Gå til innhold

Macafé — Uformell chitchat rundt Mac og Apple.


Roberto

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Liten heads-up til de som bestilte noe hos Elkjøp da det var 20% rabatt. Sendte mail for å høre om de fortsatt sendte ut 05.09, og de bekreftet at de ikke får inn MBA 05.09, men at det er nå er utsatt til 22.09. Usikker på om jeg gidder å vente så lenge.

 

Ja, ringte dit selv i går for å høre hvordan det gikk med den MBA jeg har i bestilling (etter 20%-tilbudet). Fikk beskjed om ca 20. september.

Er det Apple som er forbanna på Elkjøp fordi de kjørte dette tilbudet?

Lenke til kommentar

Må bare få det ut. Kan noen fortelle meg hvorfor mange blir så engstlig nå som mac har blitt populært og flere og flere får seg mac? "Ooh, jeg føler meg ikke så unik lengere, nå mister apple og mac sin ekslusiv status" Skjer med at folk settet eplelogoen som EKSKLUSIVT?

Lenke til kommentar

Må bare få det ut. Kan noen fortelle meg hvorfor mange blir så engstlig nå som mac har blitt populært og flere og flere får seg mac? "Ooh, jeg føler meg ikke så unik lengere, nå mister apple og mac sin ekslusiv status" Skjer med at folk settet eplelogoen som EKSKLUSIVT?

 

Det kan vel ha noe å gjøre med hvordan Apple liker å ta balletak på sine kunder. Jo mer makt Apple får, desto mindre grad av frihet vil folk oppleve innen datamaskin-verdenen. Det er jo ikke mange år siden det var et voldsomt rabalder rundt Microsoft og den enorme makt de etterhvert satt med. Så kan du jo selv forestille deg hvilke enorme muligheter man faktisk har med for eksempel Windows kontra OSX.

 

Prisene vil jo også utvikle seg i feil retning når Apple får mer og mer makt.

Lenke til kommentar

Noen som vet om det er mulig å fjerne top sites fra Safari? Har en bekjent som åpner Safari og da komme top sites opp med en gang. Dette er da ikke ønskelig at skal være en form for "startskjerm".

Dette er fullt mulig, ja. Husker ikke i farta nøyaktig fremgangsmåte, men det skal ikke være verre enn å sjekke innstillingene for Safari. Har fått det til selv. :)

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Og hvor finner jeg innstillingene for Safari? :)

Øverst til høyre i nettleseren har du en loddrett meny som består av Fil - Rediger - Vis, osv, sant? Velg Rediger, så skal du nederst på listen som kommer opp finne knappen Valg. Trykk der, så kommer det opp en rute med diverse alternativer for innstillinger. :)

 

Safari -> Valg -> Nytt vindu viser...

Haha, sånn kan man visst også si det. :p

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg skal nå ta fatt på en 3årig Dataingeniørutdannelse i Trondheim, og skal i den forbindelse skrive mye Java.. Er det noen som har erfaring med utviklingsverktøy for Java på Macen? Jeg kan vel ikke skrive Java i Xcode?

 

Anbefaler Textmate til alt som har med utvikling/programmering å gjøre. Har selv brukt det til java, og til det har det mange nyttige funksjoner. Bla innebygd compiler, som gjør at du ikke trenger eksternt program for å faktisk kjøre koden. Finnes gratis trial, anbefales! Er også egen rabatt for studenter om jeg husker rett.

 

Jepp ble Textmate på meg ja.

MEN skal sies det ble trøbbel fra dag EN på Javakurset, da vi var hele TRE Mac brukere av 74 stykk. Foreleseren sa rett ut at brukte du Mac var du på egenhånd. Jeg kjører Lion, den har Java SE 6 installert, ikke 7 som er siste, noe jeg tviler på spiller noen rolle? Og Java SE er vel ikke bare Runtime Enviroment?

Lenke til kommentar

Jeg går på HiST.. Men ja, det er heldigvis hyggelige mennesker på laben der som har mekket virtuelt miljø med tilgang til maskiner med passende programvare. Fra før hadde jeg en virtuell XP maskin i Fusion, så er ikke noe problem for meg å paste koden der. Det som irriterer meg er at jeg fikk beskjed om at kurset var universelt, at det var akkurat det samme hvordan OS platform man kjørte. Da er det kjedelig å få beskjed om at vi var på egenhånd. Men som hun sa, "Mac brukerne har alltid funnet en vei inn :)"

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...