Gå til innhold

Dette beviser vel nesten at det er annet liv?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg tviler ikke et sekund på at det finnes liv der ute,men at de skulle komme hit er litt usannsynlig.Siden den nærmeste stjernen til jorda ,utenom sola,er 4 lysår unna (9,5 billioner km*4) ville de ha brukt mange tusen år for å komme fram,forutsatt at de har den teknologien som vi har.Vi har sendt ut radiosignaler i kanskje 50 år,så hvis aliene allerede skulle ha snappet opp noen signaler fra oss,ville de enda ha et godt stykke igjen!

Endret av eivind lunder
Lenke til kommentar
Jeg tviler ikke et sekund på at det finnes liv der ute,men at de skulle komme hit er litt usannsynlig.Siden den nærmeste stjernen til jorda ,utenom sola,er 4 lysår unna (9,5 billioner km) ville de ha brukt  mange tusen år for å komme fram,forutsatt at de har den teknologien som vi har.

Du tar antageligvis feil!

Forskere roter rundt med lysets hastighet.

Light in a vacuum travels at approximately 186,000 miles per second, but a popular misconception is that, according to Einstein’s special theory of relativity, nothing in the universe can travel faster than this speed.

http://www.livescience.com/technology/050819_fastlight.html

Hvorfor skal det da liksom være så "uvirkelig" at vi har besøk fra andre planeter?

Som jeg har nevnt før (i en tidligere tråd) så finnes det faktisk teorier på at man kan kanskje reise med en hastighet 32 ganger lysets, ved å "svinge" fartøyet opp i det infrarøde lysspekteret (noen som tenker på UFO-filmen som ble tatt over Mexico med FLIR-kamera nå?) OG, det må også nevnes, at når vi først vet HVORDAN, så er dette sikkert like enkelt som "å skjære ost med en ostehøvel".

 

La dere ikke lure av hva et heller "konservativt" forsknings- og utdanningsmiljø, forsøker og prente inn i skallene deres. De også, er der ute for å selge bøker og sine egne (feilslåtte) teorier, for å få offentlig støtte og bevilgninger!

Endret av runmad
Lenke til kommentar

Høres vanskelig ut å gjøre med noe så stort som et romskip - stor masse => liten, liiiiten bølgelengde... Samt at du kan ikke kjøre et romskip inn i en lysleder :p

 

Forøvrig har alle disse eksperimentene fungert ved å lage barriærer - og et romskip vil gå saktere, ikke fortere av bariærer... de har masse ;)

Lenke til kommentar

Vel. Partikkler og bølger er to sider av samme sak. En partikkel er også alltid en bølge - men for partikkler på størrelse med et romskip (i den grad det kan kalles en partikkel), blir bølgelenden veldig liten, og uskarpheten i hvor det befinner seg hen også veldig liten. Så sannsynligheten for at plutselig bestemmer seg for å hoppe noen avstand av betydning, er minimal. Dessuten kan man ikke styre hvilken rettning det hoppes i - når dette gjøres med lys, sender man en uffattelig mengde fotoner med en langt lengre bølgelengde mot en rekke vegger - og selv om de aller aller fleste vil stoppes eller reflekteres, vil noen ha hoppet over. Kun de som da har hoppet over en større mengde bariærer vil komme igjennom til måleinstrumentet.

 

Dersom du skulle gjort noe tilsvarende med romskip, måtte du:

1. bygget en tunell med bariærer tvers igjennom verdensrommet til dit du skal

2. sendt en helt uhorvelig ufattelig mengde skip igjennom - for *hvert* skip vil sjangsen være ufattelig mye mindre enn for et foton - og jo større masse, des mindre sannsynlig

3. bygget en sinnsykt solid barriære som tåler kollisjoner av en sinnsyk mengde skip (absorbsjon)

 

En annen mulighet er jo selvfølgelig å først bygge en liten tunell for lys på forhånd, og så sendt informasjon igjennom denne (hvis det da ikke er umulig å sende *informasjon* med overlysfart) - informasjon som inneholdt instruksjoner til mottakerenden av et "teleporteringsapparat". Men dette igjen forutsetter at teleportasjon er mulig - noe det neppe kan være ettersom det er umulig å "lese av" ethvert atoms tillstand i et og samme øyeblikk... I såfall måtte det vært å (for en biologisk organisme) "gro" en klon i mottakerenden, som man så "programmerte" med "den teleportertes" erfaringer etc.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...