Gå til innhold

Cannon EOS 20D eller brukt Cannon EOS 1D


Anbefalte innlegg

 

Alternativene til 20D er 1DmkII og 1Ds. En pent brukt 1DmkII kan være et alternativ; Da får man et mere solid og raskere kamera, med omtrent samme bildekvalitet som 20D. Det veier dog mye mere. Apropos vekt, så kan du også få en 1Ds brukt for 25k. Dette kameraet er fysisk omtrent identisk med 1D og gir noen fantastiske bildefiler, men er ikke noe actionkamera. (Hvis du kan/vil legge ut så mye penger, ville jeg ventet litt og sett om 5D med fullformat blir lansert nå i august. Da vil nok prisen på 1Ds synke enda mer.)

Hva mener du med at Canon EOS 1Ds Mark II ikke er noe actionkamera? Så vidt jeg har forstått er dette et 'state of the art' kamera, og noe av det ypperste man kan få kjøpt i dag. Har jeg misforstått?

 

Bare huset koster jo ca 60.000 NOK

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Merkelig! Jeg er skuffet over 1Ds Mark II hvis dette er tilfellet. Man må jammen gjøre hjemmeleksen sin hvis man skal unngå å gå i fellen når man kjøper kamera. Hvordan Canons flaggskip 1Ds Mark II kan være dårligere enn forgjengeren på autofokus er meg en gåte. Jeg kan bare ikke fatte det.

 

Når jeg ser på bilder på foto.no synes jeg at jeg kan se på bildekvalitet når bildet er tatt med en Mark II. Bildene er utrolig klare.

 

Når folk tar bilder av ørner som flyr ned og fanger fisk, hva slags kamera må man ha for å klare noe sånt? Jeg har aldri sett noe slikt i virkeligheten, men tipper at det ikke går sakte for seg. Manuell fokusering klarer vel de færreste.

 

At man ikke skal kunne bruke 1Ds Mark II til slike ting (etter det jeg forstår) er en stor skuffelse. Jeg har skikkelig lyst på et ordentlig kamera, men det synes som om det ikke finnes kamera som er gode nok. Se på bare de negative tingene på EOS 20D:

 

http://www.akam.no/artikkel/10575

 

I følge denne testen er jo autofokus dårligere enn på mange kompaktkamera. Går det an å få dårligere autofokus enn på kompaktkamera?

 

20D har ikke støvfilter foran bildebrikken osv.

 

Det ble litt mye rart i denne posten. Beklager dette.

Lenke til kommentar

Bildene på foto.no har for liten oppløsning til at man kan se særlig forskjell på bilder tatt med forskjellige dSLR. Det er mye mer avgjørende hvordan fotografen har behandlet bildefilene etterpå. På meget store utskrifter kommer nok 1Ds mkI og mkII til sin rett.

 

Jeg regner med at 1DsmkII har bedre AF enn 20D, men kanskje ikke like god som på 1DmkII (som er fremragende). Angående AF på kompaktkameraene så trenger de ikke være så nøyaktige pga. større dybdeskarphet enn dSLR. Det kan hende at litt av nøyaktigheten er ofret til fordel for hastighet, hvis man likevel ikke ser det.

 

Min 20D har mye bedre autofokus enn mine tidligere film-SLR (Eos30 og Eos50e), spesielt i dårlig lys, og jeg er meget fornøyd med den. Angående ørnebilder o.l. så har jeg sett mange gode tatt med 10D, så 20D fungerer nok også. Man skal dog ikke undervurdere manuell fokusering; I tidligere tider er det tatt mange bra actionbilder uten autofokus, og det finns teknikker som hjelper. Autofokus gir dog en del andre muligheter, og det er vanskelig å fokusere veldig bra med søkeren på mange av dagens dSLR med mindre brikke. Mvh. RKS

Endret av rokkitan
Lenke til kommentar

Javel, da har jeg sittet i hele dag (iallefall siden jeg stod opp) og lest meg omkring for å sammenlikne litt kameraer.

 

jeg ble veldig usikker på hvordan Nikon D70s presterer, det skulle jo i teorien ha mindre støy på bildet enn Canon EOS 20D, da Nikon kameraet både har større bildebrikke og lavere oppløsning.

men det går jo ikke like langt ned i ISO (hastighet?) og det lurer jeg på om Canon kameraet kunne ha vært bedre til for naturbilder på kvelden? (går jo ned til ISO 100)

 

jeg la også merke til at hvis jeg velger Nikon, så kan jeg iallefall være sikker på at objektivene ikke blir ubrukelige til nyere kamerahus, mens objektivene kan forandre seg hos Canon.

 

men så har vi jo batterikapasitet, og der skulle vist Canon være overlegen, noe som jeg anser som nyttig på lengre turer.

 

jeg hørte snakk om at det skulle komme en oppfølger til Canon EOS 20D snart, hvor mye er det antakelig at den koster ny?

og hvor mye kan jeg regne å få for Canon EOS 20D brukt?

 

i det store og hele så tror jeg at jeg skal legge kameravalget til det kamerahuset som tar skarpest bilder med minst støy. (støyen er viktigst, jeg hater støy noe så sinnsykt, pga. at det plager meg på det drittkameraet jeg har å bruke nå)

eller kanskje jeg bare skal si at jeg har bestemt meg for Canon EOS 20D? i alle fall hvis det ikke er stor støyforskjell på de to kameraene…

 

det finnes ikke noen lynkurs for pruting?

 

(ang. Canon EOS 350D, så er det for dårlig til det jeg ønsker meg, jeg er kresen, og blir aldri fornøyd, så jeg tror heller jeg vil gi litt ekstra for å få litt ekstra tilbake også…)

 

Kristoffer

Lenke til kommentar

D70s (og D70) er nok litt dårligere på støy enn 20D, men ikke mye. Alle er mye bedre enn kompaktkameraer. Nikon D50 er visstnok veldig bra, bl.a. ifølge www.dpreview.com . Om det går ned til iso 100 eller 200 betyr lite, de er uansett tilnærmet støyfrie på iso400 og under. Batterikapasiteten til D70 skal være meget bra, så det tror jeg ikke du trenger å bekymre deg for. Kanskje er D70s noe dårligere pga. større LCD.

 

Oppfølgeren til 20D kommer antagelig i februar 2006, eller evnt. august. Forkjellen blir nok ikke revolusjonerende, men bruktprisen på 20D vil nok falle en god del. 350D har samme bildekvalitet som 20D, men mangler litt på byggekvalitet, AF, bilder/sekund og betjening. Hva man liker må man finne ut. Jeg syns ikke prisforskjellen opp til 20D var verd det, men kjøpte nå likevel 20D. Lykke til. Rolf Kristian

Endret av rokkitan
Lenke til kommentar

enda en ting er jo det at Nikon bruker CCD, istedet for CMOS, og der sparer jo Canon også litt strøm..

men det å spare oppstart tid er viktig for meg når jeg er blandt barn, forståelig nok...

jeg både gleder og gruer meg iallefall til jeg skal kjøpe, jeg blir jo så veldig mye rikere, men samtidig fattigere...

Lenke til kommentar

extreme III er ikke vits i å kjøpe. Ikke til 20d, d70 eller 350d etc..

grunn: kun Nikon d2x er rask nok til å ta nytte av extreme III, de andre kameraene er for trege. ikke vits i å diskutere dette, en kompis av meg jobber som fotograf i VG og kan stort sett alt som har med kamera å gjøre. skulle kjøpe minnekort til olympus e1 og fikk beskjed om at det holdt med extreme II og at III bare var bortkastet penger så lenge man ikke hadde d2x. så; greit å spare penger.

Lenke til kommentar

Det er korrekt at 1DS MKII ikke er specielt egnet til action,..det er et studio/landscape-camera, ...har skudt med dette,.. og har selv EOS 1D MK II,..dette er langt hurtigere.

Sport, wildlife, journalister/fotografer bruger primært 1D MK II,.. cropfactor på 1.3 er en fordel med tele-objektiver, feks wildlife.

 

Du spurgte tidligere om makro,..jeg bruger Tamrons 90mm DI,..denne er god både på mit tidligere EOS20D og også på EOS 1D MK II'en,.. er også virkelig godt som portræt objektiv :)

 

EOS 1D serien er en "anden verden" end 20D,..der ER stor forskel. 1serien er PRO serien, hvor man heller ikke har auto-modes som "sport, nature" etc,.. det er meget et manuelt kamera, og på mange måder mere svært for de fleste at bruge end til eksempel 20D.

1D serien controls/menuer er logiske nok, men det kræver flere tryk på knapper at bruge det,.. dette er så igen et spørgsmål om at vænne sig til kameraet. Når først man har gjort det, ønsker man sig intet andet end det ;o) Det er perfekt, alt sidder rigtigt, og kvaliteten- både bygning "feel" er helt anderledes end consumer-kameraer.

Vægt er noget helt andet, et 1D vejer godt til, og specielt med store tunge objektiver ute foran ;)

1D's utløserknap er soft/behøver næsten ikke trykke, og siger næsten intet,.. og jeg ser det som en fordel at kamera vejer meget, da dette giver steady-shots, man rykker ikke i kameraet når man trykker på utløserknappen.

Grebet på 1D er mere "hand-shaped",..ligger virkelig godt i hånden...

 

Jeg kører med 1GB Sandisk Ultra II SD kort og 1 GB Sandisk Ultra II CF kort,.. dette er perfekt kombi til 1D'eren.

 

En anden fordel er at man kan gemme sine personlige indstillinger på et kort, og overføre dem til andre 1D kameraer eller tilbage på ens eget :)

 

1D MK II er først og fremmest et perfekt værktøj, der kan holde til meget...og er superhurtigt :)

 

 

 

20D er på ingen måde et dårligt kamera,..autofokus virker fint! jeg havde mit 20D i næsten et år, og skød mange supergode billeder med dette, var virkelig glad for kameraet. Og det skal på ingen måde kæmpe mot 1D,..det ville være unfair fight.

Det ene er super-pro, det andet consumer.. helt forskelligt...

Og derfor sammenligner jeg dem heller ikke direkte, men nævner blot forskellene som de er, da jeg har/har haft begge kameraer :) (har just solgt 20D, men har haft det længe)

jeg vil klart anbefale 20D, specielt hvis man ønsker et kamera med gode controls/easy to handle, og virkelig god billedkvalitet.

 

Håber du kunne bruge det til noget, men har prøvet at forklare lidt om forskellen på serierne :)

 

Mvh Jan

Lenke til kommentar

Her er det jeg fant på diopter:

20D: -3.0 - +1.0 dpt. (justerbar med et hjul ved søkeren)

350D: -3.0 - +1.0 diopter ((justerbar med et hjul ved søkeren))

D70: –1.6 to +0.5 m–1 (skyveknapp ved søkeren)

Til 20D og 350D får du kjøpt "Dioptric Adjustment Lens E" i styrker fra +2 til -4. Til D70 må noen andre undersøke. Mvh. RKS

Lenke til kommentar

@ jh67: takk, det var nyttig, nå sitter jeg igjen med en følelse av at kanskje 1D serien hadde blitt for vanskelig for meg første gangen, kan jo heller ta det senere når jeg er flinkere (og økonomien takler det) :)

 

@ rokkitan: takk, jeg må få sjekket synet mitt igjen (har på følelsen at det har blitt verre) hvis det er mer enn -4 så tror jeg ikke at jeg blir å kjøpe det til kameraet...

 

skal prøve å få kjøpt det i dag

 

*glede seg* :D

Lenke til kommentar

Tha Stoffi >

 

Godt at du kunne bruge info ;)

 

Korrekt, 1D er ikke specielt funktions/bruger-venligt hvis man er ny indefor SLR,.. 20D er meget mere "easy to use", og er også et udemærket action kamera, det er hurtigt og let. jeg har taget mange fotos af kids,..her er 20D fint !

 

Og igen også hellere købe 20D og kunne bruge penge på optik, frem for at bruge alle penge på kamera alene...

 

Og det er klart en fordel at købe EF optik fremfor EF-S, hvis du senere vil skifte ud dit kamera til eksempel en 1-serie.

På den anden side kan optik altid sælges til gode priser hvis det er ok condition ;)

 

 

Lykke til med dit køb :)

 

Mvh Jan

Lenke til kommentar

DRITFETT :D

 

ble et annet all-around objektiv, han anbefalte meg et sigma 18-50 objektiv som var litt billigere og vistnok var skarpere også, jeg har jo da mistet et lite "zoom-område" fra 50-85mm, men det kan jeg leve uten intill videre...

 

jeg fikk også svar på spørsmål, og når jeg spurte om han kunne vise meg en blåsebelg, så forklarte han meg det også, og siden de ikke hadde inne på lager en spesiell en, så fikk jeg gratis den han viste meg med :D

 

i dag har vært en kjempedag for meg, minus når jeg nå nylig fant ut at jeg ikke har batterier til blitzen... får kjøpe noen oppladbare...

 

(hadde klart å skrive dette i feil tråd :blush: , skrev det i går kveld)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...