Gå til innhold

Bruker du sikkerhetssele/-belte i bil?


morra

Bruker du bilbelte?  

1 011 stemmer

  1. 1. Bruker du bilbelte?

    • Ja
      909
    • Nei
      13
    • Av og til
      75
    • Når jeg sitter på
      4
    • Når jeg kjører selv
      10


Anbefalte innlegg

En kort greie med trafikkulykker: Det er ikke nødvendig å DØ i trafikken for å bli skadet. Titt på tallene for antall skadde i trafikken, ikke bare dødsfall.

 

Husk også på alle som skal kjøre på deg med vilje. Ja, det eksisterer. Det er gjerne folk som ikke er helt gode som vil ha ny bil, og vet at hvis de vraker sin gamle i en ulykke så kan de få råd til ny bil av forsikringselskapet. De ligger gjerne etter nye moderne biler ("kaksebiler") og venter til de ser muligheten til å bulke, slik at "kaksen" får skylden og må betale for ny bil. En genial metode, men samtidig en viktig påminnelse på å oppføre seg i trafikken - for det finnes nemlig folk som kjører rundt og leter etter feil du gjør så du/ditt selskap må betale en ersrtatning.

 

Gil

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Bruker alltid bilbelte. Føler at det er noe som mangler når man ikke har det på.

 

Bilen sier også ifra. Begynner å plinge, og det kommer en melding i displayet hvor det står: Fasten seat belt. Og denne plingina fortsetter ikke før man har tatt på seg beltet. Men er en ren refleks uansett.. :)

Lenke til kommentar

Alltid! Går helt automatisk.. Tenker ikke over det engang..

 

Skulle ut i bilen for å hente solbrillene mine her om dagen; satte meg i bilen -> satte på meg beltet -> åpnet hanskerommet og fant brillene -> tok av meg beltet -> gikk ut igjen.. Må si jeg lo litt av det etterpå, men mye bedre å gjøre det en gang for mye enn en gang for lite! =)

 

bilbelte ftw!

Lenke til kommentar
Alltid! Går helt automatisk.. Tenker ikke over det engang..

 

Skulle ut i bilen for å hente solbrillene mine her om dagen; satte meg i bilen -> satte på meg beltet -> åpnet hanskerommet og fant brillene -> tok av meg beltet -> gikk ut igjen.. Må si jeg lo litt av det etterpå, men mye bedre å gjøre det en gang for mye enn en gang for lite! =)

 

bilbelte ftw!

6151327[/snapback]

 

Høres ut som da jeg skiftet dekk. Da gikk jeg inn i bilen, tok på selen, rygget bilen en meter bakover slik at jeg kom til bakhjulene, stoppet bilen, tok av selen og gikk ut igjen.

Lenke til kommentar

Bruker aldri belte på korte turer.(bortsett fra om jeg ser onkel blå)

Bruker alltid belte på lengre turer.

Spør meg ikke hvorfor, slik har det alltid vært.. Og jeg har kondemnert en bil i 90km/t, så skjønner ikke hvorfor jeg fortsatt stadig kjører uten.. :ermm:

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
  • 3 uker senere...

1 mai var jeg på et slikt "Vårslipp" for amerikanske biler. Vi skulle da kjøre til Mo I Rana, som er ca. 20 mil eller nå sånnt fra her vi bor. Når vi dro til, satte jeg på i pappa sin Corvette Stingray, den har bilbelte, så det tok jeg på med en gang av gammel vane! Lillebroren min satte på i en annen sin bil - En Ford Mustang, den har ikke belter i, og det er lovlig. Jeg visste dette hele tiden, og sa til meg selv at jeg ikke skulle lete etter beltet da vi skulle hjem, for da skulle jeg sitte på Mustangen. Gjett hva jeg gjorde da jeg satte meg inn i bilen, jeg begynte å skulle ta på meg beltet... Han som eide bilen sa til meg at det ikke var belte i den, og det måtte jeg bare akseptere.

 

Vi kjørte så i 10 minutter - ut av byen, vi skulle å spise mat på ei veikro. Når vi hadde spist og satte oss inn i bilen, begynte begge to å skulle ta på seg beltet, og avsluttet det hele i bannskap ( Hællvette, her e dæ jo faen ikke nå belte). Vil si at det var 20 ubehagelige mil, med 300 hestekrefter i motoren og ingen setebeltet. Vi tok det vel og merke med ro, og holdte fartsgrensen hele tiden da - Siden veistandarden på den veien suuger hardt.

 

Konklusjonen blir da at jeg alltid bruker bilbelte, av ren vane. Som påpekt i tidligere poster: Jeg føler meg veldig naken uten. Sitter til og med i fergekø med belte på, ellers blir det noe som blir feil =) Belte er forresten en genial oppfinnelse!!

Lenke til kommentar
  • 5 uker senere...

Til de som tror det er kult å ikke bruke belte:

 

Husker da jeg gikk på barneskola (for mange herrens år siden), og en gruppen med syngene politimenn (ja faktisk, rart som det høres så var de det) syngte om blant annet bruk av bilbelte, og en strofe i en sang har festa seg totalt på hjernen, og det var: Det er ikke tøft å være død.

 

Bruker bilbelte hele tiden jeg, første jeg tar på og siste jeg tar av når jeg er ute å kjører. Vet aldri når det kan komme godt med å ha det på, jeg kjører forsiktig når jeg er ute og kjører men vet aldri hvilken annen amøbe som ikke tar hensyn.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...