Gå til innhold

2005 og konsollspillenes spillbarhet.


Anbefalte innlegg

Jeg må bare lufte ut et par tanker her. Jeg er en heldig eier av en Xbox, fullt utstyrt med massevis av spill. Jeg har hatt den en god stund. Vet du hva?

 

Det eneste spillet jeg spiller er et spill som kalles xBomberBox (rått multiplayer-spill, bomberman-klon). I hyllen står alt ifra Dead or Alive 3 til Halo (oppskrytt spill - fps for sofapoteter).. og trekker støv. Spillenes levetid var en liten uke.

 

Nå sitter jeg og tenker på om jeg kunne fått gjort noe mer ut av Xboxen enn et mediacenter (den er moddet ja) med mulighet for å spille xBomberBox. Jeg søker på nettet etter Worms (har fremdeles gode minner fra det). Hva finner jeg? Jo Worms 3D... "3D"!.

 

Det ser ut som spillselskapene tror at "3D" magisk vil gjøre spillet bedre. (Det er flere firma som har gått i denne fellen.. jeg tenker de såkalte Mario-spillene som Nintendo har hostet opp. Mario-serien var på sitt topp-punkt med Super Mario World, nå er det over og ut (for min, og sikkert en del andre sin del). Kamerater av meg sitter fremdeles å spiller Mortal Kombat (2D-versjonen). Et spill de har sverget til i 10 år. De prøvde den siste flashy 3D-versjonen av spillet -- og var ikke imponert.

 

Jeg kunne _gjerne_ betalt 500 kr for en old-school-versjon av Worms. Jeg hadde gladelig betalt 500 kr til for en old-school versjon av Molez (et av de mest underholdende multiplayer-spillene jeg har prøvd. Tenk Worms i real-time). Jeg hadde kjøpt en ny Nintendo hvis de hadde kommet med nye versjoner av Mario (som jeg kjenner det).

 

Tilbake til xBomberBox: Jeg og et par bekjente satt 6 timer i strekk - 6 timer! mens vi spilte dette tilsynelatende teknisk underlegne spillet.

 

2D er perfekt for tv-spill. Spesielt multiplayer-spill.

 

Velkommen til 2005 -- hvor alt er i 3D..

 

Kanskje jeg begynner å bli gammel..

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Synes du har et veldig bra poeng og er helt enig.

Sier ikke at alle 3D spill er kjedelige men det kunne vært mere 2D.

Har du prøvd 5Days a Stranger eller 7Days a Skeptik? er 2 gammel dagse spill som kom ut i 01 og 02 (tror jeg), er samme "type" som Monkey Island serien men uten humor.

 

Edit*

Glemte å si at spillene er til pc.

Endret av The O
Lenke til kommentar

Jeg er helt enig med deg i at grafikk ikke er alt. Ting trenger ikke å være i 3d for å være bra. Selv har jeg masse gode minner fra Super Nintendo tiden hvor jeg brukte mange mange timer på alle spill. Worms på pc spilte jeg som bare det, alene og mot venner. Når jeg så at det kom ut et nytt spill i 3d ble jeg skikkelig begeistret og lastet ned demoen så fort jeg fant den. Men til min skuffelse så var det ikke det samme, jeg likte ikke spillet. Mortal Kombat husker jeg at jeg fikk til bursdag når jeg var liten. Det ene året 2 ern, og det andre året 3 ern. Brukte ganske mange timer mot brødrene mine, venner og alene. Prøve så Mortal Kombat 4 på Playstation, og det var heller ikke det samme. Jeg har nå Mortal Kombat Deception på PS2, og syns det er bra, men ikke det samme som de gamle. Mario spillene er jeg også enig med deg i ble dårlige når de gikk over til 3d.

 

Men har lest at Worms kommer tilbake med spill til PSP og DS, og denne gangen i den gamle stilen, nemlig 2d. Men om det kommer til andre konsoller er jeg usikker på. Men i hvert fall, de har innsett at de ikke trenger 3d for å lage bra spill. Ikke det at jeg har noe imot 3d spill, tvert imot så liker jeg det og spiller jo så klart for det meste det. Men det er jo også moro med 2d spill, som i den gamle stilen. Tenke gameplay i steden for grafikk er tingen.

 

Sokk sa at han kanskje var for gammel og at det var tingen. Selv er jeg bare 20 år, men føler det fortsatt sånn.

Lenke til kommentar

Den enkleste løsningen for alle som blander kortene og tror at alt var bedre før (det var ikke det: Du var naiv, uskyldig, påvirkelig og åpen for alt, og dermed gjorde dine tidlige spillopplevelser større inntrykk på deg enn dagens spillopplevelser klarer) er å kjøpe en Game Boy Advance. Du kan gjenleve dine gamle spillopplevelser, og du kan få deg nye spillopplevelser. I 2D.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...