Gå til innhold

Macafé — Uformell chitchat rundt Mac og Apple.


Roberto

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Skal si meg enig i det.

 

Men iMac er ikke moden for Retina display enda. Er såvidt de nåværende modellene, altså MBP 13" og 15", bør ha Retina display. Den store flaskehalsen er dagens grafikkort. Og da kan man jo tenke seg hvor elendig dette måtte ha blitt på en iMac, selv om det kanskje hadde vært mulig å få dytta inn et OK grafikkort og skrevet gode drivere - men det ville sannsynligvis ikke vært optimalt.

 

 

Og når det gjelder spesielt iMac så er det for mange en møbel like mye som det er en datamaskin til å betale regninger og sjekke Facebook.

Tja, det står ganske mange iMacs rundt om i forskjellige redaksjoner og design-hus rundt om i verden. En iMac Pro med 4K-oppløsning og nok guffe til å kjøre på den oppløsninga hadde vært sweet. Man trenger jo heller ikke drive med slik triksing som på MBPr der man emulerer lavere oppløsning.

 

Hadde lett tatt en litt tykkere maskin med 4K-display og skikkelig grafikk-kort over dagens iMac. Skjønner dog hvor Apple vil med denne nye syltynne maskina, og den kommer nok sikkert til å slå godt an på konsumentmarkedet. Venter i spenning på nye Mac Pros og Cinnema Displays til pro-bruk though.

Lenke til kommentar

Liker ikke at Apple ’låser’ maskinene mer og mer fast til det man får fra fabrikken. Elsker at de går foran for og bli kvitt optiske stasjoner, men det er verre med RAM og flash rett på hovedkortet. Det er en av grunnene til at det kan ta lang tid før jeg oppgraderer min 2011 MacBook Pro til Retina, da jeg ikke vil commite til et lagringsmedium som er fastsatt av Apple.

Lenke til kommentar

Har et lite spørsmål jeg setter stor pris på å få litt tanker rundt. Jeg skal sette opp et oppsett med 6 stykk iMac. Man skal på tur og orden kunne sende skjermbildet på ønsket iMac til en storskjerm, helst uten at maskinen begynner å jobbe med å oppdage en skjerm eller noe liknende. Har noen forslag? Det skal da være like skjermer, så personen som sitter med iMac ikke blir avbrutt i arbeidet sitt.

 

Takk for svar.

Lenke til kommentar

Hva er funksjonsfordelen i en så tynn maskin? Kunne de ikke putta heftigere HW i formfaktoren de har nå?

Det er en åpenbar salgsfordel. Heftigere HW er ikke så vesentlig lenger. En iMac er heftig nok for de aller fleste av oss. Apple vet at de uansett ikke får hardcore gamere, så da blir spørsmålet hvordan man får overbevist resten. En "fusion drive" er et godt eksempel, fordi det gjør at folk ikke må velge mellom god ytelse og kapasitet.

 

Geir :)

Endret av tom waits for alice
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Grunnene du nevner, sammen med flere andre, er grunnen til at jeg forlater Apple i støvet og går over til Asus-ultrabooker med en Linux-variant. Jeg vil rett og slett ha litt mer frihet og fleksibilitet.

Det er en fair innvending. Jeg fortrekker produktivitet (som jeg lever av) framfor fleksibilitet (som jeg ofte ikke trenger), derfor skyr jeg Linux. Hver sin lyst.

 

Ikke for å starte noen OSX vs. Linux debatt i denne tråden. Det er bare min erfaring.

 

Geir :)

 

P.S. Jeg burde skrevet "levde av", ikke "lever av". Nå er jeg arbeidsløs...

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er en åpenbar salgsfordel. Heftigere HW er ikke så vesentlig lenger. En iMac er heftig nok for de aller fleste av oss. Apple vet at de uansett ikke får hardcore gamere, så da blir spørsmålet hvordan man får overbevist resten. En "fusion drive" er et godt eksempel, fordi det gjør at folk ikke må velge mellom god ytelse og kapasitet.

 

 

Jeg forstår ikke hvorfor det er så viktig at en desktopmaskin er tynn, men jeg tviler ikke et sekund på at jeg kommer til å selge et lass av dem før året er omme. :)

 

Fusion-greia skal de ha for at er en fet funksjon, som appellerer litt til den som ønsker god ytelse.

 

PS: Jeg spurte om funksjonsfordel. Jeg synes det er kjipt at Apple ikke ønsker å gjøre maskiner så bra de kan være, men heller setter intentsigende begrensninger i hytt og pine for å tyne forbrukeren litt mer om de ønsker en liten ting annerledes.

 

Det er en fair innvending. Jeg fortrekker produktivitet (som jeg lever av) framfor fleksibilitet (som jeg ofte ikke trenger), derfor skyr jeg Linux. Hver sin lyst.

 

Ikke for å starte noen OSX vs. Linux debatt i denne tråden. Det er bare min erfaring.

 

Produktivitet er vel og bra, men nå sitter jeg her med MacBook Air jeg ikke får oppgradert RAM på (dette var jeg jo klar over når jeg kjøpte den, men det fantes ikke større konfigurasjoner på den tiden), og denne maskinen strekker ikke helt til lenger. Det er åpenbart at jeg må over på noe kraftigere, men når det enten er en rMBP 13" som ikke engang har et dedikert skjermkort (som burde gjort den ulovlig å selge da det er basically svindel å selge en maskin med Intel HDx som et fungerende maskin) og som ifølge rapporter vil slite med en del grunnleggende UI-operasjoner man gjør daglig, og som atpåtil ikke engang kan gis en større SSD eller få dyttet inn mer RAM i uten å måtte betale det hvite ut av øynene, appellerer ikke produktet så mye til meg lenger. Det appellerer nok veldig til andre, og de er mer enn velkomne til å kjøpe det (jeg skal til og med hjelpe dem med å kjøpe det), men faktum er at vi alle legger vekt på forskjellige ting i et spesifikasjonssett (hvor også operativsystem spiller inn) og jeg legger vekt i ting hvor Apple ikke lenger tilbyr tilfredsstillende produkter. De gjorde det før, men når standard MBP13" ikke engang har fått en oppgradert oppløsning fra 1280x800, hvor Air har hatt det siden november/desember 2010, tyder det for meg på at Apple ikke lenger ønsker å tjene markedet jeg befinner meg i.

 

Det er ikke det at det ikke er mulig heller, Asus UX32VD har utbyttbar 2,5 (7mm høy) SSD og en RAM-slot hvor man hittil kan kjøre inn en 8GB-brikke, og sikkert større når det kommer. Den har også i7 og et dedikert GT620M skjermkort, samt matt IPS-skjerm med 1920x1080 oppløsning. Den er marginalt tykkere enn en MacBook Air. U500 fra samme produsent er ca like tynn som en Retina, men har 2x harddiskplasser (antatt å være enten 2x2,5 eller 1xmSATA+1x2,5), GT650M 2GB skjermkort (Retina 15" har 1GB) og også matt IPS med 1920x1080. Jeg skal ikke bestride at Retina-maskinene har høyere oppløsning (duh), men med tanke på at Apple ikke lar deg skalere UIet til noe mer plasseffektivt enn 1920x1200 (iallefall på 15", 13" får jeg prøve neste uke) går vinningen litt opp i spinningen for min del.

 

Nå var det ikke meningen å gå på en lang rant her, men jeg hadde visst litt å si. Som avsluttende ord, mener jeg at Apple ikke lenger prøver å dytte grensene like mye som de gjorde før (det finnes andre ting å fokusere på enn tynnhet). I tillegg begynner jeg å mistrives i OS X, men det er en annen diskusjon.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Noen som har erfaring med Mac Server og NetInstall? Jeg har et ferdig image med OSX 10.8 som skal inn på en haug med maskiner. Dette vil jeg at skal skje over nettet. Jeg konfigurerer alt, men uansett hva jeg gjør vil ikke Server oppdage noen bildefiler. Trenger sårt hjelp og innspill! Ja, jeg har plassert de i Library/NetBoot/NetBootSP0

 

post-161752-0-75848400-1351166022_thumb.png

post-161752-0-02244800-1351166029_thumb.png

Lenke til kommentar

Jeg forstår ikke hvorfor det er så viktig at en desktopmaskin er tynn, men jeg tviler ikke et sekund på at jeg kommer til å selge et lass av dem før året er omme. :)

Og det (at den vil selge et lass) antar jeg er viktig for Apple og deres eiere. Hvorfor det er viktig for kunden har Apple øyensynlig pønsket en del på. At det ikke er viktig for deg betyr at du ikke er en kunde. Greit nok.

 

PS: Jeg spurte om funksjonsfordel.

Jeg vet du spurte etter funksjonsfordel. Mitt poeng var at det slett ikke behøver å være noen funksjonsfordel, så lenge det er en salgsfordel.

 

Jeg synes det er kjipt at Apple ikke ønsker å gjøre maskiner så bra de kan være, men heller setter intentsigende begrensninger i hytt og pine for å tyne forbrukeren litt mer om de ønsker en liten ting annerledes.

Jeg synes min iMac er så bra som den kan være jeg. (Selv om den ikke er like tynn som den nye.) Det er ikke mange begrensninger med den som er relevante for mitt bruk. Bortsett fra at jeg trenger en to-knapps mus når jeg programmerer i Windows.

 

Det appellerer nok veldig til andre, og de er mer enn velkomne til å kjøpe det (jeg skal til og med hjelpe dem med å kjøpe det), men faktum er at vi alle legger vekt på forskjellige ting i et spesifikasjonssett (hvor også operativsystem spiller inn) og jeg legger vekt i ting hvor Apple ikke lenger tilbyr tilfredsstillende produkter. De gjorde det før, men når standard MBP13" ikke engang har fått en oppgradert oppløsning fra 1280x800, hvor Air har hatt det siden november/desember 2010, tyder det for meg på at Apple ikke lenger ønsker å tjene markedet jeg befinner meg i.

Og så enkelt er det. Apple ønsker ikke å betjene det markedet, du ønsker derfor ikke å kjøpe. Apple har andre kunder, og du har andre leverandører. Så ingen av dere lider noen stor last.

 

Geir :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Geir: Alle mine poenger var ment som en forklaring på min posisjon, jeg kommer nok til å savne visse aspekter, som trackpaden, men noen ganger må viktigere ting få prioritet. :)

 

Jeg vil påstå at en salgsfordel er viktigere enn en funksjonsfordel for selgeren :)

 

Ikke for meg. Jeg ønsker å finne det beste produkter for kunden, det er ikke alltid så lett i Apple-universet.

 

Andre ganger veldig enkelt. Men ikke spør meg, jeg skal jo ikke ha samvittighet og moralsk kompass. :p

Endret av Heilage
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...