Gå til innhold

Svidd prossesor!


Svonna

Anbefalte innlegg

Kjøpte ei thermaltake volcano 7 (ikke 7+) og amd athlon xp2000+ fra databutikken.com. På pakningen til vifta så stod det at den var godkjent for hastigheter opptil athlon xp2000+, leste i en test at en burde ikke bruke vifta på mer enn 1900+. En dag når jeg hadde kjørt det nye systemet mitt i ei uke så sa det plutselig stopp. Pcen slo seg av og ville ikke slå seg på igjen. Da jeg kikka inni pcen så slo cpu vifta seg først på og noen få sekunder etterpå så slo den seg av igjen. Merka og at det lukta en anelse svidd. Jeg demonterte vifta og lukta på prossesoren, og ganske riktig lukta det svidd og jeg konkluderte med at min kjære xp2000+ var ødelagt. Det var selfølgelig kjernen som var svidd. Det jeg lurer på da er. Dette burde jeg vel få igjen på garantien? På vifta er det en egen sensor som skal variere fan speeden, kanskje det er denne som har klikka? Leste på komplett.no at når kjernen på amd prossesorer er svidd så får en ikke igjen på garantien. Men jeg har satt vifta riktig på og alt funka fint i ei uke. Tror dere jeg får igjen på garanti?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

nja... etter min mening burde man ikke

få en ny cpu når den er svidd (synbare svimerker..)

 

Slik jeg har forstått det fra de fleste webshop'er,

så får man ikke ny cpu på garanti eller reklamasjon når cpu kjernen er svidd eller knust.

 

I ditt tilfelle, så kan det jo hende at det ikke var 100% kontakt mellom kjerne og kjøleribbe,

som dermed har skapt en grilla xp-kjerne.

 

Men det er ikke dermed sagt at det ikke er lov å prøve.... En vet jo aldri hvor snille eller dumme disse naboene våres i øst er....

 

Du kan jo for det vi vet, bare ha diktet opp en "backup-story" for å skjule at du har overklokket eller gjort forsøk på å overklokke :razz:

 

Men men....hva vet jeg/vi ?

 

S-Blazer

Lenke til kommentar

Altså, cpu'en brenner ikke opp fordi du har en anelse for liten vifte ! Det som skjer er at cpu'n blir for varm, så klikker maskina ... vil kanskje ikke starte igjen før det har gått litt tid(kjølt seg ned). Ribba med vifte fjerner veldig mye varme, så sålenge den står på, går det bra.

 

Det jeg tror har skjedd er at du A.) har most/skadet kjerna når du monterte kjøler'n , B.) Har fått ledene kjølepasta ut over der du ikke skulle fått det og dermed kortslutta cpu'n. Husk en del sånne kjølepasta'er er veldig flytende ...

 

Du kan jo selvfølgelig prøve å få igjen på garanti, men jeg vil ikke satset på det. Beklager å si det, men skadet cpu-kjerne/svidd cpu lukter brukerfeil laaang vei. :sad:

 

Ellers er jo forsikringsselkapet verdt å prøve. Men igjen... "Jeg fiklet med pc'n og nå funker'n ikke.. kan jeg få igjen på forsikringa?!" høres neppe noe som et forsikringsselskap vil dekke nei. 50-lapp på at dem sier at du var skyld i det hele. Dessuten er det jo egenandeler på hjemforsikring :sad: :sad:

 

 

_________________

Tid for LAN, Østfold-folk! Tid: Høstferien, Sted:Haugåsen Web: www.default-gateway.net

 

[ Denne Melding var redigert av: ufo på 2002-08-15 22:08 ]

Lenke til kommentar

Tviler på at dette er garantisak, og hvis du får igjen på garantien er databutikken direkte dumsnill. En vifte som er sertifisert for XP1900+ som brukes på en XP2000+ vil ikke svi kjerna - det er ikke mulig ved riktig montering! Ustabil, ja sannsynligvis men ikke noe svidd kjerne nei.

 

Mitt tips er å bare kjøpe seg ny CPU, koster jo snaut 1000,- Frakt til sverige for å få konstatert at dette ikke er en garantisak er jo kjipt det også da... Spar penga og kjøp ny CPU, og monter den riktig neste gang :wink:

 

Redigert: Og det er vel unødvendig å påpeke at det ikke vil være lønnsomt å koble inn forsikringsselskapet i denne saken

 

[ Denne Melding var redigert av: Linuxguru på 2002-08-16 00:42 ]

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...