Gå til innhold

Progressiv musikk - anbefaling og diskusjon


SnittLeif

Anbefalte innlegg

De holder seg kanskje ikke helt innenfor progrock hele tiden, men Pure Reason Revolution bør absolutt sjekkes ut. Så de i Danmark, og de spilte bedre live enn på plate o.o

 

Knallbra band! Nyskiva deres er merkelig, men samtidig veldig bra! :)

Veldig elektronisk. Første skiva var rock med en dæsj eløektronika. Nye skiva er elektronika med en dæsj rock. Var skeptisk i starten, men nå digger jeg den! Deus Ex Machina er fantastisk! Endret av LueDotten
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

@CypheroN: My friend ..?

 

Forresten, når vi er inne på Jethro Tull. Jeg har aldri helt skjønt hvorfor så mange liker Thick as a Brick så godt. Joda, fine melodier (som gjentar seg mye), noen detaljer som prøver å gjøre det mer interessant (men som ikke klarer det over flere lyttinger), Ian Andersons vokal som er kul (men til tider irriterende fordi han bare synger forskjellige ord som stort sett betyr det samme på samme måte mange ganger). Etter å ha lest hele teksten går det an å oppsummere den med noen få ord, så vidt jeg skjønner: Det finnes mange dumme/frekke/slemme folk i verden, det har alltid gjort det og det kommer alltid til å gjøre det.

Grovt sett.

 

Greit, nå hørtes jeg skikkelig kjip ut. Jeg synes ikke det er et dårlig album. Men jeg synes det er rart at det har fått legendestatusen det har.

 

Jeg regner med at det er noen her inne som liker det veldig godt. Kan du/dere forklare hvorfor det er så bra? Er det noe jeg har gått glipp av eller ikke har skjønt? :)

Lenke til kommentar

Hva slags forhold har folk til Museo Rosenbach's Zarathustra fra 1973? Etter min mening er dette en av tidenes progskiver. Italieknsk prog på sitt aller beste. Mange av dagens, og gårsdagens for den saks skyld, progmusikere henviser til nettopp denne skiva som influasjonskilde.

 

41ANA2XBWNL._SL500_AA240_.jpg

Endret av LueDotten
Lenke til kommentar

Skulle gjerne dratt jeg og hadde det ikke vært for at det fortsatt er et halvt år til jeg fyller 18. Har begynt å høre mye på Änglagård i det siste, og jeg kan si så mye som at jeg digger det. De lagde helt fantastisk musikk og jeg angrer på at jeg ikke har hørt på dem før. Har bare utsatt det da det var så vanskelig å få tak i albummene.

Lenke til kommentar
Skulle gjerne dratt jeg og hadde det ikke vært for at det fortsatt er et halvt år til jeg fyller 18.

 

Er fortsatt mulig å komme inn. Det er litt vanskelig da. Jeg var på Marillion på Rockefeller, jeg var 17. Dog ble det litt styr, jeg snakket med en kar som hadde inflytelse i styret på forhånd. Jeg tok med meg utskriften av e-posten, og etter litt om og men så fikk jeg komme inn.

Konsertlederen sa at hun var meget overasket over at jeg hadde fått det igjennom. Så det er kanskje ikke så lett.

Lenke til kommentar

Til alle som er glad i nyere progrock, her er noen band dere må sjekke ut:

 

Frost*

UK-basert neoprog-supergruppe med influasjoner fra både progressive metal og mer meinstream musikk. Medlemmer fra band som IQ, Arena og Kino. Prosjektet startet av produsent og keyboardist Jem Godfrey, som viser seg å være et musikalst proggeni, til tross for at han er mest kjent som produsenten til Atomic Kitten.

 

Phideaux

Amerikansk progrock/art rock med Phideaux Zavier i fronten. Skiva "Doomsday Afternoon" er en av mine favoritter innen nyere prog.

 

A.C.T

Svensk progrock med fengende låter og gode tekniske ferdigheter. Musikken gir deg definitivt en good-feeling. Musikken har blitt assosiert med grupper som Queen og Abba.

 

Red Sand

Canadisk neoprog i samme gate som Marillion, Genesis og Pink Floyd. Bandet er kjent for tematiske album, med lange episke låter.

 

After...

Polsk progrock som låter som en krysning mellom eldre prog som Marillion/Genesis og nyere progrock og -metal som Porcupine Tree og Tool.

 

Legger til en liten progperle til slutt. En av mine favorittlåter.

Spock's Beard - The Light - Live fra Progfest '97

 

 

Endret av LueDotten
Lenke til kommentar
Frost*

UK-basert neoprog-supergruppe med influasjoner fra både progressive metal og mer meinstream musikk. Medlemmer fra band som IQ, Arena og Kino. Prosjektet startet av produsent og keyboardist Jem Godfrey, som viser seg å være et musikalst proggeni, til tross for at han er mest kjent som produsenten til Atomic Kitten.

 

Eg har høyrd albumet "Milliontown", knallbra! Tittelsporet er fantastisk. Ligger på spotify.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...