Gå til innhold

Kjøling er og blir svindyrt!


Shrike

Anbefalte innlegg

Hallois!

 

Vrei hue innom microplex på jakt etter en snedig vifte til min AMD 64 3000+ (s754) Og hællandussen for noen prisen! (nei, jeg klager ikke på microplex)

 

Jeg er på jakt etter en vifte som ikke overgår det andre jeg har stappa inni maskinen med tanke på støy, rundt 20dB skulle funke finfint. Men det ser jo ut som jeg nesten må gi 500 spenn :(

 

Noen som har noen gode stalltips? I og med at jeg nå har s754 er det vel dårlig med oppgraderingsmuligheter i fremtiden, og tanken på å kjøpe enda en ny kjøler.... røsker ikke bare i lommeboka for å si det sånn!

 

Jeg trenger stalltips :D

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Etter mye knoting og forsking har jeg funnet ut at jeg må gå for denne: http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=300358&cks=PRL, mest p.g.a det teite hovedkortet mitt i samarbeid med det teite skjermkortet mitt. (MSI k8n plat + sapphire 9800pro vifteløs)

 

Med andre ord blir dette trangt, har målt meg frem til at jeg kan max kan ha en vifte som er 10cm i rettning mot skjermkortet. Og denne skulle gå fint :D

Lenke til kommentar

Jeg regner med at det er CPU vifte du skal ha?

 

socket 754 har vel samme feste hull som socket 939 og 940, så kjølerene som passer til ditt vil mest sannsynlig passe på nyere hovedkort også (forhåpenligvis X2 socketen også.

 

Leste at ThermalTake sin Big Typhoon var meget bra, koster ikke mer enn 395 hos komplett. Jeg tenkte å prøve den selv om ca 1 månede.

 

 

Ett lite tips er hvis du bor i en av de store byene, sjekk om Datakjeden har butikk, de er litt dyrere enn komplett (samme kjede). De prisa den overnevnte kjøleren til 439,-, men når komplett tar 70+ i porto så sparer du mye ved å kjøpe i butikk. Jeg syntes i hvertfall at nettbutikker kun er lønnsømt ved store kjøp.

 

Bor du i Oslo så har jo Netshop åpnet hente lager, og dermed er de billigst i Oslo området :thumbup:

Lenke til kommentar
1300 RPM 120mm vifte trenger ikke å være så altfor stille, så jeg er sikker på at du finner alternativer med lavere støynivå med bare litt dårligere ytelse.

.. og garantert høyere pris om du går for kjølere fra Zalman eller ThermalRight.

Men, om du kjøper med en Zalman Fanmate til 33 kr kan du regulere viften til under 1000 rpm og da blir det tyst! Tilsammen 386,- kr (uten frakt) om du kjøper fra pcutstyr.no (billigst i følge prisguiden til HW.no)

Lenke til kommentar
Venus 12 til 216kr er vel heller ikke et dårlig valg.

Vel, med tettpakkede stacked-finns eller hva det heter bør du ikke forvente ytelse av den selv om den på det laveste turtallet er rimelig stille. Jeg hadde to Silent boost på det siste dual K7 systemet mitt og de imponerte lite. At du får en Zalman for 100,- med gjør den helt uaktuell å anbefale for min del hvertfall.

(Dette er IMO og ikke et angrep på dine meninger forresten, bare min vurdering av den kjøleren)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...