Gå til innhold

Husker dere Bugg?


HolgerL

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

husker dere de helt gamle buggene da? de som var noe eldre enn de som det er bilde av i første post. De som var innpakket i papir som var brettet rundt tyggisen, i stedet for plast slik som det er på bildet. Det var da ikke noe luft inni pakken.

 

Av den sorten var det en type som var gul-grønn som var ganske syrlig. Er helt sikkert den du tenker på Holger, og jeg mener det var sitronsmak på den eller noe sånt...

Lenke til kommentar

Ny design

Det første som slår deg når du står der i butikken, og skal ha Bugg, er de nye innpakningene. Tyggisen har fått en mer pose-aktig innpakning, hvor plastikken glinser lett, og gir et "metallic" preg. Det er ikke bare selve innpakningsmaterialet som er nytt, også selve den grafiske designen vitner om nytenkning hos Malaco. GAB NET mener at denne omleggingen til en muligens mer tidsriktig design er meget mislykket og unødvendig. Bugg handler nemlig om følelser, og om vår egen barndom. Å fjerne deler av "det trykte 80-tallet" fra det norske næringsmiddelmarkedet, er et slag i ansiktet på oss som faktisk koste oss på 80-tallet. Men selv om dette er fryktelig, kommer nok de fleste av oss til å venne oss til dette etter hvert.

 

Tyggis mot år 2000

Mens 80-tallet var veldig pastell, soft og syntetisk, vitner de nye smakene om at tyggegummien går nye veier. Alle de tradisjonelle fruktsmakene er oppbrukt, og Malaco har gått til appelsin/sur appelsin. Appelsinsmaken er veldig vanskelig å få til syntetisk, men Dansk Tyggegummifabrikk (som opprivende nok produserer smørja), har klart det med stil. Smaken er troverdig, og GAB NET mener at navnet er passende. Hot Pepper er et navn i tiden. Passe engelsk og passe trendy. GAB NET mener dog at denne "pepper" feberen er en veldig overdrevet sak. Det som startet med smågodtbiter for 10-15 år siden, og nådde sitt klimax under Tyrkisk Pepper-feberen i ca. 1992, har ført til at folket er blitt noe lei hele greia. Et eksempel på dette er den mislykkede lanseringen av den fyttigrisen så vonde "Tyrkisk Pepper-isen" i fjor sommer. Hot Pepper er ganske god, men smaker som et bleikt Tyrkisk Pepper-drops. Den er ikke hot (vi venter på en "Indisk karrigryte"-smak), og den smaker heller ikke som det pepperet moren til GAB har i kjøkkenskapet sitt.

 

De store skuffelsene

En stor, gjennomgående feil i begge smakene er at smaken varer kun i 3-4 minutter. Dette, i kombinasjon med at prisen på Bugg ble satt opp fra 50 øre til 1 krone for noen år tilbake, fører til at det blir en dyr investering hvis man skal ha tyggis f.eks. gjennom en hel skoletime. Mykhetsfaktoren er grei nok, men her vil alltid Jucy Fruit (eller hvordan det staves...) ha førsteplassen. Det tar ca. 9 sekunder før man har kommet opp i en normal tygge-marsjfart. Det viktige med tyggegummi for den målgruppen Bugg sikter seg inn mot er boblene. Her må vi desverre skuffe, og si at tyggegummikongene Hubba og Bubba leder med flere avskårne hestehoder. Hvis man skal imponere med store bobler holder ikke Bugg mål, og neste gang håper GAB NET at Malaco satser litt mer på utvikling innenfor dette området.

 

I det hele tatt

kan Malaco se seg middels fornøyd med de nye smakene. I tillegg til lengre smak og større elastiske egenskaper, ønsker vi også at tyggisen muligens kunne ekspandere noe mer i munnen til tyggeren. Buggs fortrinn er, og vil alltid være den gunstige prisen. Selv om det også finnes andre tyggiser i det samme prissegmentet, er disse gjerne belemret med klistremerker med et eller annet suspekt, kommersielt budskap. GAB NET vil anbefale Bugg til de som ikke har råd til en skikkelig pakke Hubba Bubba. Som en ekstraservice vil GAB NET, på tampen av denne artikkelen, bringe varedeklarasjonen for de to typene.

 

Sur appelsin / appelsin:

Sukker, gummibase, glukosesirup, syrer (E330, E296), fuktighetsbevarer (E422), aromaer, emulgator (E322), antioksidasjonsmiddel (E 321).

 

Hot pepper:

Sukker, gummibase, glukosesirup, lakrisekstarkt, fuktighetsbevarer (E422), aromaer, ammoniumklor, emulgator (E322), antioksidasjonsmiddel (E 321).

 

:p

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...
  • 5 måneder senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...