Gå til innhold

Progressiv musikk - anbefaling og diskusjon


SnittLeif

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Klarer aldri helt å bestemme meg for hva som er mitt favorittalbum fra Anekdoten. Vemod står høyt på lista i alle fall, høyere enn Nucleus (syns det blir litt for grunge-aktig av og til). From Within er kanskje favoritten. Kommer an på humøret, egentlig. Det er jo et ekstremt mørkt og trist album ("Hole" er primeksempelet...)

Lenke til kommentar

Hva syns folket om Van der Graaf Generator da? Jeg .. *ehm* .. skaffa meg noen album for en god stund siden, men det falt aldri i smak. Var et eller annet med den monotone orgellyden, mangelen på klare melodier, låtstrukturen, vet ikke helt. Men i det siste har jeg satt på noen album av dem, og det er jo egentlig et genialt band (spesielt vokalisten ... som en veldig agressiv og sint Peter Gabriel). Tror kanskje musikken deres er noe krevende å fordøye til å begynne med (av overnevnte grunner), var i alle fall sånn for meg, men etter flere gjennomhøringer liker jeg det bare mer og mer.

Lenke til kommentar

Ja, det er noe med det å få taket på dette bandet ... Tror det var Pilgrims fra Still Life jeg hørte her for noen dager siden. Da bare falt det på plass, og nå er Still Life og Godbluff allerede høyt oppe på favorittlista her :p. Har ikke sjekka ut Pawn Hearts enda. Det skal jeg gjøre :)

 

Hva syns du om Quiet Zone / Pleasure Dome forresten? Ser det er mange delte meninger rundt om kring.

Lenke til kommentar

Kva for nokre album er dei beste til King Crimson? Eg elsker In The Court of the Crimson King, men det andre eg har høyrd av dei (Starless and bible black, Red) har ikkje heilt falt i smak. Forsåvidt greit nok, men ikkje på lang nær så bra som in the court.. Noko eg har gått glipp av? =)

Lenke til kommentar
Beste King Crimson-album, imo:

 

1. In the Court of the Crimson King - det klassiske albumet

2. Larks' Tongues in Aspic - det teknisk avanserte albumet

3. Red - det opphypa, men fortsatt veldig bra albumet

4. Starless and Bible Black - det avant-gardistiske albumet

5. Lizard - det jazzy albumet

 

Uvanlig at debut-skiva fortsatt står allment respektert som bandets beste etter en lang diskografi.

Endret av Speik
Lenke til kommentar

Hva for noe? Det var vel ikke før med 2112 i 1976 at musikken til Rush kan kalles prog, og da hadde jo sjangeren eksistert i 8-10 år allerede.

 

Edit: jeg er forøvrig enig i at Rush er veldig bra prog (og er ikke bare prog-albumene som er bra, men store deler av diskografien)

Endret av Jaffe
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...