Gå til innhold

Problemer med trådøst nettverk og Ubuntu


Me sjøl

Anbefalte innlegg

Det har gått en måned siden jeg kjøpte en Tundra 1557e fra psdata og jeg har ennå ikke kommet meg på nett, veldig frustrerende for å si det mildt. Da jeg kjøpte den bærbare tentke jeg at det var en mulighet til å kvitte seg med WIndows for godt. Sitter nå på Ubuntu og skjønner ikke hva det er som "mangler" for å få satt opp nettverket.

 

Nettverkskortet er et Intel Pro ettellerannet - ifølge Intel.com kompatibelt med ipw2200 driveren fra sourceforge. Jeg lastet ned driveren og fulgte installasjonsinstruksjonene, installerte den og puttet firmwaren i /usr/lib/hotplug/firmware som ifølge instruksjonene og kjørte modprobe ipw2200 fra terminalen. Så vidt jeg kan fatte har jeg gjort alt rett, trippeltsjekket instillingene og alt, men jeg får det ikke til. Er det noe jeg ikke har gjort?

 

Jeg forsøkte å avinstallere driveren (modprobe -r ipw2200, håper det ble rett). Da ble nettverksikonet i høyre hjørne krysset over. Jeg reinstallerte driveren, og da kom ikonet fram igjen, men fremdeles med signalstyrke 0. Jeg er ganske ny på Linux, så udner er noen utskrifter fra dirverse terminalverktøy som forhåpentligvis er relevante.

 

$iwconfig 
[...]
eht1 unassociated ESSID:"**********"
      mode:managed channel=0 Accesspoint:00:00:00:00:00:00
      Bitrate=0kb/s Tx-Power=off
      Rts thr:off
      [under her kommer det en hel del andre ting som alle har null som verdi]
$ifconfig
eth1 Link encap: Ethernet Hwaddr 00:0A:E4:5F:39:7a
      inet6 addr:fe80::20a:e4ff:fe5f:397a/64 Scope:Link
      UP BROADCAST MULTICAST MTU:1500 METRIC: 1
      Rx Packets: 0
      [ enda flere instillinger med nuller ]

Noen som har noen anelse om hva som kan være feil?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

IPW2200 driveren følger med Ubuntu, helt siden første versjon (warty). Når jeg installerte ubuntu på min 1557 fikk jeg faktisk spørsmål om jeg ville bruke trådløs eller kabla nettverk som default. Eneste som er synd er at det programmet til ubuntu man kunne sette opp nettverket med ikke støtta wpa. Men wep fungerte.

 

Har du ikke vært borti noe av dette?

 

Men siden du allerede er i konsollen og roter, så prøv å bruk kommandoen "iwlist eth1 scan" for å få en liste over tilgjengelige nettverk. For å koble til et nettverk bruker du: "iwconfig eth1 essid navnet_på_nettverket", og hvis du bruker wep kryptering: "iwconfig eth1 key nøkkelen_din". Bruker du wpa, så må du kanskje legge inn wpa_supplicant, men vet ikke hvor godt dette er støtta i ubuntu.

Lenke til kommentar

Har ikke Tundramaskinene en av og på knapp for det trådløse nettverkskortet?

Det er hvertfall problemet mitt, jeg har et kort som er kompatibelt med ipw2100-driveren, men siden jeg ikke får skrudd på radio med knappen, så fungerer ikke kortet, og det står som det gjør hos deg, unassociated og hardwareadresse 00:00 osv.

Var faktisk ikke klar over det før jeg gikk igjennom tutorialen på en FreeBSD-side.

Jeg tror dmesg kan fortelle deg det, dmesg | grep eth1 og se om du får noen meldinger om radio.

Lenke til kommentar
Det skal uansett gå an å bruke kortet, men er ikkje sikker på korleis.

Da er jeg veldig interessert i å finne ut hvordan, for overalt hvor jeg har søkt og lett, og hva jeg har forsøkt, så virker ikke kortet. Det eneste jeg står igjen med nå, er å forsøke å koble ut knappen og prøve å sette kortet på konstant.

 

EDIT: Det finnes et prosjekt på http://rfswitch.sourceforge.net/?page=laptop_matrix som lister opp at 1557G virker.

Endret av JonJ
Lenke til kommentar
Det skal uansett gå an å bruke kortet, men er ikkje sikker på korleis.

Det er to muligheter. Du kan installere en eksperimentell driver, eller skru på kortet i Bios. jeg har funnet ut at det er enklest å skru på kortet i Bios og rett og slett skippe den knappen på maskina.

 

Det må sies at det finnes to typer knapper. En hardware og en software. Hardware typer funker greit, den skrur på kortet direkte. Software typen er litt verre...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...