCD tv'en min. Jeg har hatt problemer med at jeg får korte "blackouts" under avspilling av film osv. Vet ikke om det kan kvalifisere til samme problem?

Uansett så virker det som om noen Geforce kort har problemer med å levere til 2 skjermer på en gang? Husker jeg fikk en feilmelding engang om at skjermkortet ikke fikk nok strøm og måtte kjøre ned oppløsningen (og jeg har ikke mye stæsj i pc'en min i forhold til powersupplied :hmm:).

Lenke til kommentar
Hva er en TMDS-transmitter, og er skjermkortet delvis ødelagt siden den ikke klarer å levere til skjerm 2?

Det er en TMDS-transmitter som ligger på skjermkortet (i stedet for internt i GPUen) som er problemet. Den som ligger internt i GPUen er raskere, og klarer derfor å levere full guffe til skjermen som er koblet til utgang 1.

 

Den TMDS-transmitteren som ligger på skjermkortet, er noe tregere, og kan være forskjellig alt etter hvilken leverandør det er av skjermkortet. I dette tilfellet har XFX valgt å bruke en som ikke er rask nok til å overføre all informasjon i 1600x1200@32bit@60Hz, og da kan slike problem oppstå.

 

Du kan lese mer om TMDS hos Tom's Hardware.

 

Eg har veldig lyst til å få dette til å virke på en noe bedre måte enn å måtte kjøre med 16-bit på skjerm nummer 2.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...