Gå til innhold

Digital speilrefleks, kjøpehjelp


Anbefalte innlegg

Jeg er glad i fotografering, men må nok anse meg selv som nybegynner. Jeg har et Pentax Optio S4 som jeg har brukt titt og ofte, og jeg har da funnet ut at jeg har en interesse for makrofotografering (særlig insekter, blomster o.l.).

 

Selv om de jeg ikke har de helt store kunnskapene når det gjelder god fotografering, så har jeg skjønt at dette er noe jeg liker å holde på med. Jeg ønsker derfor nå å kjøpe meg digital speilrefleks, samt linse som duger til makrofotografering. I første omgang blir kameraet til hobbybruk, men på lang sikt ser jeg det ikke som umulig at det kan bli brukt i profesjonell sammenheng.

 

Det jeg ser etter er altså:

 

1. Kamera med standardlinse.

2. Linse som er egnet for makrofotografering

3. ...til en prislapp på maks 15.000, bare flott om det finnes noe til nærmere 10K.

 

Noen tips?

 

På forhånd takk for hjelpen!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Bruker Nikon selv og for din del er det vel to alternativer som er relevante derfra.

 

Enten kan du gå for D50 kitet til 6-7000 eller D70s kitet ( med et mye bedre kit-objektiv, og et litt mer "proft" og robust kamerahus ) til 10-11000.

 

Kitlinsa til D70s har litt mer tele, er litt mer lyssterk, og holder bedre optisk kvalitet enn kitlinsa til D50. Prisforskjellen ligger vel på ca 2000 kr på de to linsene, og det kan være lurt å tenke på når man sammenligner prisene på de to D50 og D70s.

 

Det er nok av makroobjektiver til disse kameraene.

Har vært på utkikk selv, og et som fikk gode kritikker var Tamron 90mm f2.8 makro. Det får du pr. dags dato for ca 3700 ( sjekk produktguiden ), og mange brukere mente det tilsvarte Nikons egne makrolinser i kvalitet.

Et annet alternativ er Sigma 105mm f2.8 makro som koster ca 3400.

 

Og siden det er speilrefleks kan du selvfølgelig ta med deg linser og annet ekstrautstyr hvis du kjøper et proffere Nikonhus i fremtiden.

 

Tamron-objektivet:

https://prisguiden.no/produkt/21983

Sigma-objektivet:

https://prisguiden.no/produkt/36289

Lenke til kommentar

De fleste dSLR som blir solgt i dag er Canon. Og Canon har bra kameraer og kommer stadig med nye modeller. Kameraene som oftest sammenlignes i prisklassen din er Canon EOS350d, Nikon D50 og Olympus E-300. Prisen på Canon sitt 350 er litt dyrere enn de to andre, og er i de fleste tester litt bedre på bildekvalitet. Og her er det gjerne ISO'en som avgjør.

 

Nikon og Olympus sitt får ganske like resultater i bildekvalitet, men varierer på andre karakterer som brukervennlighet og lignende. Men som sagt, disse er noe billigere enn Canon.

 

Mitt råd er; gå til butikken, føl hvordan de forskjellige kameraene sitter i hånda de. Kjøp det lommeboka makter ;) , men for all del, kjøp det som føles best! Og så til slutt, prut! Det er alltids mulig å gjøre et bedre kjøp enn det som står på prislappene. Du skal jo trossalt ha litt utstyr som flashdisk og kanskje blitz, veske osv, så butikkene kan absolutt gi avslag hvis du står på litt. Hvis ikke kjøper du over nettet.

 

Lykke til!

 

-J

Lenke til kommentar

Når det går for 100-mm-og-der-omkring-makroobjektivene, er det slik at for vanlig makrofotografi, hvor AF ikke er den mest sentrale egenskapen; kjøp det billigste av dem. Forskjellene i optisk ytelse er så marginale, mitt råd er at du bruker de ekstra 1600 kronene og to hundre til på en blits i stedet.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+1234580zv

Kjøp et raskt objektiv med fast brennvidde + en mellomring.

 

Dette gir best kvalitet, raskest objektiv og størst fleksibilitet.

 

Senere kan du suplere med en eller to linser til - gjerne zoom -

men "grunnutrustningen ligger i bunn som et fundament.

 

Min erfaring er at dersom man bestemmer seg for en hel masse

"greier" er dette ofte basert på følelser ..... når utstyret er hanket

inn er man at ikke alle vurderingene holder mål.

 

Start forsiktig >>>> bygg ut etter hvert ! ! !

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...