Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

24 Volts cd-spiller og forsterker


Prelude

Anbefalte innlegg

Heisann

 

jeg fikk nå nettopp en fast bil jeg skal kjøre (er yrkessjåfør) og jeg har lyst på bedre lyd i bilen enn hva den (elendige) cd-spilleren klarer å levere, så jeg vil gjerne bytte ut spilleren og høytalerene i bilen (Volvo FH12 460 btw..).

 

det som er, er at strømanlegget i bilen kjører på 24V (27V under drift) så jeg må ha en spiller og forsterker som kjører på denne spenningen. riktignok så er bilen utstyrt med en 24/12V omformer for tilleggsutstyr som må ha 12V men denne er veldig svak så denne kan ikke brukes til noe annet en mobilladdere og likn.

 

så, mitt store spørsmål, hvor i all verden kan jeg få kjøpt en cd-spiller (helst med mp3 støtte) og en forsterker til 24V?

 

PS. bare så det er sagt, jeg har null peiling på bilstereo så annbefalinger på hva jeg bør velge hadde vært fint.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har aldri så mye som sett en 24V spiller noen gang.

 

Men de finnes sikkert.

Tviler på at utvalget er spesielt stort.

Du kan

A) jakte/høre med andre på forumet etter en 24V spiller og forsterker

B) Få fatt i en skikkelig omformer, skulle ikke tro at slike trafoer er så veldig dyre.

Tror nok det tilsammen med forsterker osv blir noe dyrere enn A, men verdt det i lengden, skal se om jeg klarer å finne en trafo for deg. Vær obs på at de kan bråke litt.

C) en iPod og et skikkelig headsett, unektelig det enkleste..

Lenke til kommentar
Fant denne siden: http://www.signat.no/

 

Ser ut som om de selger 24V anlegg.

 

 

OT: Trodde man sluttet å lage slike websider en gang på 90 tallet.

Neineinei, dei lever i beste velgåande. Leiter du litt etter internettbutikker som selger bilstyling så ville du blitt forskrekka over kor mange sider som held seg til akkurat den stilen der. :p

 

Eg tenker mest i retning av transformator her. Det er jo ein del straum så det vil vel koste litt. Er sikkert nokon her på forumet som har peil :yes:

Lenke til kommentar

det kan godt være mulig at den radioen som er i bilen er tilkoblet den 12V trafoen som allerede er i bilen. jeg har ikke skrudd ut spilleren og sjekket hva den går på, men det kan jeg finne ut i morgen. om den gjør det så blir det mye enklere å finne en cd-spiller. :)

side-notis. jeg prøvde å koble laptop ladderen min til 12V uttaket i bilen og det resulterte i grillede sikringer, så jeg har meget liten tro på å kjøre en forsterker på denne.. ;)

 

jeg vil nå ha mer lyd en hva jeg har allerede i bilen så en forsterker må jeg nesten ha, men å finne en passelig forsterker som bruker 24V burde vel være mulig eller hva?. der er jo tross alt 2x8" høyttalerplasser i dørene og i veggen ved sengen er der ferdig tillaget høytalerplasser for to 10" høytallere. er bare å fjerne dekslene og montere inn godsakene :)

 

 

Edit. var litt sen i avtrekkeren der.. 24V forsterkere, nais. :thumbup:

 

Edit2. sant nok, det var en stygg side menneh, dem har det jeg er på jakt etter :)

så var det valgets kvaler, 4x50W eller 4x70W+180W? er egentlig bare 2000,- i prisforskjell mellom de to firekanalers forsterkerene, men om det er verdt å gå fra den lille til den store forsterkeren er en annen sak. klart, kjekt med ekstra watt og at den store har en egen sub-kanal er ett stort pluss. men trenger jeg det virkelig? har ikke den fjerneste anelse.. ;)

Endret av Prelude
Lenke til kommentar

de fleste ganger pleier å være dynamoen som levere 24 volt og den ladder 2 stk 12volts batteri som er koblet i serie... så finn det ut. Er det 2 batterier i serie er saken enkelt. Ellers man kan ikke bare "bruke" en transformator for å få lavere spenning.... husk at detter er DC spenning. :whistle:

 

Aller billigste alternativ er en spenningsregulator som halverer spening inn. Men det er flere måtter å gjøre det på. Mest drift sikkert og "evig varende" ville vært dioder i serie på en kjøle platte.... :thumbup:

 

hvor holder du til??

Lenke til kommentar

heisann.

 

nå har jeg ikke tilgang til bilen på en stund så dette prosjektet blir lagt på is for en stund fremover grunnet onkel politi som mente på at dem ville ha førerkortet mitt. :mad:

 

så de pengene jeg hadde lagt til siden for stereo går nok til rettslige utlegg som advokat og muligens bot. :realmad::realmad:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...