Gå til innhold

Program til kjemiske/fysiske/matematiske formler?


Zethyr

Anbefalte innlegg

Hey! Jeg lurer på om det finnes noe program jeg kan få tak i som lett skriver alt fra integrasjonsstykker til sykloalkaner, fra vektor-symboler til enkle skjemategninger for strømkretser... Eller et som skriver noen deler av det :)

 

Jeg skriver stygt for hånd, og foretrekker dessuten å ha en digital kopi av alt arbeid jeg utfører innen kjemi/fysikk o.l.

 

Har noen et tips til et program, aller helst gratis, som kan hjelpe meg på vei?

 

Til moderatorne: Jeg vet at dette muligens hadde passet bedre under programvare->programvare, så om dere synes det så vennligst flytt posten. Ellers vil jeg bare duplikere den der, og det kreves mer energi for å gjøre det, enn det koster dere å flytte fremfor å stenge. :tease: Grunnen til at jeg postet her, er at jeg tror det er her jeg finner de som virkelig kjenner til et slikt program.

 

(PS: Jeg har tittet litt på mathematica.. finnes det i noen gratisversjon?)

Endret av Zethyr
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vel, LaTeX gjør vel i alle fall formelarbeidet - denne er villt populær i enkelte akademiske kretser... Finnes også en (minst en) frontend som heter LyX.

 

Ellers pleier jeg bruke Dia ( http://www.gnome.org/projects/dia/ ) til div. koplingsskjemaer etc. Dersom du føler for å kun få tilgang til dataene dine fra MS-maskiner i dag (og ikke trenger dem i framtiden), samt har alt for mye penger, er jo Microsoft Visio en mulighet.

Lenke til kommentar

Til å lage "Prity print" formler, kan du bruke et Computer Algebra System. Jeg liker Maple, men det koster penger(om du er snill gutt). Det finnes tilsvarende programmer som er gratis. Jeg har ikke prøvd noen av dem, men her er en liste:

en.wikipedia.org/wiki/Computer_algebra_system

Her er screenshots fra noen av dem:

Axiom:

screenshot3.png

screenshot2.jpg

Eigenmath:

factor.gif

Maxima:

maximatexmacs.png

imaxima.png

xmaximawindows.png

 

Om du vil ha formler, inn i Word-dokumenter, så har man MathType, men det koster penger.

Endret av JeffK
Lenke til kommentar

Brukte et program som het (x?)bkChem (python-program) til å tegne en god del molekylformler i kjemi. Finnes et annet, kommersielt/rådyrt et (Chem Draw) også som kan en *god* del mer, men så lenge du bare skal tegne formler holder bkChem leeenge:

 

http://bkchem.zirael.org/screenshots_en.html

 

Helt greit å bruke, eksporterer direkte til de fleste formater (svg, png, og pdf i alle fall, samt Chem Draw trur eg) så du kan fint lage et molekyl her og så putte det rett inn i et dokument etc.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...