Gå til innhold

Manchester United


Old Game

Anbefalte innlegg

Kjapp oppsummering for min del:

Shaw veldig frempå i første omgang. Mange positive involveringer. Valencia spiller nok en solid kamp på backen. Blind ønsker å vise seg frem for Mourinho, og lykkes i veldig stor grad. Få feil, flere gode løsninger. Åpenbaringen er likevel Bailly, som rett og slett herjer. Får et gult kort, og blir lurt av Vardy på den store Leicester-sjansen i første omgang, men med unntak av det helt strålende.

 

Carrick er for det meste usynlig. Jobber jevnt i midtbanen, men gjør ikke mye ut av seg. Det gjør derimot Fellaini, som fortsatt er stygg i spillet. Jeg håper ikke Mourinho lar Fella-stilen passere - Mou kan være kynisk nok til det - men heller innser at belgieren er styggere i spillet enn han er bidragsyter. Når Pogba er spilleklar, og Mkhitaryan har fått litt blodomløp i beina - da håper jeg ikke vi ser mye til Fellaini på banen.

 

Zlatan er Zlatan. Lite involvert lenge. Flere balltap, og virket ikke å ta tempoet helt. Men han scorer det avgjørende målet. Sterk i duellen der, og med litt tilpasning tror jeg han kommer til å ta PL-nivået bra (om enn ikke med "storm", som klisjeene vil ha det til). Også pluss for å rydde opp ved et par defensive dødballer.

 

Rooney? Forferdelig. Hva gjorde han? Serverte Zlatan en sjanse i Leicesters fem-meter, men bortsett fra det var det tynne greier. Fryktelige balltap, ingen kreative løsninger og hans offensive bidrag var lik null.

 

Hva skjedde med Mata? Mou virker å beklage seg når Miki kommer innpå til fordel for spanjolen. Merkelig. Håper det var av Matas eget ønske - en liten skade, kanskje - hvis ikke er det veldig trist. Det sender noen signaler å ta ut en som selv kom inn som innbytter.

 

Kampens høydepunkt: Gliset til Valencia når han tar på seg kapteinsbindet.

 

Kampens lille smil: Schmeichel som involverer seg i Uniteds 16-meter mot slutten av kampen. Som å se faren. Jeg tror - helt ærlig - at Kasper kunne blitt like god som faren, dersom han hadde gått gjennom United-keeperskolen. Han er ikke langt unna i dag, men det har tatt tid.

 

Edit: Må jo bare legge til; Lingards mål er helt krem. Fantastisk rykk, fart og ikke minst vilje. Det virker som mange hadde lyst å vise seg en 11-er-plass verdig i dag. Det liker jeg å se.

Endret av Skavold
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Enig i mye av det du skriver. Det er mye positivt å ta ut av denne kampen, selv om man under kamp sitter å blir mest frustrert over de sammen tingene over og over igjen. Jeg takler rett og slett ikke tre-fire førstetouch på rad som ender hos motstander eller pasninger som gang på gang finner en motspiller. Det er slurv og slurv er ikke akseptabelt i øverste gren av sport - uansett hvilken sport. Det er absolutt lov å gjøre feil, det skjer med de aller beste også, men feil på feil er uakseptabelt. 

 

Valencia var ikke god i dag. Han ble bedre når Mata kom på, uten tvil, og det virket som at de hadde en connection som han ikke hadde sammen med Lingard. Det forsvarer dessverre ikke alle feilpasningene han hadde de første 65 minuttene. Det var rett og slett helt elendig, og han var jo helt rå mot Galatasaray? Jeg har troen på Valencia, men jeg ønsker enda at vi skal handle inn en ny HB hvis ikke Darmian anses som god nok. Valencia varierer for mye og kommer aldri til å briljere slik han gjorde på kanten i sin beste sesong for oss. Er forøvrig veldig enig i at gliset til Valencia varmet, det var ekte glede å få kapteinsbindet - slikt liker jeg å se. 

 

Shaw var rett og slett nydelig å se på. Nå har jeg ganske sterke "følelser" når det gjelder Shaw siden det var direkte forferdelig når foten hans gikk i to i fjor. Hans enorme hurtighet har vi virkelig savnet og jeg gleder meg til å se at formen kommer tilbake steg for steg. Hvis han fortsetter sin progresjon som han hadde før skaden, har jeg ingen tvil om at vi kan ha verdens beste to-veis back i klubben om noen år. 

 

Bailly. WOW. Han var et beist utpå det og jeg bare ser for meg for et par vi kan ha i Smalling og Bailly hvis han fortsetter på dette nivået. Jeg kan absolutt nada om spilleren, så dagens prestasjon ble liksom en wow-faktor for meg. Forhåpentligvis fortsetter dette framover, selv om jeg er meget godt klar over alderen hans. Det vil bli feil, og det vil komme avgjørende feil også - men sånn er det. Husker enda at folk ville selge eller halshugge Mike Smalling etter hans røde kort. Syns forøvrig at Blind gjorde en veldig god kamp også. Han er litt treg, men det er ingen tvil om at han har et meget klokt fotballhodet. Han klarering av ballen og beinknuser-taklingen mot Vardy var rett og slett elskverdig. 

 

Carrick er Carrick. Han er usynlig stort sett hele tiden, hele karrieren sin - men han gjør en enorm jobb. Det er rett og slett trist at mannen er blitt så gammel, for vi hadde virkelig hatt behov for en 26 år gammel Carrick igjen. Vi blir et helt annet lag når han går ut og det vises med engang at vi mangler en mann til å styre tempoet fra midten. Forhåpentligvis kan kanskje Pogba ta seg av tempoet når han ankommet. 

 

Fellaini gjør meg regelrett oppgitt i dag. Han tok seg opp i andreomgang, men var banens andre dårligste spiller i dag. Det at Mourinho går i samme felle som LVG og Moyes, og bruker han på sentral midtbane er en stor gåte for meg. Fellaini springer mye, plager mye og er et uromoment hele tiden - men vi kan da virkelig kjøpe bedre spillere hvis det er alt vi ønsker. Park Ji-Sung og Fletcher var kanskje de beste i verden på akkurat dette. Matuidi hadde passet PERFEKT i en slik rolle, i tillegg til at han besitter andre kvaliteter også. Jeg forstår ikke hvorfor Fellaini er på midtbanen vår, når hans beste posisjon er den Rooney ødelegger. 

 

Lingard var ok og målet var fantastisk. Martial var usynlig i dag, men viste seg fram en og annen gang. Forventer store ting av dem begge framover, uten tvil. Rooney? Gidder ikke bruke mye tid på han, rett og slett. Få han ut av startelveren, kanskje laget også. Han trenger seriøst en stor forandring. Han er ødelagt og jeg ser ingen utvei for han hos oss. 

 

Deilig å se Zlatan skåre, det lå i kortene hele kampen. Han var stort sett unsynlig, men det er da virkelig ikke så rart da. Rooney stinket ut hele angrepet, Fellaini bommer på 75% av pasningene og Valencia, som hadde ballen utrolig mye faktisk, hadde en ganske tung kamp. Zlatan er en av verdens beste kraftspisser, slått av bare Lewandowski i mine øyne (kanskje Giroud i form også) og det at vi sender han på det ene løpet etter det andre inn i bakrom blir ganske feilslått. Da må vi heller dytte han ned i en litt dypere rolle i en 4411 og sette Rashford på topp som kan ta seg av bakrommet. Uansett en legende som jeg elsker å se i drakten vår. 

 

Mata var djevelsk god i dag og jeg forstår ikke hvorfor han ble byttet av igjen. Jeg regner med at det bare er bagateller uansett og at det ikke spiller inn på noen som helst rolle. Hvorfor han ikke spiller som tier er uforståelig for meg. Han har et tempo med ballen i beina, nå kan Mata være Mr.Slowpoke, som Rooney ikke er i nærheten av engang. 

 

 

Nei vet dere hva? Vi har en spennende tid framfor oss. Mkhitaryan og Pogba tror jeg kan endre hele greia for oss, sammen med Zlatan, Martial og Mata. Deilig deilig deilig! 

Lenke til kommentar

Da har jeg sett kampen i reprise. Fellaini god defensivt i førsteomgang, Ikke så god ellers.

 

Valencia hadde nok en fin kamp på backen, spesielt utover kampen. Ble nok holdt litt igjen i starten pga all farten Leicester har fremover. Fjerde assisten på de tre siste kampene.

 

Carrick og Rooney hadde en dårlig dag begge to. Blind fortsetter den bra formen, skal bli spennende å se hva som skjer når Smalling er tilbake.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...