Gå til innhold

Filme film på lerret med digitalkamera- hjelp


Anbefalte innlegg

Hei.

 

Ja lurer litt på hvordan jeg skal få gammel super8 film over på videokamera på best mulig måte.

Har altså noen filmer på god gammel Super8, som jeg ser med en fremviser fra tidlig 70 tallet tror jeg den er. Har tidligere blitt anbefalt å lage bildet fra fremviseren så lite som mulig, filme dette med DV kameraet, og blåse det opp til normal størrelse ved fremvisning/videre behandling av filmen.

Tar med glede i mot kommentarer til dette, såvidt jeg kan forstå er det både fordeler og ulemper med den metoden.

 

Uansett, har da prøvd litt, og da laget bildet på lerret ca 30x30cm og satt kamera til å filme. Men det som da blir et problem er at lys-styrken flukserer opp og ned i styrke ca 1-2 ganger i sekundet. Altså mer "bølging" enn flimmer vil jeg kalle det.

Jeg vil anta at dette har noe med bildehastigheten på Super8 filmen, som man ikke ser med blotte øyet, men som DV kameraet fanger opp, og havner i usync med på noe vis.

 

Kameraet er et Sony DCR-pc115e, og såvidt jeg husker har jeg noe mulighet for tilpassning bilder i sekundet, 1-16 og 1-25, men det finnes jo såvidt jeg kan skjønne ingen mulighet til og få dette syncronisert med fremviserens bildefrekvens.

 

Er det noen her som skjønner hva jeg prater om, og som da har noe input, forslag til hvordan jeg kan få denne Super8 filmen digitalisert blir jeg glad for alle tips ;)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kaster meg på lenken med ønske om tips og informasjon.

 

Noen som har erfaringer med filming av lerret?

Stort eller lite bilde, innstillinger på kamera?

 

Spes krav til videokamera eller funker det med billig kameraer til 3000-3500 kr?

FireWire er kanskje en fordel.

 

Må en ha en ultrasterk pc til redigeringen?

Hint om filstørrelser per minutt.

Lenke til kommentar

En kammerat av meg hadde stor suksee med å sette opp en fremviser på badet (ingen vinduer). Så han fikk et helt mørkt rom. Han satte DV kamera så opp så han filmet akkurat hva som gikk på lerrete.

 

Det som er VELDIG viktig er å skru av alle "smarte" features som moderne DV kameraer har. Spesielt bilde stabilisering. Hvis ikke vil DV kamera prøve å kompentsere for hvor ustabilt bilde er og alt blir veldig hakkete.

 

Det er nok en slik smart funksjon som trådstarter sliter med. En eller annen funksjon som gjør at kamera prøve å kompentsere for når det er lite lys i orginal opptaket. Les manualen og finn alle typer innstillinger og slå de av.

 

AKIRA

Lenke til kommentar

Ok takk for linker og input så langt. Jeg kjenner ikke kameraet så godt, så skal prøve og skru av de nevnte funksjoner, og se om det hjelper på den flukserende lys styrken. Dette ser jeg går igjen flere steder. Har desverre ikke utstyret her hos meg så jeg kan prøve fortløpende, så trenger flest mulig råd på forhånd.

 

Men dette med stort eller lite bilde blir jeg ikke helt klok på, har altså tidligere blitt anbefalt så lite bilde som mulig på lerret, men forstår jeg deg rett AKIRAx24, at din kamerat hadde bilde på hele lerret? (Eller mente du bare at han filmet kun den delen av lerret der det var bilde... det er jo innlysende i såfall)

Det jeg selv kan tenke meg kan være en fordel med lite bilde er at lys styrken vil bli en del bedre, men hva er ulempene?

 

Såvidt jeg har skjønt går super8 film med 18 bilder i sekundet, DV kameraet kan settes til 16 og 24, noen tanker om hva som vil lønne seg?

Man får vel uansett ikke syncronisert selve bildene, så vet ikke om det i det hele tatt har noe å si jeg...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...