Gå til innhold

Portabel EasyNote anbefales! Kun 8000,-


nesjon

Anbefalte innlegg

Det virker som at PB Norge har delt sine modeller brodelig mellom de to største; Elkjøp og Expert.

 

http://www.packardbell.no/products/node1822.asp

 

Siden Elkjøp har prisgaranti er det spesielt bra at de konsentrerer som om produkter de er alene om. Ikke så vanskelig med prisgaranti så lenge det ikke finnes andre forhandlere. Er ikke også Lefdal eid av Elkjøp?

 

Hos PB ser man at det er Expert som er forhandler av PB A7735.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

ser fin ut! akkurat kjöpt meg en asus A6L med lignende specs+litt bedre batteri+1,1kg extra vekt for 6000kr.

Hade jeg hatt mere penger ville jeg nok sendt tilbake den jeg har nå og bestillt den maskina der, men synes ikke det er verdt 33% ökt pris for å få ned störrelsen akkurat nå. Setter også pris på batteritiden som er 4h på asus'en.

Lenke til kommentar

http://www.tomshardware.se/processorer/200...watt-pc-02.html

 

pentium cpu'en trekker jo minst like mye ström som celeron så lurer på hvordan batteriet kan leve lenger nå en för.

 

Jeg har også samme maskinen (A5560).

 

Kan legge fram mine synspunkter på den. Har hatt min i ca. 2 uker nå.

 

Pluss:

 

- Liten, lett og tynn (veide den inn til 1,84 kg på vekta)

- Veldig skarp skjerm med god lysstyrke

- Godt (om enn LITT bråkete) tastatur

- Dual layer DVD-brenner og 512 MB ram

- Standard med 5400 RPM harddisk!

- Forholdsvis solid bygget

- Firewire, 3x USB, TV-ut og trådløst nettverkskort

 

Minus:

 

- Dårlig batteritid (ca. 2-2,5 timer)

- Vifta går nesten hele tiden, merkbart men ikke ubehagelig støynivå

- Billig følelse på museknappene

- Skjermkort med delt minne.

- Dårlig lyd i høyttalerene

 

 

På min har jeg skiftet ut prosessoren til en Pentium-M 1,7 Ghz. Etter at jeg gjorde dette har batteritiden økt til 3,5 til 4 timer (har også undervoltet prosessoren) og vifta går kun en sjelden gang ved "surfebruk". Dette gjør jo litt med prisen også da, totalprisen på maskinen har kommet opp i 9400,- men jeg syns fremdeles den er verdt det... Den er jo så forbannet søt! Til mitt bruk (student) syns jeg den er helt perfekt!

 

Anbefales på det varmeste så lenge du ikke skal spille nye spill. Husk også at man har muligheten til å bytte prosessoren for å bedre batteri/støy vesentlig!

4735649[/snapback]

Lenke til kommentar
pentium cpu'en trekker jo minst like mye ström som celeron så lurer på hvordan batteriet kan leve lenger nå en för.

 

Celeron mangler ein del strømsparingsfunksjonalitet som Pentium M har. Maksimum strømbruk gir altså ikkje riktig bilde av faktisk strømbruk.

 

Dette er noko som gjev meg hodebry, eg har nemlig ingen interesse av kraftig cpu, men eg vil ha ein stille pc, noko som gjer at Celeron kjem litt til kort (aukt strømbruk = aukt varmeutvikling = meir støy)... :(

Lenke til kommentar
pentium cpu'en trekker jo minst like mye ström som celeron så lurer på hvordan batteriet kan leve lenger nå en för.

 

Celeron mangler ein del strømsparingsfunksjonalitet som Pentium M har. Maksimum strømbruk gir altså ikkje riktig bilde av faktisk strømbruk.

 

Dette er noko som gjev meg hodebry, eg har nemlig ingen interesse av kraftig cpu, men eg vil ha ein stille pc, noko som gjer at Celeron kjem litt til kort (aukt strømbruk = aukt varmeutvikling = meir støy)... :(

5056378[/snapback]

 

Hvor stille da? På min 1,5ghz så går viftene oftest på 100% når jeg kjörer @1.5ghz.

Men synes maskina er stille for det. Tviler på at noen kan bli speciellt plaget over den lyden som genereres. Vis en tenker på at hardisken bråker litt også så er det veldig lite å tjene på lavere turtall på viften.

Lenke til kommentar

Hmm, ser ut som nokon var før meg her.

 

Skulle akkurat til å tipse om samme pc. Har bestilt meg i hui og hast i går kveld. Oppdaga pc-en i går etm., for innom Elkjøp og spurte etter den, og dei hadde den på lager. Då han såg prisen på nett, deretter sjekka på skjermen (deira innkjøpspris + avanse) sa han at "her er det truleg ein feil, vent litt, eg skal sjekke". Han kom tilbake og viste meg annonsa i avisa der den er annonsert til 11995,- i ei svæær heilsides annonse i Elkjøp-avisa, med stor skrift "SJEKK PRISEN!". Han sa at det var det beste prisen han kunne klare, samt skulda på at det kosta å drive butikk vs. nettbutikk.....

 

Forresten, ein anna detalj..... specsa på packardbell.no seier at skjermkortet er "Intel® Extreme Graphics 2". Det er mest truleg feil, heldigvis. Riktig skjermkort MÅ etter mi oppfatning vere GMA900, i og med at chipsettet er 915GM. Ellers har dei gjort noko veeldig rart.

 

For dei uinnvidde betyr GMA900 vs. IEG2 MYKJE. Meir enn dobbel fart, GMA900 er vel i klasse med Geforce FX5200 kanskje.

Lenke til kommentar

Den er neppe feilpriset, men billig er den. Det hender Elkjøp på nett har noen knalltilbud. Pc'en står oppført på forsiden til Elkjøp, og Lefdal selger den til samme pris (nå har riktignok Lefdal og Elkjøp samme eier...).

 

Angående skjermkortet stemmer det at den har GMA900. Info fra Packard Bell.

 

Ellers er det verdt å merke seg treg harddisk (4200 rpm i følge PB) og elendig batteritid (90 minutter i følge Elkjøp/Lefdal).

 

Dere som kjøper den får komme med tilbakemeldinger på hvordan pc'en er.

Lenke til kommentar

I dag står det "partivare max 2 per kunde" og "internettpris" så det er nok ikke feilpriset nei.

 

Prøvde og få noe fornuftig ut av han som jobbet i dataavdelingen på elkjøp. Selvfølgelig til ingen nytte, jeg sjekket maskina som var på utstilling, den hadde gma 900/915 chipsett så det er nok riktig.

 

Noe som er litt rart er att skjermoppløsningen var 1280*768 og ikke 1280*800 som det står på nettsidene til elkjøp. der står det forøvrig også at maskinen leveres med:

 

Prosessortype: Intel Pentium IV

Prosessorhastighet i GHz: 1.73

 

Mens det like ovenfor står Intel Pentium M prosessor 740

 

Oppgitt batteritid varierer fra 90(på nett) til 150(i butikk) min. Maskina leveres uten noen form for strømstyring annet enn lysstyrke på skjerm og selvfølgelig wlan.

 

Batteritiden er noe elkjøp selv har funnet ut, så jeg ville ikke lagt så stor vekt på de tallene. Selgeren jeg snakket med mente at denne maskina hadde bra batteritid i forhold til de andre maskinene på elkjøp(Selv tror jeg ikke et sekund på noe av det han fortalte).

 

 

Konklusjonen må bli att alle avdelinger av elkjøp er en smule inkompetente på data.

 

Selgeren jeg snakket med frarådet meg sterkt å legge noe særlig vekt på batteritiden når jeg skulle kjøpe "laptop" (han gjorde nemlig et poeng ut av at jeg sa bærbar og ikke laptop), for da kunne jeg "ende opp med mye rart".

Når jeg spurte om eksta batteri ble han nesten litt sur og ville ikke sjekke pris eller noen ting. Han påsto jeg kunne få et batteri med flere "milliampere" for "rundt en tusenlapp", men det var lett å se at han egentlig bare gjettet. Når jeg hintet at han kunne gå og sjekke det for en mer eksakt pris, begynte han og fikle med skrivebordsoppsettet. Han skiftet bakgrunnen fra strukket til sentrert slik at bakgrunnen ble et lite bilde midt på skjermen. Det ser litt dumt ut på en skjerm som er ganske liten fra før. Han var mest opptatt av at maskina hadde dvd-brenner med lightscribe, fordi det var "veldig tøft med logo på dvd". Nå har ikke denne maskina lightscribe så jeg takket for "hjelpen" og gikk.

 

Lurer fortsatt litt på det med extra og større batteri til denne hvis noen her vet?

Lenke til kommentar

I følge Packard Bell (PB) leveres maskinen med et "Sony SQU-409 4400mAh battery". Tror neppe det finnes kraftigere batteri tilgjengelig. Står heller ikke nevnt andre batteristørrelser til denne maskinen hos PB, men det burde være mulig å få kjøpt tilsvarende batteri hos Elkjøp som kan benyttes som reserve-/ekstrabatteri. Så spørs det hvilke priser Elkjøp opererer med på batteri til bærbare pc'er...

 

Jeg synes 90 minutter høres lite ut med et såpass kraftig batteri i kombinasjon med Pentium M. Godt mulig det er mulig å forlenge den oppgitte batteritiden vesentlig.

 

At kompetansen til selgerne på Elkjøp er variabel er det ingen tvil om. ;)

Lenke til kommentar

I og med at Aceman2 sin A5560 er identisk batteri på, og hans batterilevetid har gått frå ca. 2 til 3,5-4 timar etter at han skifta frå celeron til pentium M, har eg klokketru på omlag samme batterilevetid. Mulig f.eks. GMA900 bruker meir batteri enn IEG2. Batteritid er uansett ikkje det viktigaste for min del...

 

Når det er sagt, eg er langt frå fornøgd med Packard Bell i Norge samt Elkjøp sine opplistingar av spesifikasjonar, jamfør diverse feil oppdaga både her og der.....

 

M_Mickey: Fekk du fysisk sjekka at skjermen har 1280x768? Specs på packard bell sine internasjonale sider (via "support"), fortel om "WXGA: 1280 x 800 pixels" oppløysing

http://support.packardbell.com/no/mypc/ind...PB30Q00916#show

 

 

Vel, 30 dagers returrett er uansett til for å brukes om det skulle vise seg at pc-en ikkje lever opp til forventningane.

 

 

Edit: Skal gi ein kjapp omtale om ca ei veke om kva eg meiner om pc-en.

Endret av agarfors
Lenke til kommentar

Ja alle tallene spriker både her og der, 1280*768 var skjermen jeg så. Ikke noe galt i det.

 

Hvis du ser nøye etter ser du også at de fysiske målene på maskinen varierer en del fra PB sine sider til elkjøp.

 

Ganske dårlig at man ikke klarer å få "detaljene" riktig når man selger så dyre produkter.

Lenke til kommentar

Ville berre seie at eg har motteke min A8840, bestilt onsdag (tirsdag kveld, faktisk), i dag. Førsteinntrykket er svært bra. Batteriet står til lading, og eg reiser vekk mandag-onsdag, spørs om eg får gitt vidare tilbakemelding før etter det. PC-en er så langt rimelig stille. Høyrer tidvis ei vifte som suser litt, men har så langt også installert diverse programvare i eitt kjør sidan eg fekk pc-en, eg har altså ikkje gitt pc-en mykje idle tid. Kjem tilbake med meir, spør om du har konkrete spørsmål.

 

- Skjermen er tydelig og klar, ingen døde pikslar oppdaga. Blir forstyrrelse i skjermen ved trykk på baksida, men greit nok.

- Tastaturet er behagelig, verker som det er solid fundament under tastaturet, det gir ikkje etter for trykk.

- Svært nøgd med plassering av tastar som home, pgup, pgdown og end.

- Ein del portar som lyd/mic og høgtalerar er i front. VGA, DVD og modem på høgre sida, nettverk, firewire, usb, pcmcia på venstre side, strøm, tv-ut, usb bak. Blir vel fort sjøstjerne/blekksprut av slikt, men...

- Enter, backspace samt space er små, men store nok til at eg lar vere å trykke feil. Perfekt kompromiss.

- Hmm, kan no seie at ved idle starter ikkje vifta..... så lenge eg har skrive på dette og ikkje installert noko, altså.

 

Som sagt, mykje utesta, men førsteinntrykket er bra.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...