Gå til innhold

PDA til bruk i fjellet


Kjell Iver

Anbefalte innlegg

Jeg er på utkikk etter en PDA, og lurer på om noen har noen gode tips å komme med. Har googlet litt og lest mye her, men ser ikke skogen for bare trær... Har lest mange kjøperåd, men ikke funnet noen som svarer på de problemstillingene jeg lurer på.

 

Bruksområdet vil være:

- notere på underveis når jeg er på fjelltur. Blir helst i teltet på kveldene, på en 7 til 10 dagers tur.

- Kunne koble til en GSM telefon og sende mail. Helst med kabel.

- Kunne koble til et lite tastatur. De har noen stoff-tastatur og sammenleggbare..

 

Batterikapasitet er et must. Gjerne AA sånn at jeg kan ha samme batteritype som annet fjellutstyr. Skal også brukes i Nepal, i høyden der, og har hørt at bruk av Harddisk kan være et problem over 5000 meter...? Jeg er ukjent med PDA, men det er vel kanskje ikke HD i disse?

 

Trenger ikke være fargeskjerm, som stjeler mye strøm, og det trenger heller ikke være mulighet for GPS eller innebygd GSM siden jeg har det utenom. Men WLAN kan sikkert være kjekt.

Gjerne tåle juling, om det finnes noe slikt...

 

Mvh Kjell Iver

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg er Palm tilhenger, derfor nevner jeg Palm.

 

Nå til dags vil alle ha oppladbare batterier, fargeskjerm, blåtann, og hele pakka. Det virker som om du skal gå turer i fjellet, og skrive dagbok underveis, derfor regner jeg med at du ikke trenger det nyeste av det nye.

 

Om man får pocketPC uten fargeskjerm vet jeg ikke, men Palm sine gamle modeller var uten farger. Jeg hadde en Palm m125, som har tålt veldig mye juling, og som oppfyller mange av dine krav, bortsett fra WLAN. Vet ikke om det finnes noe kabel for overføring mellom mobil og PDA, men den har infrarød, så du kan gjøre det tråløst. Dessuten har den et spot for Security Digital (SD) kort, så du kan ha opptil 1 GB flashminne på den.

 

Den går også på 2xAAA batterier (som ifølge han jeg kjøpte kamera, kan kjøpes på toppen av Himmalaya, altså yppelig for deg :p). Problemet er at hvis batteriet går tomt, forsvinner alt du har på den. Derfor må du alltid la et (1) batteri stå inne hvis du skal bytte.

 

Det med harddisker har jeg også hørt, men jeg hørte høyere. Dessuten er det med harddisk ganske nytt, og derfor dyrt, og jeg tviler på at det er så veldig robust. Jo færre bevegelige deler, jo lengere holder det.

 

Palm m125

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...