Gå til innhold

Nikon D200? Endelig? Noen som vet mer?


Anbefalte innlegg

I følge Interfoto skal Nikon komme med en "verdensnyhet" neste uke. Tror den blir lansert torsdag. Jeg ser enkelte muligheter her:

 

De små kompakte modellene, 5900 og 7900 er fortsatt for nye til at det er nødvendig med en oppfølger til disse. Coolpix 8400 viser heller ingen alderstegn. De aller billigste, 4600 og 5600 betraktes sjelden som verdensnyheter. Designkameraet S1 holder fortsatt koken, og deres vanntette kamera, S2, er også bra og nytt. Det virker som det eneste segmentet i kompaktklassen som trenger noe nytt, er en "ny" 8800, som de tidligere har hevdet ikke vil bli en realitet da den var for lik speilrefleks i pris og størrelse.

 

En mulighet er en krysning mellom 7900 og 8800 med manuelle funksjoner, mer zoom (6x?) og bildestabilisator. Vet ikke hvordan vi skal tolke deres påstand om at det ikke kommer noen oppfølger til 8800... men det kan virke som det også gjelder en slik modell.

 

Det vi da håper på, er at de endelig kommer med en Nikon D200. Ingenting er lekket ut fra verken Interfoto eller Nikon, men de var veldig hemmelighetsfulle da min sjef snakket med de tidligere denne uken, og de kaller det selv en "verdensnyhet". Og D100 har jo vært moden for utskifting i flere år allerede. De nye proffmodellene, D2h og D2x er såpass nye og gode at det ikke er noen grunn til å skifte de ut.

 

Vi har snakket om det der jeg jobber, og dette virker som den mest sannsynlige nyheten, selv om vi er litt pessimistiske. Skulle tro at en såpass stor nyhet ville lekket ut selv om Nikon prøvde å være ekstra hemmelighetsfulle? Hvis nå D200 blir lansert, så tror jeg det blir en EOS 20D "dödare". De må bare passe seg så de ikke legger prisen for tett opp til nye EOS 5D med fullformatbrikke.

 

Skal ikke øke forventningene deres da alt dette er spekulasjoner, men lurer jo da egentlig på om det virkelig ikke er noen som vet noe mer? Tror jeg kommer til å bli skuffet om jeg sitter på lanseringen, venter en D200, også viser de et bilde av en "forvokst 7900" :!:

Endret av Afseth
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

D200 kunne jo lett blitt eg ganske heftig kamera det da!

 

Av en eller annen grunn føler jeg at Nikon bør komme med noe bra nå, er vel en stund siden dem kom med noe nytt? Jeg føler på amnge måter at Canon er mer "komplett" som foto-produsent. Jeg vet ikke helt hvorfor jeg synes det...

 

Noen som har forslag til hvofor jeg syns det? Er Canon større en Nikon? Canon lager jo printere i tillegg.

 

skrivefeil ute å gikk

Endret av engekri
Lenke til kommentar
D200 kunne jo lett blitt eg ganske heftig kamera det da!

 

Av en eller annen grunn føler jeg at Nikon bør komme med noe bra nå, er vel en stund siden dem kom med noe nytt? Jeg føler på amnge måter at Canon er mer "komplett" som foto-produsent. Jeg vet ikke helt hvorfor jeg synes det...

 

Noen som har forslag til hvofor jeg syns det? Er Canon større en Nikon? Canon lager jo printere i tillegg.

 

skrivefeil ute å gikk

Canon lager videokamera også.

 

Noen som vet hvem som er størst av de to produsentene?

Sorry for off-topic, men jeg vil ikke lage ny tråd.

Lenke til kommentar

Canon er nok størst, de har flest produkter innen foto, og har også flere områder de satser på. Nikon har f.eks ikke printere og videokamera, selv om de for en del år siden produserte dette. Tror det var Video8 og HI8 (tror faktisk det var Sony som produserte de).

 

Så Canon er nok desidert størst, men når det gjelder kompetanse på foto, så er de nok ganske like og like anerkjente.

Lenke til kommentar

Må motstå fristelsen fra å lese Ken Rockwell sine skriblerier heretter. Blir bare sur og irritert hver gang jeg gjør det. Mannen har jo null peiling, men tror selv han er Gud når det gjelder kunnskap om foto.

 

Uansett så kan det jo se ut som det er noe hold i mine håp om at det kommer en D200 da. Tviler på at jeg kommer til å kjøpe en umiddelbart da jeg mistenker at prisen blir litt for stiv, men kanskje om prisen synker noe, noe den jo gjerne gjør etter noen måneder på markedet.

 

Vi får se... nå blir ihvertfall skuffelsen stor om de drar frem en oppfølger til Coolpix 8800 fremfor en D200 på lanseringen på torsdag.

Lenke til kommentar

Hvis spådommene holder stikk om et nytt D200 med de spesifikasjonene som er nevnt er det duket for en skikkelig posisjonskamp mellom Nikon og Canon ....selvfølgelig til glede for oss forbrukere...;-) Tipper jeg sitter litt på gjerdet ennå med min gode gamle 300D.. :D Her kan det bli priskrig og masse spennende produkter som kommer på markedet de neste 1 - 2 år...

Lenke til kommentar

Hva med FM3(D)?

 

Husker ikke detaljene andre spesifikasjoner enn at kameraet ville komme uten fargefilter, og uten, eller med valgfrie autofokus/eksponeringssystemer, slik at det ikke bare ville være like hendig og "manuelt" som andre kamera i FMx-serien, men også nesten like strømgjerrig.

 

Jeg synes dog at dette ville være et litt sært kamera å sende ut på markedet , og tror en D200 heller ville være med på å skaffe mer balanse i markedet..

 

Mvh

Kjetil

Lenke til kommentar

Sånn som jeg tolker ordet "verdensnyhet" bør det helst være noe mer spennende enn et 12,4 mpx "20D+"-apparat egentlig, med ordet "verdensnyhet" impliseres vel egentlig en eller annen teknisk tour d'force - noe som ikke verden har sett før - og jeg kan ikke se at de D200-spesifikasjonene slik ryktet skal ha det til at disse er egentlig introduserer noe særlig annet enn en ny kombinasjon av vanlig/eksisterende teknologi.

 

Hva med et digitalt Nikonos V? ( :) ) Passer i det minste litt til "verdensnyhet"?

 

Dog er det definitivt rom i Nikons dSLR-linje med en modell mellom D70s og proffmodellene..

Endret av olemm
Lenke til kommentar

....det er bare en dag igjen folkens så vi får smøre oss med litt tolmodighet...;-), men er ellers enig med betraktningene her. Å lansere noen som en

" verdensnyhet " krever en viss substans. Men...har i minnet enda Nikons lansering av D50 som et kamera som liksom skulle være revolusjonerende osv osv... :roll: Det er store ord som brukes i forkant av lanseringen, men det er Nikon ikke alene om å bruke...

 

I alle fall....spennende blir det i morgen...kommer nok til å følge med på nettet hva som virkelig dukker opp som nyhet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...