Gå til innhold

Progressiv musikk - anbefaling og diskusjon


SnittLeif

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg holder også A Farewell to Kings ganske høyt (mye pga. Xanadu som må være en av de beste Rush-låtene!) sammen med de Hemispheres, Permanent Waves og Moving Pictures. Deretter går det litt nedover, men synth-perioden deres er langt i fra så dårlig som folk skal ha det til syns jeg.

 

Edit: vil forresten komme med en advarsel til potensielle Van der Graaf Generator-kjøpere. Styr unna de remastrede utgavene! Lyden er helt ødelagt. Alt for mye diskant, flat og spinkel lyd, totalt rippet for dynamikk. Ser at det er flere som reagerer rundt om på nettet også (er ikke min hørsel med andre ord :p)

Endret av Jaffe
Lenke til kommentar

Xanadu er elsk.

 

Rangering av Rush sine plater:

 

2112

A Farewell To Kings

Permanent Waves

Hemispheres

Fly By Night

Moving Pictures

Caress of Steel

 

Ingen plater etter M.P har festa seg no særlig - det blir rett og slett for syntha og... pinlig (?). Snakes & Arrows var dog en opptur. Noen som var på konserten i Oslo for et drøyt år sida?

Endret av tjalla
Lenke til kommentar
Yes.. det er de som har sangen "Owner of a lonely heart" ikke sant?

Temmelig dårlig låt. Men ser du litt lenger enn popmøkka har Yes masse progherligheter å by på.

Sjekk ut godlåtene Close To The Edge, The Revealing Science of God og The Gates of Delirium om du liker lange, digge progressive sanger.

 

 

Heile 'Tales From Topographic Oceans'-albumet til Yes er heilt sjukt bra!

Syns alle burde høyre førstealbumet til Yes (som heiter Yes)...

 

Camel anyone? Albuma 'Mirage' og 'Snow Goose' spesielt...

Lenke til kommentar

Heh, du siterte et nesten fire år gammel innlegg :p

 

Av Yes-album vil jeg også si at Close to the Edge er et must å ha av Yes. Siberian Kathru og tittellåten er jo fantastiske!

 

Når det kommer til Camel så er det et av mine absolutte favorittband! (har også skrevet en albumguide) Liker spesielt albumene du nevner, men også debutalbumet, Moonmadness og Rain Dances, er bra saker...

Endret av Jaffe
Lenke til kommentar

Av Yes har jeg hørt The Yes Album, Fragile, Close To The Edge, Tales from Topographic Oceans og Relayer samt Yessongs (livealbum). Helt klart Close To The Edge som ruver øverst på tronen med Fragile som etterfølger. Med Tales from Topographic Oceans tok de virkelig seg vann over huet. Har egentlig ikke ord hvor mye det albumet kjedet meg den ene gangen jeg hørte det. Bæff!

Lenke til kommentar
Av original prog-rock er det ingenting som slår Rush! De som startet hele prog-sjangeren etter min mening.

 

haha, hva annen prog er det du har hørt som gjør at du kan uttale deg om det? Tydeligvis ikke mye. Rush er et kjempeband, men når du sier at de startet hele prog-sjangeren viser det bare hvor liten oversikt du har over den gamle progen.

Endret av Jokkulf
Lenke til kommentar

Hvordan er egentlig albumene til Yes etter Drama? Ser at 90125 og Big Generator regnes som poprock av wikipedia, men deretter er det progrock igjen. Er de slik som Genesis og skifter helt stil på 80-tallet og videre eller er de slik som Camel, at de bare har et par "poppy" album på 80-tallet og blir "gode" igjen etterpå?

 

Har bare hørt litt av albumet Fragile, og det falt ganske godt i smak :)

Endret av Ziltoid
Lenke til kommentar

Fra rundt Talk skiva begynte Yes med litt progressive takter igjen, dog stikkordet er "litt". Det er veldig mye streite låter som regel. Noen litt mer episke låter har de, som f.eks Mind Drive og That That Is fra Keys To Ascension skivene.

 

De siste skivene, som The Ladder og Magnification har noen 10-minuttere, dog det er ikke like progga som klassikerne fra 70-tallet. Liker du Yes er det verdt å sjekke ut de fleste skivene, det er mye bra materiale rundt omkring.

Lenke til kommentar
Så, kvar er den beste staden å byrje med Yes? Eg har berre høyrd the yes album, men det falt ikkje heilt i smak, litt for pop.

 

Close To The Edge, Tales From Topographic Oceans og Relayer er Yes i beste progform. Fragile også, i bittelitt mindre grad. Resten av diskografien kan du egentlig hoppe over hvis The Yes Album ikke falt i smak, da det er like mye/mer pop på resten av skivene.

Lenke til kommentar
  • 5 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...