Gå til innhold

Sapphire eller Ati?


chr1st3r

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Sapphire er en leverandør av ATi grafikkort (PCB). Jeg vil nok tippe at du ikke trenger å bekymre deg for varme utvikling eller noe annet med det kortet der :)

Håper derimot inderlig, at du ikke skal benytte det kortet til mer enn surfing, mail, video-titting o.l. :roll:

 

Btw: Ytelsen har jeg faktisk ikke peiling på :p

Endret av KimmiK
Lenke til kommentar

For å presisere litt mer: Ati er produsenten av grafikk-prosessoren på dette kortet. Ati leverer enten kun denne lille GPUen, eller de leverer GPU med PCB/printkort og andre standardkomponenter til Sapphire, som setter sin kjøleløsning på det, eller bare et klistremerke, og kaller det f.eks Sapphire Radeon 9250.

 

I de fleste tilfeller vil derfor Ati Radeon 9250 og Sapphire Radeon 9250 være så og si identiske kort. Den viktigste benevnelsen er uansett Radeon 9250, som tilsier hvilken grafikkprosessor som er brukt på dette skjermkortet. Dette skjermkortet ligger i lavere budsjettklasse, og er ikke akkurat det sprekeste når det gjelder nyere 3D-spill. Til all vanlig Windows-bruk, samt enkle spill vil det fungere helt fint.

Lenke til kommentar

ATi leverer da også egne kort, uavhengig av produsenter (eller hva det nå skal kalles) som Sapphire og PowerColor, de gjorde ihvertfall det før. Men de var ikke så vanlige da, tror de var litt vanskelige å få tak i. Jeg synes dette ser ut som "clean" ATi, siden det ikke er noen andre stickers på det. Uansett regner jeg med ytelsen er noenlunde lik uansett hvilken produsent du velger.

 

edit: CS 1.6 bør den nå klare ihvertfall. Men pga at CS kjøres best med Open GL, og de litt eldre nVidia-kortene visstnok er bedre enn de litt eldre ATi-kortene på Open GL, ville jeg heller ha kjørt f.eks denne, eller kjøpt noe brukt. Gjerne den der brukt, f.eks :)

Endret av surbz00r
Lenke til kommentar
Aha, den jeg skrev over var AGP, men mulig han ikke har det?

 

Men hvis du har AGP, så er AGP absolutt å foretrekke...

 

kom litt mange poster samtidig...jeg sa at han burde gå for et agp kort fordi han hadde selv foreslått et PCI kort..noe jeg tenkte at kanskje bare var pga uvitenhet om de forskjellige skjerkort sloter...

Lenke til kommentar

Jeg er egentlig ute etter et pci fordi jeg har et hk som ikke har agp, men en slags annen port, hvet ikke hva den heter... Og derfor er jeg på leit etter et pci, men jeg veit at pgp er bedre. Men da ville ikke kortet passet :no:

 

Takker for svar!

 

edit:oops. to ganger :thumbdown:

Endret av chr1st3r
Lenke til kommentar

Det er vel DETTE kortet du trenger.

 

Noen har nevnt forskjellen mellom ATI og Sapphire her tidligere. Før laget ATI sine egene kort, samt så solgte de også brikkene videre til andre produsenter. Etter at ATI fikk en dundrende suksess med 9700 serien, så trappet de ned på dette, i første omgang så solgte ATI kun egen produserte kort i Nord Amerika, og Sapphire tok over som hovedprodusent for Europa og resten av verden. I dag konsentrerer ATI seg kun om å lage selve prosessoren. Sapphire er i dag hovedprodusenten for ATI. F.eks. de første hovedkortene til ATI var det Sapphire som ga ut.

 

ATI lager vel heller ikke PCBen i dag, men alle produsentene, enten om det er Sapphire, PowerColor eller Club3D så følger de ATI sine standard oppsett, dermed ser alle kortene like ut, man forkjellig farge, kjølere osv. Sapphire er som regel rød, den samme fargen som ATI var.

 

EDIT: tipper de skjermkortet du og jeg linket til duger nok til gamle CS, men Vice City blir det nok ikke mye moro med. Får vel kjørt i 800x600 og det meste på low. Det er neste bedre å sette av pengene og spare til ny i stedet.

Endret av AndersT2
Lenke til kommentar

Hadde før en dårligere versjon av det kortet (9200SE), og det klarte faktisk å kjøre NFSU med alt på low, og battlefield 1942 med relativt høye instillinger, alt i 1024z768. Men da var jo resten av pc'en betraktelig bedre enn den du sitter på da, 1 Ghz og under 512 mb ram er jo ikke akkurat noe å skryte av. men du vil sannsynligvis merke litt forskjell ja.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...