Gå til innhold

Macafé — Uformell chitchat rundt Mac og Apple.


Roberto

Anbefalte innlegg

 

Jeg regner med du tenker på 13" MacBook Pro, for MacBook Pro (15") er den eneste med retinaskjerm. :)

 

Ja, jeg mener 13" MacBook Pro :-) Er litt ulært på dette området, men burde jeg bare bestille en "vanlig" 13" MacBook Pro nå? Hvordan stiller folk seg til SSD? Er dette noe som burde investeres på i form av en oppgradering?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

I det siste har Time Machine begynt å oppføre seg veldig merkelig her, jeg bruker en ekstern harddisk som time machine disk og har stilt det inn slik at det bare skal tas sikkerhetskopier når den er koblet til. La plutselig merke til at disken driver og fyller opp seg selv med sikkerhetskopier, og ikke finner jeg de på disken slik at jeg kan slette de heller. Noen som har en god idé om hva det er som skjer her?

 

post-133814-0-76034800-1348427443_thumb.png

 

I tilfelle noen lurer så er dette forklaringen og løsningen på problemet.

 

Hvis du bruker Time Machine med en ekstern harddisk og kjører Lion så vil TM fortsette å ta backups og lagre de lokalt på din mac frem til neste gang du kobler til den eksterne disken. Dersom din lokale disk fylles opp blir disse backupene slettet. I mitt tilfelle skyldtes den raske oppfyllingen at jeg de siste dagene har drevet og omstrukturert mine aperture og itunes-bibliotek, derav den raske økningen av data.

Lenke til kommentar

Ja, jeg mener 13" MacBook Pro :-) Er litt ulært på dette området, men burde jeg bare bestille en "vanlig" 13" MacBook Pro nå? Hvordan stiller folk seg til SSD? Er dette noe som burde investeres på i form av en oppgradering?

 

SSD er et must, og uten tvil den beste oppgraderingen jeg har gjort på min. Maskinen blir mye raskere.

 

Jeg vet ikke om eller når 13" får retinaskjerm, så med mindre retina er noe du må ha, er det bare å kjøre på. :)

Lenke til kommentar

Macbook pro med retina eller ikke? Det er spørsmålet som jeg sliter med. Hva anbefaler dere?

 

Jobber som grafisk designer.

 

Kan ikke helt se hvorfor man ikke skulle gått for retina modellen, den har langt bedre skjerm (og da tenker jeg ikke bare på oppløsning, men også fargespekter, innsynsvinkel osv er tross alt snakk om IPS-panel kontra TN-panel på vanlig pro), du får SSD-lagring som er mye sikrere og ikke minst raskere enn tradisjonelle spinnedisker, maskinen er tynnere og lettere noe som også etter min mening gjør den noe mer solid bygget, forbedrede høyttalere og ikke minst så er jo maskinvaren like god som vanlige Pro med samme prosessor og skjermkortmuligheter.

 

 

Det eneste negative må være at du eventuelt trenger thunderbolt til firewire 800 adapter om du er avhengig av firewire 800 disker, samt thunderbolt til ethernet adapter om du er avhengig av ethernet. Også kommer den jo uten optisk drev da, som du eventuelt også må kjøre eksternt om det er noe du trenger.

Lenke til kommentar

Så oppdatere til ssd er ikke dumt! Men tenker da det bare blir 128 mb oppdatering, eneste jeg stusser på er at det høres så lite ut:-P

 

Det har du helt rett i. 128 MB er alt for lite, det holder ikke til én dårlig film i DVD-kvalitet en gang! :D

 

Du tenkte nok på GB, gigabyte, og 128 GB er nok for de fleste. Jeg har 128 GB i min MacBook Pro, og ettersom jeg har flere eksterne disker og servere går det greit. Men hvis du planlegger å ha store mengder musikk, bilder og film på datamaskinen til enhver tid, kan det bli lite.

Lenke til kommentar

Så oppdatere til ssd er ikke dumt! Men tenker da det bare blir 128 mb oppdatering, eneste jeg stusser på er at det høres så lite ut:-P

Satte inn 256gb ssd i går, og jeg går aldri tilbake til snurre-snurr-disk for å si det sånn.

Men som folk sier, det lønner seg å ha en ekstern man kan legge sine lovlige kjøpte filmer/andre ting som tar stor plass på :)

Lenke til kommentar

Heisann. Har dere noen gode forslag til programvare som justerer volumet på mp3 filer? Tenker i slikt tilfelle der man skal være DJ og at det er en stor fordel at alle låtene har samme nivå i volum. Finner en del til Windows, men ikke til Mac.

 

iTunes kan jo justere volumet, ellers har du vel det der gratis DJ-programmet du finner på app store, det skal være bra har jeg hørt (bare å søke opp det som er mest populært av gratisversjonene)

 

Er ikke noe tvil om at det er litt av et problem med lagring om man har SSD.

 

Jeg har løst problemet med å ha NAS for musikk og filmer. Også har jeg en forbruksharddisk til on-the-go fra Lacie. En Lacie Rugged Mini, anbefales. Er forresten USB 3, et must.

 

 

Jeg og har en NAS (bruker min Time Capsule) for lagring av media, i tillegg har jeg en ekstern harddisk til backup men er på utkikk etter en bedre måte å løse dette på. På en måte hadde det vel holdt med en ekstra NAS for ren backup men da mister jeg to ting, det ene er mobilitet og det andre er sikker backup jeg kan oppbevare utenfor hjemmet. Jeg ønsker å ha med meg mitt aperture og itunes-bibliotek overalt hvor jeg drar, det kan jeg ikke i dag pga plassmangel og at jeg ikke har fått bestemt meg for ny løsning. Har etterspurt det før men foreløpig ikke funnet en god løsning på dette, gjentar det i håp om at noen ny leser det.

 

PS: Er det noen macer som støtter usb 3 da?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...